Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

84 csapat a leány röplabda Szeged-kupán

A Csongrád Megyei Röplabda-szövetség és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. március 10-11-én rendezi a SPORT XXI Röplabda Szeged Kupa Mini-gyermek leány röplabdatornáját.
A versenyről, annak népszerűségéről és a programról beszélgettünk Bezdán Istvánnal a Csongrád Megyei Röplabda-szövetség főtitkárával.

- Mióta él ez a verseny?

- Ha jól emlékszem a 70-es években indult el ez a torna, amit Markovics Endre - a szövetség akkori elnöke - indított el párhuzamosan a Fesztivál Kupával, tehát a felnőtt versenyekkel. Sajnos Ő1989-ben eltávozott közülünk, de mi azóta is töretlenül folytatjuk a versenyt.

- Mit mutatnak az elmúlt évek? A verseny népszerűségére gondolok.

- Én úgy érzem, hogy a torna lassan kinövi Szegedet, de még most a lebonyolíthatóság határán tudtuk fogadni a lánycsapatokat. 84 leánycsapat jelentkezett. Igazából már nem is tudunk többet fogadni. A fiúk esetében volt egy kis probléma, mert kevés csapat jelentkezett, aminek valószínűleg az idei hó szünet az oka. Most pótolják be, azon a hétvégén a tanítást, így az iskoláknál ez gondot jelent. Ősszel például 600 gyermeket kellett elszállásolni, azt gondolom ez nagyon nagy szám és most sem lesznek kevesen.

- Milyen céllal indult ez a verseny a hetvenes években?

- Kifejezetten az utánpótlás miatt indult. Most is gyermek és mini korosztályba írtuk ki a versenyt. Azt hiszem azért is olyan népszerű, mert ősszel és tavasszal itt mindenki megjelenik, és ez a legnagyobb megmérettetés. Általában 100 csapat szokott lenni, most ez a fiúk hiánya okán nincs meg.

- Mi volt az eddigi legnagyobb létszám (szülőket, vendégeket is beleértve)?

- Általában 6-800-an szoktak lenni, de volt már olyan, hogy 1000 gyerek ütötte a labdát itt Szegeden a két napos torna alatt. Így a számokból is látszik, hogy ez egy óriási megmozdulás.

- Hogy néz ki a két nap programja?

- Tavaly elkezdtük a kiemelt, tehát az A és B osztály szisztémát alkalmazni, ami azt jelenti, hogy a jobbakat külön kategóriába tettük, és lehetőséget biztosítottunk nekik arra, hogy egymással játszva még jobb, még izgalmasabb mérkőzéseket játszanak, még többet tudjanak fejlődni. Ez alapján a lányoknál 8 csapat a miniben és 8 csapat a gyermek kategóriában külön-külön küzd egymással a kupákért, díjakért, különdíjakért.

- Megkoronázva a tornát vasárnap este lesz az eredményhirdetés…

- Igen, a második nap végén, de szombaton és vasárnap is késő estig fogunk játszani a csapatok nagy száma miatt, amit mindenki előre tud, így sosincs mérgelődés, zúgolódás csak örömteli játék. Igyekszünk kellő mennyiségű mérkőzést biztosítani minden csapatnak, ha már ide jönnek ezen a hétvégén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holnap 18 órakor: Szeged–Csurgói KK

Holnap 18 órakor a magyar kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Csurgót fogadja. Tovább olvasom