Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

20 éves lett a Squash Club Szabadidőközpont

Huszadik születésnapját ünnepelte szombat este a szegedi Squash Club Szabadidőközpont. Az ünnepségen több mint száz vendég vett részt, többen olyanok, akik már két évtizede is a Kenyérgyári útra jártak fallabdázni.
Folyamatosan cserélődtek a fényképek a Squash Club Szabadidőközpont kivetítőjén. Az egyiken még Vas Máté, az Alp- Favill Tisza Squash SE játékosa hátulgombolósként mosolyog, vagy éppen az ekkor még egy fejjel kisebb Sebők Benedekkel pózol, a következő fotón pedig már a tavaly megszerzett bajnoki aranyérmet ünneplik a srácok. Ezek a képek nagyjából összefoglalják, hogy lett egy 1992-es ötletből egy évvel később valóság, majd hogyan fejlődött évről évre a Szegeden, a Kenyérgyári úton található létesítmény, amely a 20. születésnapját ünnepelte szombaton, és ahol időközben több sportágból is bajnokok kerültek ki. Azért a vívás, a tollaslabda és a teremfutball mellett a főprofil a squash, az első játékosok is ennek hódoltak a 90-es években.

Pápai Miklós tulajdonos, Németh István korábbi válogatott, a Tisza Squash SE játékosai, Sebők Benedek, Kiss Dániel, Vas Márton, Hoffmann Péter, Vas Máté és Baláspiri Ádám, valamint az alapító, Farkas
Pápai Miklós tulajdonos, Németh István korábbi válogatott, a Tisza Squash SE játékosai, Sebők Benedek, Kiss Dániel, Vas Márton, Hoffmann Péter, Vas Máté és Baláspiri Ádám, valamint az alapító, Farkas József és Farkas Gábor koccintott a Squash Club születésnapján. Fotók: Frank Yvette  

– Amikor Angliában éltem, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy egy ilyen klubot hozzunk létre Szegeden. 1992 karácsonyán vetettem fel az ötletet édesapámnak. Bár először lefordult a székről meglepetésében, később belevágtunk az építkezésbe. Egy sikeres vállalkozáshoz három dolog kell: egy remek ötlet, amelyről büszkén mondhatom, hogy az enyém, egy fantasztikus kivitelezés, amit édesapám vitt véghez, valamint a sikeres üzemeltetés, ami a jelenlegi tulajdonos, Pápai Miklós érdeme – mondta beszédében Farkas Gábor, az első tulajdonos, a 81 esztendős Farkas József fia, aki az egyetem könyvtárában lévő számítógépen készítette el a klub mai napig is használt logóját. Pápai Miklós 1998-ban vette meg a létesítményt, amely azóta folyamatosan fejlődik, nemrég országosan is kiválónak mondható vívó- és tollaslabdateremmel gazdagodott.

Sokan ünnepeltek a Kenyérgyári úton. Fotó: Frank Yvette
Sokan ünnepeltek a Kenyérgyári úton. Fotó: Frank Yvette

– Remek érzés sok olyan arcot látni ezen a születésnapon, amely már szinte feledésbe merült, hiszen ők is eszembe juttatják, mit értünk el közösen – fogalmazott Pápai Miklós, egyetértésben a születésnap mottójával, amely így hangzott: „Köszönjük, hogy az elmúlt 20 évünknek te is részese voltál". – Ilyen siker, hogy az itt nevelkedett gyermekek alkotják a mai magyar bajnokcsapatot, és ők játszhattak szeptemberben a Bajnokok Ligájában is – mondta a tulajdonos, aki többször is könnyeivel küszködött az este folyamán. Főleg akkor, amikor a teremfocipályán barátai egy verssel és UV-fény alatt kirajzolódó ábrákkal tekintettek vissza életére.

Köszöntötték azokat is, akik nélkül a klub nem működhetne, többen pedig azért kaptak egy kis figyelmességet, mert már húsz éve ide járnak fallabdázni: ilyen többek között Kalocsa László, a Tisza Volán Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának vezetőedzője vagy Háló Pál, a Storyville Jazz Band dobosa is. A születésnap azonban még közel sem a végállomás, csupán egy megálló: ne feledjük, a Tisza Squash SE 2014-ben szeretné megvédeni a bajnoki címét. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az álomduó

Amikor én kissrác voltam, sok kedvenc sportolóm volt. Ha fociztam, akkor Nyilasi Tibor voltam, ha kéziztem, akkor Lele Ambrus, ha vízilabdáztam, akkor Gyöngyösi András, ha „hógyepláztunk", akkor Pápai Miklós. Tovább olvasom