Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

2013 és a murénás éremfüzér

130 érem lógott összefűzve a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sajtótájékoztatóján a szegedi Corso Facerben – ez volt a klub öt élversenyzőjének 2013-as termése. Idén hasonlóan eredményes szezont szeretnének produkálni.
– Hoppá, nektek több van, mint nekem – mondta a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub vezetőedzője, Kanyó Dénes, amikor megérezett a csapat sajtótájékoztatójára, a Corso Facerbe. A klub 2013 egyik legeredményesebb évét produkálta, hazai és nemzetközi versenyeken is bőven gyűjtöttek az éremkollekcióba.

– Edzőként számomra a tavalyi volt a legjobb év, a legmeghatóbb emlék pedig tanítványom, Kosara Géza korosztályos Eb-aranya, amelyet az internet segítségével élőben izgulhattam végig a számítógép előtt. Annak köszönhető ez az eredményesség, hogy a tanítványaimat inkább visszafogni kell, mint ösztönözni. A mindennapjaimat egy olyan erőtérben, motiváló közegben töltöm, amelyet az évekkel ezelőtt elültetett „magokból" kikelt tehetségek hoznak létre – tette hozzá a vezetőedző.

Micsoda termés!

Sportolói közül Dimák Dávid, Kosara Géza és Ladányi Réka számára idén már a felnőttek között várnak feladatok, Gruber Kornél pedig a junioroknál bizonyíthat.

– 200-tól 1500 méteren minden távon versenybe szállok – mondta Gruber Kornél, aki szeretné megismételni Kosara tavalyi korosztályos aranyérmét, ám nem Eb-n, hanem a krétai világbajnokságon. A sportoló egy év alatt tíz centimétert nőtt, ennek előnyeiről Kanyó Dénes beszélt. – Azért jó ez, mert így minden hosszon tíz centiméterrel kevesebbet kell úsznia – fogalmazott.

– Nagy váltás lesz, hogy a felnőttek között indulok. Azt hiszem, a technikámra kell leginkább figyelnem, mert a fordulóknál könnyen le lehet maradni – mondta Ladányi Réka, aki 100 méteres gyorsúszásban vár magától a legtöbbet.

Alig bírták el. Kanyó Dénes, Ladányi Réka, Kosara Géza, Gruber Kornél, Dimák Dávid és a 130 érem. Fotó: Karnok Csaba
Alig bírták el. Kanyó Dénes, Ladányi Réka, Kosara Géza, Gruber Kornél, Dimák Dávid és a 130 érem. Fotó: Karnok Csaba

– Olyan mezőnybe kerültem, ahol mindenki iszonyatosan jó, olyanok legendákkal kell versenyeznem, mint például az edzőm, Dénes – mondta Kosara Géza, hozzátéve, várja a kihívást, hiszen ezért kelt fel reggelente az edzésekre.

Dimák Dávid tavaly kihagyta a világbajnokságot egy betegség miatt, 2014-ben miatt kettőzött erővel készül a világeseményekre, amelyeken az 1500 méter lehet számára a legjobban fekvő táv.

– Eredményes év elé nézünk. Idén először rendeznek egy világtalálkozót a fiatal sportolóknak Kecskeméten, amelyen két tehetségünk, Hajnács Lili és Lázár Eszter indul. A felnőttek Európa-bajnokságát az olaszországi Lignanóban, a juniorok világbajnokságát pedig Krétán rendezik, a szezon első versenye pedig a márciusi egri világkupa lesz. Saját erőből nehéz megoldani ezeket a versenyeket, utazásokat, de már megtapasztaltuk, hogy egy kis segítséggel a legnagyobb álmokat is elérhetjük. Éppen ezért köszönünk meg minden segítséget – tette hozzá Kanyó Dénes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi Kosársuli: a vártnál könnyebben

Lényegében a papírforma érvényesült az EnterHód Vásárhelyi Kosársuli és az Óbudai Kaszások NB I B csoportos férfi kosárlabdacsapatának bajnokiján. Tovább olvasom