Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

50 millióból szépül meg a Rolandring

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően 50 millió forintból újul meg még ebben az évben a hódmezővásárhelyi Rolandring. A motokrosszpályán locsolóberendezést telepítenek, lesz áramellátás, akadálymentesítés és zajvédők is.
Egy hónapja még a magyar nyílt nemzetközi motokrosszbajnokság második fordulóját rendezték meg a hódmezővásárhelyi Rolandringen, hamarosan azonban más jellegű munka indulhat el a motokrosszpályán. A Center Motorsport Club ugyanis sikeresen pályázott az Új Magyarország fejlesztési programban, és 50 millió forintot nyert felújításra, fejlesztésre.

A munkák a pályáztatás után indulnak, és még ebben az évben be is fejeződnek. Kiépítenek egy automatikus locsolóberendezést, amely a pálya teljes nyomvonalán a talajszintbe süllyedő locsolófejekből áll. A vízellátást három fúrt kúttal és egy víztárolóval biztosítják, és kiépítik az áramellátást is. A környezetvédelemhez kapcsolódóan zajvédő töltéseket alakítanak ki, amelyek egyben lelátóként funkcionálnak majd. A depóban fásítanak, és pihenőbútorokat is elhelyeznek. A fejlesztés a központi épülettől a motormosóig szinte az egész létesítményt érinti.

Hamarosan kiépül az új locsolóberendezés, nem lesz többé száraz a Rolandring pályája. Fotó: DM/DV
Hamarosan kiépül az új locsolóberendezés, nem lesz többé száraz a Rolandring pályája.
Fotó: DM/DV

– Állandó gondot okozott a versenyeken a szárazság. Ez megnehezítette a rendezést, a lajtos kocsikkal megoldott locsolás pedig költséges volt. Az új locsolóberendezés megoldja a pálya legnagyobb problémáját, de fontos eleme a pályázatnak az akadálymentesítés és a növényvédelem is. Lányom, Rita (Nagyné Czuczi Rita klubelnök – a szerk.) nagyon sokat dolgozott a pályázattal, de elmondhatjuk, megérte – nyilatkozta Czuczi Győző, a Center Motorsport Club elnökségi tagja.

A felújítástól függetlenül várhatóan megrendezik a klub szeptember 22-ére kiírt UMX2-es és szeniorversenyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: Mikler Roland nem eladó!

A klub nem kívánja eladni egyik legjobbját, így Mikler Roland a következő szezonban is a szegediek játékosa lesz. Tovább olvasom