Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

A-Híd Szeged: meditálnak, aerobikoznak

Pénteken 18.15-kor rangadót vív az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata. Az újszegedi sportuszodában a Debrecent fogadja a háromszoros magyarkupa-győztes. Vincze Balázs a kemény tréningek mellett jógával és aerobikkal készíti fel csapatát.
Vincze Balázs, az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapatának mestere mindig törekszik arra, hogy az edzések monotonságát megtörje. Egy profi sportoló élete nem egyszerű, hiszen eredménykényszerben játszik, elvárják, hogy jól és eredményesen teljesítsen. Csúcsformában lenni és abban maradni nem könnyű dolog. A háromszoros magyarkupa-győztes szegedi vízilabdacsapaton is nagy a nyomás. Az mk-t az idei szezonban is megnyerte a Tisza-parti alakulat, a nemzetközi kupában költségkímélés miatt nem indult, így marad a bajnokság, amelyben még komoly kihívások várnak rájuk.

– Mindig is törekedtem arra, hogy a srácokat egy kicsit kiragadjam az edzések monotonságából. Ma délelőtt volt a premier aerobikedzésünk, emellett még jógázunk is. A játékosok partnerek, komolyan veszik a foglalkozásokat – kezdte a beszélgetést Vincze Balázs vezetőedző.

Az edzések monotonságát aerobikkal törik meg az A-Híd Szeged játékosai. Fotó: Frank Yvette
Az edzések monotonságát aerobikkal törik meg az A-Híd Szeged játékosai. Fotó: Frank Yvette

És akkor a jóga. Már lapunk hasábjain is nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, minden idők legeredményesebb szegedi férfi sportolója, hogy felesége révén ismerkedett meg a jógával.

A jóga

A jóga a keleti bölcselet egy formája, amely Indiában fejlődött ki a hinduizmus és a buddhizmus kulturális közegében. A jóga művelője a jógi.

A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Eszerint alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát. A jógának több változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki.

– Ősszel a Napfényfürdő Aquapolisban regenerációt végeztünk a csapattal, Molnár Tamással és egy házaspárral a sószobában ültünk. Meghallották, hogy a jógáról beszélünk, majd meséltek nekünk arról, hogy ők is tartanak órákat. Tamás elment hozzájuk, megtetszett neki az, amit tapasztalt, így ajánlotta a csapatnak, hogy járjunk mi is. A társak vevők voltak rá, így beépítettük a felkészülésbe.

Pénteken 18.15-kor rangadót játszik az A-Híd Szeged VE. Az újszegedi sportuszodában a Debrecent fogadják a Tisza-partiak. A meccsről a delmagyar.hu online tudósításban számol be, a Digi Sport tévé pedig élőben közvetíti.

– Teljes a keret, persze akadnak kisebb sérülések, a téli időszakban előforduló betegségek, de ezek mindig is hozzátartoztak a csapat életéhez. Az edzések kemények voltak, egy alapozó munkát végeztünk az elmúlt az időszakban, így főként az erőnlétre helyeztük a hangsúlyt. Kedd este a Szentessel kétkapuztunk, készülünk a pénteki meccsre, amely mindenképpen komoly rangadó lesz. Elégedett voltam az FTC és a Kaposvár elleni meccsekkel, hiszen főként a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, és mindkét meccsen kevés gólt kaptunk. Ez is mutatja, hogy jó úton járunk – fejezte be a beszélgetést a csapat mestere, Vincze Balázs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar József: dönthettem az edző személyéről

Magyar József, a Szentesi VK elnöke érdeklődésünkre elmondta: joga volt dönteni, ezért döntött is a férfiegyüttes edzőjéről. Mint ismert: Fülöp Tibort Matajsz Márk váltotta a kispadon. Tovább olvasom