Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

177-en neveztek a megyéből a Nike Félmaratonra

Vasárnap rajtol a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton. Csongrád megyéből 177-en neveztek.
Szeptember 4-én, vasárnap 26. alkalommal rajtol el a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton a Városligetből. A 21,0975 kilométeres táv nem csak egyéniben teljesíthető, a párban indulók 11,4 és 9,7 kilométert, a triók pedig 5, 7,8 és 8,3 kilométert futnak majd. A rövidtávok kedvelőinek, a fiatalabbaknak, családoknak a Ligetkör 3,5 kilométeres távja kínál sportolási lehetőséget. Az eseményen idén a Magyar Atlétikai Szövetség és a BSI közötti megállapodásnak megfelelően a félmaratoni országos bajnokságra is sor kerül.

A Nike Budapest Félmaraton Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb 21 kilométeres futóeseménye, amelyre a világ minden tájáról érkeznek sportolók. A főváros legszebb részeit érintő eseményre idén először nemcsak egyéniben és párosban, hanem hármas váltóban – trióban – is lehet nevezni. A félmaraton útvonalán ráadásul 16 zenei pont várja a futókat: a szambától a dj-ken át az ütősökig többféle zenei stílust hallhatnak a résztvevők és a szurkolók.

A különleges versenyen tavaly 6500 egyéni induló és 450 páros állt rajhoz. Idén hatalmas a nemzetközi érdeklődés az esemény iránt, még soha ennyi külföldi nem nevezett előzetesen: 52 országból több mint 1500 nevezés érkezett, a legtöbben Németországból, Hollandiából és Angliából jönnek a fővárosba egyenesen a verseny kedvéért. Hazánkból mind a 19 megyéből és a fővárosból érkeznek futók.

Csongrád megyéből eddig 177-en neveztek egyéniben a félmaratonra, 9-en a táv páros teljesítésére, 2-en a trióra, illetve 47-en a Ligetkörre.

A legidősebb induló egy 83 éves férfi lesz, aki a félmaratoni távon indul. Rajta kívül hét olyan indulója lesz a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnak, aki 75 évesnél idősebb. Legfiatalabbként egy-egy 3 esztendős kisfiú áll rajthoz a 3,5 kilométeres Ligetkörön. Az esemény legidősebb női indulója 76 éves lesz, szintén ezen a távon. Az eseményen az indulók 65 százaléka férfi, 35 százaléka nő. A Budapest Sportiroda - BSI közel 700 fős szervezői gárdája gondoskodik a futók ellátásáról, biztosításáról. A 9 frissítőállomáson 15.000 liter vízzel, 4000 liter isoitallal, 1 tonna banánnal és 50 kilogramm szőlőcukorral készülnek a résztvevők frissítésére.

A Nike Budapest Félmaratonon adománygyűjtésre és más jótékonysági akcióra is sor kerül. A résztvevők a mozgás- és látássérült fiatalok sportjáért tevékenykedő Suhanj! Alapítványt támogathatják adományaikkal. Az alapítvány futói rajthoz is állnak, és a Nike Budapest Félmaratonok történetében egyedülálló módon az ő csoportjuk – a futók és a kerekesszékes indulók együttesen – képezik a 2:30-as iramfutók csapatát. Ilyenre korábban a Budapest Sportiroda-BSI által szervezett utcai futóversenyeken nem volt példa. A félmaratoni futóeseményen jelen lesz a magyarországi jótékony maratonok népszerűsítéséért munkálkodó Csemete Alapítvány (Seedling Trust) is: futóik arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy itthon is szükség van a maratonokon és a félmaratonokon történő, jótékony célú adománygyűjtő akciókra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei foci: a Csanádpalota II. közelít a Legenda-kupához

Bár a sorsolás szerint a megyehárom Tisza–Maros csoportjában szerepel a Csanádpalota II.… Tovább olvasom