Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

2006 legjobb ifjúsági férfi sportolója a DM-nél: Zsiga Máté

Délmagyarország és a Délvilág hagyományos év végi Év sportolója díjátadó ünnepségén a teniszező Zsiga Máté vehette át a DM legjobb ifjúsági férfisportolójának járó díjat.
Fotó: Segesvári Csaba
Úgy látszik, hagyománnyá vált az ifjúsági sportolóknál, hogy egy teniszező kapja a díjat. Tavaly a lányoknál a GTI-s Susányi Zsófia diadalmaskodott, míg idén nem fért kétség ahhoz, hogy az SZVTK utánpótlás válogatott teniszezője, Zsiga Máté legyen a Délmagyarország legjobb férfi utánpótlás sportolója.

– Négyévesen még Németországban kezdtem el teniszezni – kezdte a beszélgetést a Tarjáni Magyar–Német Kéttannyelvű Általonos Iskola és Művészeti Alapiskola tanulója –, ekkor fogtam először ütőt a kezembe. Gyorsan megszerettem a játékot, édesapám, aki jelenleg is az edzőm, rengeteget foglalkozott velem. Én nagyon szeretek edzeni. Mindig várom a foglalkozásokat.

Máté 1999-ben költözött Szegedre. Először a Gellért TI igazolt sportolója volt, majd klubot váltott, jelenleg a Szegedi VTK büszkesége.
– Szerencsére idén már nagyon sok külföldi versenyen szerepelhettem. A szövetségben a tehetségesnek tartott teniszezőket felkarolták. Nagyon fontos, hogy más nemzetekbeli versenyzőkkel is mérkőzhessünk, hiszen csak így fejlődhetünk. Én nagyon bízom benne, hogy azt a szép sorozatot, amit elkezdtünk több társammal, folytatni tudjuk majd.

A DM év ifjúsági férfisportolója jövőre korosztályt vált. Idősebbek között teniszezik majd. Nem fél a váltástól, sőt már nagyon várja az első versenyt.
– A magyar ranglistán 15 évesen is a második leszek a 16 éves korosztályban. A nemzetközi ranglistás helyemet most nem igazán tudom. Biztos vagyok benne, hogy a jó eredmények hatására majd ezen is sikerül előrelépnem. Idén a 14 évesek között már voltam az európai rangsorban a tizedik is. Jó lenne, ha a nagyobbak között ezt meg tudnám majd ismételni. Példaképem? Nem kérdés: Roger Federer. Mindent tud a játékról, zseniális teniszező. Jó lenne úgy játszani, mint ő.


Büszkeség

Zsiga László válogatott teniszező volt, az Újpesttel remek sikereket ért el. Edzőként is bizonyította már, hogy ért a szakmához, több válogatott játékost nevelt. Természetesen legnagyobb büszkesége a két fia, Márton és Máté. Az utóbbiról kérdeztük.
– Kevés olyan gyerek van, aki ennyire céltudatos lenne, mint Máté. Már fiatalon tisztában volt vele, hogy csak munkával lehet sikereket elérni. Úgy érzem, Mátéék korosztálya szép jövő előtt áll. Szerencsére erre a szövetség vezetői is felfigyeltek, és minden támogatást megadnak a fiataloknak. Elmozdulhat a magyar tenisz a mélypontról? Ezzel a garnitúrával mindenképpen. 

Aranyak

Zsiga Máté ismét számos serleget gyűjtött be a 2006-os szezonban.
Országos bajnok cím egyesben.
ETA-verseny I. hely, Maribor.
ETA-verseny, páros I. hely, Maribor, Pécs, Tuzla.
ETA-verseny II. hely, Tuzla.
Csapat Európa-bajnokság, V. hely.
Világkupa VIII. hely. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzérem az ajándék karácsonyra

A zsombói Farkas Zsolt a harmadik helyet szerezte meg az országos roncsderbibajnokságon. Jövőre nem… Tovább olvasom