Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

15 év után újra vízilabdacsapat Csongrádon

Ismét az OB II-ben indul az 1995-ben megszűnt csongrádi férfi vízilabdacsapat: a rutinos játékosok és fiatal tehetségek alkotta együttes a játék szeretete miatt nevezett a bajnoki küzdelmekre.
– A Csongrád Városi Vízilabda Sport Egyesület 2001-ben alakult, ám az utóbbi kilenc évben csak gyermekcsapatok játszottak az egyesületben, a felnőttek most először neveztek be az országos bajnoki rendszerbe – mondta Versegi Zoltán, az egyesület elnöke, aki elárulta, a csapat tagjai korábban rendszeresen összejöttek egy-egy barátságos meccsre.

A csongrádiaknál jórészt az 1995-ben megszűnt, szintén OB II-es egyesület rutinos pólósai játszanak, legismertebb közülük a korábbi korosztályos Eb-ezüstig jutó Lantos Csaba és a sportág városi legendájának számító, 55 éves Tari László, játékos-edzője pedig Huszka Károly.

– Az idősebb korosztály mellett a serdülőben kiemelkedő fiatalok is lehetőséget kaphatnak a csapatban, amelynek a célja csak annyi, hogy minél több meccset játsszon – fogalmazott az elnök.

A felnőttek mellett sok gyermek is jár a csongrádi uszodába, négy gyermekcsapat tartozik az egyesülethez.

– A nagyobb hangsúlyt továbbra is az utánpótlás-nevelésre helyezzük, a szponzorainktól befolyó összeget is rájuk költjük – a felnőtt gárda teljesen önköltséges alapon játszik. Megéri a fiatalokra áldozni, hiszen sok tehetség pallérozódik a településen, aki közül eddig a legtöbbre a jelenleg az Egerben játszó, korosztályos válogatott Kertes Anna vitte – mondta az elnök.

A csongrádiaknak nem kell sokat várniuk a bemutatkozásra, a tornarendszerben zajló bajnokság első fordulóját ugyanis október 16-án éppen hazai medencében rendezhetik meg.

Megyeiek az OB II-ben

Összesen hat megyei csapat szerepel a vízilabda OB II-ben. A D csoportban a Csongrád mellett a Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub és a Szentesi Öregfiúk VSE indít együttest, míg az E jelű hatosban a HVSC második csapata, a Szegedi Úszó és Vízilabda TE és az SZTE EHÖK SE szerepel.

Olvasóink írták

  • 2. pato 2010. október 07. 13:06
    „Én is sok sikert kívánok nekik és egy FELÚJÍTOTT USZODÁT, ahol megfelelő körülmények között tudnának felkészülni, mert azt hiszem ebben még a környező településekhez képest is jelentős lemaradásban vagyunk.
    Ez persze csak fokozza az utánpótlás eddigi eredményeinek elismerését akik ebben a ... medencében készülnek fel hétről-hétre!”
  • 1. csucsu2 2010. október 07. 08:18
    „Sok sikert minden csapatnak.
    Nagyon bízom, hogy ez a helyzet csak javulni fog, még több ember választja a városban ezt a szép és Magyarországon kiemelkedőes sikeres sportágat, és minden érintett azon lesz, hogy a sikerek csak a sprotolókon muljon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összesített Rendőr TE-siker

A közelmúltban megrendezett szentesi utánpótlás labdarúgótornán három korosztályban három különböző… Tovább olvasom