Délmagyar logó

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 12°C | 24°C

14. BB Mentor-kupa: egy óra boldogság

Tegnap az első selejtezőnappal megkezdődött a 14. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny. A nagy eredmények még váratnak magukra, de a java még csak eztán jön.
Mi a jobb egy népes mezőnyben? Elsőként, vagy a végén, már-már utolsóként sorra kerülni?

Van, aki azt mondja: jobb az elején túlesni a versenydrukkon, sőt, ha rögtön a kezdés az enyém, néhány percig, óráig, napig akár első is lehetek. Vagy maradok a végére, amikor már látható, hogyan alakul a sorrend, mi kell ahhoz, hogy az adott szintet, az elért eredményt túlszárnyaljam.

E sorok írója a 14. BB Mentor-kupa nemzetközi pénzdíjas A kategóriás egyéni teke világranglista-versenyen rögtön az elsők között játszott, részt vett a magyar nemzeti színű szalag átvágásában, és bizony azt vette észre, hogy két társát legyőzve vezeti a tornát – ha csak egy óra hosszáig is, de első. Aztán persze jöttek a jobbak, az ügyesebbek, a tapasztaltabbak, a rutinosabbak, így fokozatosan csúsztam hátra, ám azt az egyórás örömet már nem veszi el tőlem senki. Még akkor sem, ha a közel 200 induló között nem leszek a legjobb 160-ban sem... A társak, Süli Andris és Süli Robi sem panaszkodtak, hiszen ők meg dobogósok voltak.

Ebből is látszik, van presztízse az eseménynek, évről évre rangot jelent részt venni rajta. Sokaknak nem az eredmény az elsődleges – bár az első tizenhat már nem megy haza pénzdíj nélkül, hiszen minimum visszanyeri a nevezési díjat –, hanem a hangulat, illetve a legjobbak testközeli játéka a legfontosabb vonzerő.

A torna java csak ezután következik, az események élőben követhetők a szegedteke.click2stream.com oldalon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán az utánpótlás

Pályán az utánpótlás
Eredmények, érmek, pontok, gólok, sikerek. Tovább olvasom