Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

43. alkalommal díjaztuk a megye legjobb sportolóit

Csongrád megye - A Délmagyarország és a Délvilág sportrovata ma rendezi meg a Bistorant étteremben a 43. sportolói díjátadó gáláját, amelyen Szeged és Csongrád megye kimagasló eredményeket produkáló sportolói, edzői, utánpótlás-versenyzői, parasportolói, csapatai vehetik át megérdemelt díjaikat.

A Délmagyarország és a Délvilág sportrovata hétfőn este díjazta az év legjobb sportolóit, edzőit, parasportolóit, fiatal tehetségeit. 

Az év utánpótlás lány sportolója a Délvilágnál Bartos Blanka lett, a Hód-Fitness SE versenyzője Nagy Pétertől, olimpikon súlyemelőnktől vette át a díjat.

– Tizenkét évet dolgoztam azért, hogy Európa-bajnoki aranyérmet szerezzek, ez idén Székesfehérváron összejött – úgy érzem, mostanra értem be. Továbbra is azért edzek majd, hogy hasonlóan eredményes legyek az előttem álló versenyeken – mondta boldogan.

Az év utánpótlás lány sportolója a Délmagyarországnál Kárász Anna lett, akit Douchev-Janics Natasa utódjának tartanak. Teljes joggal, a felnőttek között már négyszeres magyar bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes.

– Büszke vagyok az elismerésre, és arra, hogy a teljesítményemmel ezt kiérdemelhettem. Sokat kell még dolgoznom azért, hogy a felnőttek között is stabil tagja legyek a válogatottnak, és esélyem legyen az olimpiai részvételre – ehhez lehet egy lépés a februárban kezdődő, ausztráliai edzőtábor – fogalmazott az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE kajakosa.

Az év sportolói a megyében - 2012 Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Az év utánpótlás fiú sportolója a Délvilágnál Csonka Balázs, az ASS-Makó SVSE sakkozója lett. A 15 éves FIDE-mester 2320 ÉLŐ-ponttal rendelkezik, és nemzetközi nagymester szeretne lenni.

Az év utánpótlás fiú sportolójának a Délmagyarországnál Hegedűs Ákos wakeboardost választottuk, aki idén ismét Európa-bajnok és világbajnok lett Boys kategóriában.

- Nehéz volt a világbajnoki cím megszerzése, mert szokatlan, balos stílusú pályán versenyeztem, de összejött, jövőre pedig egy korosztállyal feljebb próbálok nemzetközi sikereket elérni, ezért természetesen télen is végzem a szárazföldi edzéseket - árulta el.

Az év női sportolója a Délmagyarországnál: Biacsi Ilona (atlétika, SZVSE). A londoni paralimpián bronzérmet szerző sportoló örömszavai: - Örülök, hogy bővül a díjgyűjteményem. A tesóval a mai napig nézzük a verseny képeit, ki vannak rakva a szobában, még most is erősen dobogó szívvel gondolunk vissza. Nagyon boldogan élünk, áprilisban egy félmaratoni világversenyre is készülünk, ahogy a jövő évi Európa-bajnokságra és világbajnokságra is.

Az év sportolói a megyében - 2012 Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

A dobóatlétákról mindig híres volt megyénk, ezúttal az országos téli dobóbajnokságot megnyerő Seres András  (Szentesi Maximus KSE) kapott tőlünk elismerést.

- Szeretnék kijutni Rióba, de ez nagyon nehéz lesz. A téli és nyári Európa-kupára kell először magam kvalifikálni, de a legnagyobb álom a világbajnoksági szereplés - fogalmazott a diszkoszvető.

Major Endre, a tavalyi évben a Délvilágnál év parasportolója címet elnyerő sportoló adja át az idei díjat Rácz Nikolettnek.

- Meg szeretném ismételni idei sikereimet, erős alapozást végzünk, nemzetközi viadalokon is indulunk, a világbajnokságon minél jobb eredményt szeretnék elérni - mondta a Szentes Városi Úszó Club versenyzője.

Az év parasportolója a Délmagyarországnál: Biacsi Bernadett (atlétika, SZVSE).

- A testvéremnél hamarabb elkezdtem az edzést, nem kímélem magam, tíz kilométereket futok a SZVSE-pályán. A tüdőtágítást már a riói éremszerzés miatt végzem, mindenképpen szeretnék hasonló sikert elérni, mint testvérem.

Az év csapata a Délvilágnál: Szentesi TK-Gellért SE (tenisz).
- Össze kell rakni a csapatot a Szuperligára. Van feladat bőven, minden évszakban meg kell izzadnunk, de reméljük, hogy meg tudjuk ismételni az idei sikereket - mondta Rákóczi Andrea csapatkapitány.

Az év sportolói a megyében - 2012 Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

Idén a Délmagyarországnál az év csapata a világkupa-győztes és magyar bajnoki címvédő Szegedi TE tekecsapat. Karsai Ferenc, a klub vezetőedzője vette át a díjat.

- Óriási megtiszteltetés, hogy a Pick Szeged és az A-Híd Szeged VE sikerei mellett mi kaptuk a díjat. Minden világversenyen úgy indulunk el, hogy győzni szeretnénk. Szeretnénk bejutni a horvát bajnoki második helyezett elleni győzelemmel a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mindent megteszünk a sikerért.

A Délvilágnál az Életmű-díjat Nagy György Sándor, a makói kézilabdaélet vezetője kapja. - Süli József is megszállott rajongója a sportnak, örülök, hogy tőle vehettem át a díjat. Nagyon jó érzés volt, hogy a Pick Szeged játékosai idén ellátogattak hozzánk. Kétszer egymás után megnyertük a bajnokságot, de sajnos anyagi okok miatt nem tudtunk vállani a szereplést az NB I/B-ben, de a Pick Szeged segítségével talán később ez is sikerülhet - mondta a szakember, aki nélkül nem maradna életben a Contitech-Makó KC kézilabdacsapata.

A Délmagyarországnál az Életmű-díjat Varró Oszkár, sporttörténész kapja. A szakember rengeteg publikációval terjeszti az olimpiai eszmét, valamint sportrovatunknak is állandó segítséget nyújt.

- A Magyar Olimpiai Bizottság is kitüntetett, de nekem ez ennél is nagyobb elismerés. Nagyon szépen köszönöm, hogy megbecsülnek engem, mint háttérember. Az összes sportágba bekapcsolódtam, mint tanárember, és területi képviselőként a MOB nagyon megbecsül, amit publikációkkal hálálok meg. Borkai Zsolt elnök és a bizottság nagyon sokat tett azért, hogy sikeresek legyünk, remélem, meg tudjuk őket becsülni.

A Délvilágnál az év utánpótlás edzője, a Szilver Táncsport Egyesület trénere, Szatmári-Nagy Szilvia.

- Rengeteg bajnoki címünk van, hazai és nemzetközi porondon egyaránt, ez pedig egy jó csapatnak köszönhető, amely mögöttem áll. A felnőttek mindenben segítenek, László Csaba és Páli Viktória részt vehet a kolumbiai világjátékokon, így ők igazi példaképeik lehetnek a klubban versenyző fiataloknak.

Az év sportolói a megyében - 2012 Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

A Délmagyarországnál az év utánpótlás-edzője díjat Garzó Erika, a Tornádó Team görkorcsolyacsapat szakembere kapta.

- Magyar válogatottak vannak a klubban, így hiába mondják, hogy soha nem lehet elégedett az ember, most az vagyok. Nemzetközi versenyeket rendezhettünk, a város és az ország mellénk állt, mindenben segítséget kaptunk. Idén hét versenyzőnk volt a válogatottban, pedig az európai elithez képest gyerekcipőben járunk. Jövőre is rendezünk egy Európa-kupát, az idei versenyek tapasztalatai után még azt is megkérdezték tőlünk, hogy világbajnokságot is rendeznénk-e. A pályánk ehhez kicsi, de örülünk, hogy mindenki elégedett velünk.

Lapunk főszerkesztője, R. Tóth Gábor adja át a Délvilág év edzőjének járó díját a Hungerit-Szentesi VK trénerének, Zantleitner Krisztinának.

- Jó lenne aranyérmet nyerni, a kupában és a bajnokságban is szeretnénk újra a csúcsra érni. Látok még fejlődési lehetőséget a fiatal játékosokban, így nem adjuk fel a reményt, hajtunk a sikerekre jövőre is.

A két olimpikonnal, és három magyar válogatottal rendelkező magyar kupagyőztes A-Híd Szeged VE vezetőedzője, Vincze Balázs lett a Délmagyarországnál az év edzője. A szakember edzés után ideérve vette át a díjat.

- Nagyon fontos ez a díj, de számunkra első a munka, ezért késtem. Óriási megtiszteltetés ilyen edzőkollégák után és mellett magaménak tudni ezt az elismerést.

Cserhalmi Julianna, a klub elnöke is nyilatkozott.

- Szeretnénk idén a bajnoki címet ünnepelni. Megboldogult férjem, Péter hatvanadik születésnapjára kapott egy üveg pezsgőt, azt szeretnénk kinyitni a győztes döntő után. Remek döntés volt Vincze Balázs leigazolása, a sportpolitikánkkal is elégedettek lehetünk.

Az év sportteljesítményét a Délmagyarország szerint az országos ranglistán idén harmadik helyre lépő Toyota T-Max Szegedi Úszó Egylet érte el. A díjat a klub vezetőedzője, Gellért Gábor veszi át.

- Évekkel ezelőtt komoly munkát indítottunk, amit a tizenöt éve együtt dolgozó edzői garnitúra végez, ami beérni látszik. A 49 bajnoki érmünk kárpótolt minket azért, hogy Olasz Anna épphogy lemaradt a londoni olimpiáról. Korosztályos válogatottjaink folyamatosan motiváltak, járják a világot, és jó hírünket viszik.

Az év sportolói a megyében - 2012 Fotó: Schmidt Andrea (képgaléria)

A Délvilágnál az év női sportolója Kövér-Kis Réka, a Hungerit-Szentesi VK vízilabdázója.

- Remélem a bajnokságban a legfényesebb érmet fogják a nyakunkba akasztani, ezért mindent megteszünk - nyilatkozta a pólós.

Vajda Attila, a tavalyi év egyik férfi sportolója adja át az idei díjazottnak, aki nem más, mint a londoni olimpián a férfi kézilabda-válogatottal negyedik helyet szerző Zubai Szabolcs, a Pick Szeged játékosa.

- Rajtam nem múlik a fényes érem szerzése. Felemás év olt az idei, mert éremért mentem ki Londonba. Azt mondják, hogy az idő megszépíti a negyedik helyet, de egy második helynek jobban örültem volna. A januári világbajnokságról remélem egy medállal tudunk visszatérni.

18.20:
A Délmagyarország sportrovat-vezetője, Süli Róbert köszönti az összegyűlteket, kezdődik a díjátadó. R. Tóth Gábor a Délmagyarország és Délvilág főszerkesztője is rövid beszédet mond, természetesen kiemeli az olimpiai sikereket, de hangsúlyozza: minden helyi sikert el kell ismerni és nyomon követni. - Példát szeretnénk mutatni olvasóinknak a sportolók kitüntetésével. Lapunk az utóbbi hónapokban kiemelten kezeli az utánpótlás-nevelést, hiszen az e téren jeleskedő klubokat hétről-hétre bemutatjuk. Így is szeretnénk hozzájárulni, hogy sportolóinkat elismerjék - mondta a főszerkesztő.

18.05: Már szinte mindenki itt van, hamarosan kezdünk. A jelöltek és meghívottak egymással beszélgetnek, sztoriznak. Témából akad bőven, megyénk sportélete idén is halmozta a sikereket.

17.55: Üdvözöljük olvasóinkat, a Bistorant étteremben már gyülekeznek Csongrád megye legjobb sportolói és szakemberei. Közel 80 fő várja izgatottan, kik kapják az esztendő kiemelkedő teljesítményeiért járó üvegtrófeákat.

Korábban:
Ma este kiderül, hogy kik lettek a legjobb sportolók, edzők, csapatok 2012-ben – lapunk immár 43. alkalommal jutalmazza a megye legjobbjait. Izgalommal készül mindenki az eseményre: sportvezetők, edzők, versenyzők és természetesen a házigazda, a Szeged belvárosában található Bistorant étterem is.

A Bistorant Étteremben is készülnek már lapunk esti díjátadójára. Fotó: Frank Yvette
A Bistorant Étteremben is készülnek már lapunk esti díjátadójára. Fotó: Frank Yvette

Elkészültek a csodaszép ajándékok is, amelyeket immár hatodik éve a CE Glass Industries gyárt a jutalmazottaknak. Nem vitás, ismét gyönyörűek lettek, a díj olyan ereklye, amelyre mindenki büszke lehet. Új helyszín kapcsolódik be a patinás díjátadó-sorozatba, a 2011. december 13-án megnyitott Bistorant étterem különtermében adjuk át az elismeréseket. A Bistorant az országban egyedülálló módon egy bisztró, egy étterem és egy borbár együttese. Nagy várakozás előzi meg az eseményt, Kaizer András konyhafőnök és csapata elegáns menüt állított össze.

Étvágygerjesztő

Néhány ételkülönlegesség a ma esti étlapról: tésztasaláta mediterrán sült zöldségekkel és feta sajttal, burgonyakrémleves pirított csülökkel, rácponty, sertésérmék erdeigomba-raguval és velős fánkocskákkal.

– Az étterem stílusa egyszerre modern és klasszikus, tiszteli a tradíciókat, és bemutatja a helyi különlegességeket, ugyanakkor mindig meg tud újulni. Az ételeinkhez helyi kistermelőktől vásárolunk kizárólag friss, idényjellegű alapanyagokat, amelyeket olykor régi recept szerint, de rendkívül modern technológiával, újszerűen tálalunk a vendégek elé – mondta a konyhafőnök.

A vendégek 18 órára érkeznek majd, díjátadó gálánk ezután veszi kezdetét – idén 19 elismerést osztunk ki. Kiváló eredmények jellemezték 2012-t is, és talán nem meglepő, hogy több olimpikon is a díjazottak között szerepel.

Idén lapunk sportrovata ismét új dolgot vezet be: olyan neves szegedi sportolók adják majd át az üvegkompozíciókat, akik korábban már díjazottak voltak, és akikre igazán büszkék vagyunk, hiszen mindannyian nemcsak a hazai porondon, hanem a nemzetközi versenyeken is kiváló eredményeket értek el.

Hogy ki lesz a legjobb utánpótláskorú sportoló? Ki lesz a legjobb felnőtt? Ki kapja az év edzője díjat? Melyik csapat lehet büszke arra, hogy 2012-ben a legkiemelkedőbbnek bizonyult? Kik lettek a legjobb parasportolók?
Ezekre a kérdésekre ma este a szegedi Bistorant étteremben kapunk választ. Aki nem akar lemaradni az eseményről, annak érdemes követnie a delmagyar.hu online tudósítását – a legfrissebb hírekkel, interjúkkal és fotókkal jelentkezünk a rendezvényről.

Olvasóink írták

 • 9. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. december 20. 07:50
  „Balról az 1. bringa eléggé rendben van XD”
 • 8. vassmazsola 2012. december 18. 16:22
  „Gratulálok minden sportolónak, számomra Gellért Gabi a csúcs, nem tud úszni és víziszonya van :) és így is hihetetlen sikereket ért el . HAJRÁ SZEGEDI SPORT!!”
 • 7. Booth 2012. december 18. 13:45
  „Újabb példák, hogy a focira szánt pénzt hova kellene tenni. Egy darab szó nincs a fociról, mert semmi eredményt nem érnek el. Ezek után is mennyi pénzt dobnak ki a (kukába) focira..”
 • 6. maci53 2012. december 18. 12:29
  „Valamikor Jancsi Nataskáról szólt a fáma,most levan sza....”
 • 5. TUTI 2012. december 18. 12:19
  „Sanyi is kapott vmit, igy legalább jó irányba billentette, SZVL picit
  felfelé nyomta az átlagot. Mert a többieket nézve, az az ember
  benyomása, mintha 20 felett már nem is lehetne sportolni!!! :)
  Pedig ott kellene igazán pengetni a lantot.... :) :)

  JAVASLOM: szenior kategóriában dijakat adni! Nem vicc!
  Vmit, ki kellne találni! Sulir?????
  DE KOMOLYAN! Inkább NATATA-nak "adjunk" dijat, mint másnak...
  Köszönet a támogatást! :) :D :) :D

  DE NEM KESERGEK!!:) :) GRATULA SAAAANYIIIIII!
  HAJRA, HAJRA! PICK SZEGED! MAGYAROK!”
 • 4. csupaszpisztoly 2012. december 17. 22:24
  „Hajrá Hegedűs Ákos!”
 • 3. Zotya100 2012. december 17. 22:01
  „És hajrá Vincze Balázs!”
 • 2. Bábkacsa 2012. december 17. 21:35
  „És hajrá Nagy Peti!!”
 • 1. TUTI 2012. december 17. 18:58
  „HAJRA PICK SZEGED! HAJRA ZUBAI!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pécs ellen búcsúzik az évtől a Pick Szeged

Szerdán 18 órakor idegenben, a Pécs ellen vívja idei utolsó bajnoki mérkőzését a Pick Szeged NB I-es férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom