Sport

2010.07.20. 17:27

Szávay két versenyen indul a US Open előtt

Az augusztus 30-án rajtoló US Open előtt a montreali és a New Haven-i tenisztornán indul Szávay Ágnes, aki az elmúlt két hétben két WTA-versenyen is diadalmaskodott.

A világranglistán 38. helyezett játékos keddi sajtóbeszélgetésén azt is elmondta, hogy ezeken a viadalokon párosban a svájci Patty Schnyder lesz a partnere.

"A cél változatlanul az, hogy év végére a világranglista első 20 helyezettje között legyek - mondta a 21 éves teniszező. - Az edzésmunkám teljesen más, mint korábban, úgy érzem, jó úton haladok, ugyanakkor nagyjából két sérülésmentes év kell ahhoz, hogy a legjobb formámat elérjem."

Szávay hozzátette, ahhoz, hogy Grand Slam-tornán győzni tudjon, nagyon sokat kell még fejlődnie, és rengeteg edzésre van szüksége. Elmondta, nem véletlen, hogy az elmúlt két salakpályás versenyen nyert, pályafutása elejétől kezdve ugyanis legtöbbször salakon játszott. A magyar teniszező vasárnap a prágai tornán, július 11-én pedig a budapesti viadalon győzött.

"A következő egy hétben Magyarországon pihenek, majd jövő héttől két hét edzés következik Bécsben, a montreali torna pedig ezt követően kezdődik - vázolta programját a kiskunhalasi születésű teniszező. - Nem igazán van olyan ellenfelem a mezőnyben, akit mindenképpen szeretnék elkerülni, de Serena Williams ellen nem szívesen játszanék."

Szávay az utánpótlással kapcsolatban elmondta, figyelemmel kísérte a Wimbledonban egyesben diadalmaskodó Fucsovics Márton és a párosban győztes Babos Tímea szereplését is, s mindkettőjüket nagyon tehetségesnek tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!