Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A-Híd Szeged: távozik Török, Baksa és Younger, Nagy Viktor érkezik

Sajtótájékoztatót tartott ma a szegedi Art Hotelben az A-Híd férfi vízilabdacsapata. Távozik Török, Baksa, Younger, Somogyi és Varga is, érkezik Nagy Viktor.
Nézzük akkor, hogyan alakul át a magyarkupa-győztes, bajnoki bronzérmes A-Híd Szeged VE!

13.39: Célkitűzés? - A rájátszásban való szereplés lesz az elvárás. Azzal a bronzzal, amit idén elértünk, jövőre elégedettek lennénk - mondta a sajtótájékoztató zárszavaként az elnök asszony.

13.37: az is eldőlt, hogy a csapat idén is elengedi játékosait a nyáron akár a válogatottakhoz (ez ugye nem volt kérdés), akár a máltai bajnokságba.

13.35: Mivel egy hely felszabadult a légiósoknál, lehetőség van egy külföldi leigazolására - tárgyanak is egy játékossal.

13.34: A felkészülés kezdete augusztus elejére várható, 5-én vagy 12-én.

13.32: Aljosa Kunac, Molnár Tamás, Molnár Dávid, Szivós Márton, Hegedüs Gábor, Juhász Zsolt, Decker Ádám, Kiss Csaba, illetve Joseph Kayes marad a csapatnál.

13.30: - Több játékossal tárgyalunk még, de ezek a szerződések nem lettek aláírva, így az ő nevüket egyelőre nem tenném közzé. Két fiatal játékossal is egyeztetünk, illetve vannak páran, akik kiemelkedő játékosok az OB I-ben, és a válogatottban is szerepelnek - tette hozzá Juhász György.

13.28: - Nagy Viktor, a Vasas kapusa nálunk folytatja. Ő itt lett volna ma, de az autópályán baleset van, így nem ér ma ide - jelentette be Juhász György.

13.26: - Úgy vágunk neki a következő szezonnak, hogy tartozunk a szurkolóknak és saját magunknak is. Szeretnénk kárpótolni magunkat és másokat is - tette hozzá a vezetőedző.

13.18: - Hónapokon át sokan készpénznek vették, hogy bejutunk majd a fináléba - nem jutottunk. Az őszt vereség nélkül tudtuk le, majd április elejéig tovább meneteltünk, majd jött az Eger elleni idegenbeli vereség. Igaz, kikaptunk, de az alapszakaszsiker így is meglett - értékelt Vincze Balázs. - Tudtuk, hogy az elődöntőben egy jó Szolnokkal találkozunk majd, de azt gondoltam, hogy a közel ötven lejátszott meccsel a hátunk mögött nem lehet gondunk a fináléba jutásról, ezért sem akartunk taktikázni, úgy szerepelni, hogy a Vasassal kezdjünk össze. Az mk-győzelem remek élmény volt, de a bajnokságban a bronz kudarcnak számít - tette hozzá.

13.17: - Szomorú, hogy ez a csapat nem tudott nemzetközi meccseket játszani saját uszodájában, pedig az uszodát már évek óta szeretnénk lefedni. Jövőre ebből nem lesz bonyodalom, mert a csapat nem indul nemzetközi kupában - mondta Cserhalmi Julianna.

Tájékoztatnak.
Tájékoztatnak.

13.15: Távozik Török Béla (valószínűleg Szolnokra), Aaron Younger pihenni szeretne, visszatér Ausztráliába. Távozik a válogatott kerettag Somogyi Balázs (Szentes?) és a kapus Baksa László (Spandau - német, Franciaország?) is, akitől közös megegyezéssel válik el a klub. Öten tehát elhagyják a csapatot.

13.13: - Vincze Balázsnak ajánlottunk először szerződést, aki ezt el is fogadta. A játékosok közül azonban nem mindenki. Varga Péter abbahagyja az élvonalbeli játékot, ő biztos, hogy visszavonul. Vele kapcsolatban sosem felejtjük el a LEN-kupa-döntő hosszabbítását, ahol fantasztikus volt. Joseph Kayes szerződéssel rendelkezik, ő biztosan marad - mondta.

13.12: - Az Art Hotel tulajdonosi köre megegyezik a csapat tulajdonosi körével, ez indoikolja a helyszínt - kezdte az elnök asszony. - A rájátszás nem sikerült jól. A harmadik hely sok csapatnak remek eredmény lett volna, de a Szegednek, mivel a döntő volt a cél, nem. Remekül meneteltünk a rájátszásig, a finálé azonban nem jött össze. Próbáljuk feltárni ennek okait. A szponzorok továbbra is támogatják a szegedi vízilabdát, igaz, csökkentett költségvetéssel. Ahogy a nevekből kiderül hamarosan, nem is leszünk olyan rosszak - tette hozzá.

13.08: kezdésnek az idényt értékeli Cserhalmi Julianna, Vincze Balázs és Juhász György.

13.06: sem érkező, sem távozó neveket nem lehetett tudni biztosan a mai napig. Eddig annyi dőlt el, hogy Vincze Balázs marad a vezetőedző - erről szóban megállapodott a vezetőséggel. Az is biztos, hogy a csapat költségvetése 20-30 százalékkal esik majd vissza.

13.03: a sajtórész már tele, a helyi és az országos lapok is képviselik magukat. Lassan kezdünk!

12.53: egyelőre csak Juhász György szakosztály-vezető és Vincze Balázs van itt az Art Hotelben. Hamarosan érkeznek azonban a nevek, csak itt, csak most, csak Önöknek!

Korábban
Ha nem akar lemaradni semmiről, tartson velünk és online tudósításunkkal 13 órától.

Olvasóink írták

 • 20. Zotya100 2013. május 31. 18:32
  „Luciánál az a lényeg, hogy mindenbe/mindenkibe beleköthessen, nyilván ettől érzi jól magát. Sose legyen nagyobb öröme...”
 • 19. bambulla 2013. május 30. 10:50
  „olvasom ezeket a világmegváltó hozzászólásokat
  gondolom otthon mindenki bajnok a maga nemében
  fotelben ülve okoskodni
  más pénzét befektetni az megy
  csapatot összeállítani az még jobban
  eredményt követelni meg pláne”
 • 18. theseus 2013. május 30. 10:33
  „Sajnálom, hogy nem indul a csapat a BL-ben, a csoportkörből így is túl juthatott volna csapat. A harmadik hely talán indulási joggal járt volna most is. Arról volt szó, hogy nagyobb sátrat kap az uszoda, és az átmenetileg megoldotta volna problémát. Akkor talán Török Béla is maradt volna.”
 • 17. mazsom 2013. május 30. 10:00
  „Szerintem Lucia egy robot.”
 • 16. Pengemester 2013. május 30. 08:57
  „"Nem értem, miért engem támadtok? Miért nem az elnök asszonyt? Kevesebb pénzből is meg lehet célozni a döntőt!"
  Lucia kedves... Te mennyi pénzt raktál a vízilabdába, vagy a hozzád közel álló tekébe saját zsebből?
  Különben azon is jót röhögök, hogy 100 fizető nézőről hadoválnak egyesek. Vásárhelyen valahogy más érzésem volt, nem száz néző ült körülöttem.
  Számomra minden távozó veszteség, de nem kéne különbséget tenni, hogy ki a kulcsember, és ki nem. Azon sem ütközöm meg, hogy Török épp Szolnokra igazol, gondolom nem tizenharmadik embernek...
  Ha már a közpénzekről van szó, sokkal inkább lehet fújni rájuk, mint a Szegedre. Mondjuk Szolnokon nem a semmire építik a csapatot, mint Debrecenben...”
 • 15. Figyelő 2013. május 30. 08:48
  „Sajnos, a szegedi vízilabdában egy újabb középszerűség korszaka következik!
  Azért, hogy a szegedi vízilabda eljuthatott idáig a helyi önkormányzat, a szegedi országgyűlési képviselők is hibáztathatóak mert képtelenek voltak egy korszerű uszodát kilobbizni a mindenkori kormányzattól!
  A jelenlegi "uszoda" lassan már a hazai, bajnoki meccsekre is alkalmatlanná fog válni!
  Eggyel kevesebb vörös színű "díszburkolat" kellett volna csináltatni és abból meglett volna az uszoda ára!

  A "13" számú véleményező nem a szegedi polgármester?!
  ( Csak azét kérdezem mert írása rendkívüli módon sportellenes! )”
 • 14. laca74 2013. május 29. 22:51
  „Köszönjük kreativ-kreativ hozzászólását. Indulnia kellene a választásokon közpénzen:-)”
 • 13. kreatív 2013. május 29. 21:46
  „Tíz év alatt a csapatra költött közpénzből NÉGY (-városi - és nem sport, ki tudja hány iskolai-) USZODÁT építhettünk volna!!!! ...szátok meg !!!!!!
  Teljesen mindegy ki a támogató!
  A magyar irrealisztikus élsportelvakultsára jellemző módon LEÍRHATJA ADÓJÁBÓL a látvány . és olimpiai sportot támogató cég, személy a mecenatúrát, így KÖZPÉNZt áldozunk!!!!
  Tehát : pl. olvasom, hogy 150 000 Eu-t költünk nonémekre!!! Mióta és hanyadszor???!!! Adjátok össze!!! A végeredmény:: 4 uszoda ( fedett és 50m-es ) Szegeden!!! ....
  Szeretném azt is tudni, hogy egy OB I-es pólóbajnoki mérkőzésen, Szegeden hány fizető szúrkoló volt átlagban??! ( Talán nem több, mint 100 ???!!! )
  100 ember kedvéért költünk ennyi KÖZPÉNZt Szegeden pólócsapatra???!!!
  Tartsunk népszavazást! Pólócsapat, vagy 4 városi USZODA a belépőt fizető, egészségükért tenniakaró szegedi adófizető, városi különadókat fizető polgároknak?! Ugye nem kérdéses a végkimenetel!”
 • 12. Lucia 2013. május 29. 21:30
  „8. 9.
  Nem értem, miért engem támadtok? Miért nem az elnök asszonyt? Kevesebb pénzből is meg lehet célozni a döntőt! A nyilatkozata több, mint elszomorító! Ha a bronznak is örülne, inkább ne vágjanak bele az új idénybe, vagy adja át a helyét olyannak, aki döntőben szeretné látni a csapatot!”
 • 11. laca74 2013. május 29. 21:06
  „Nem csak akkor kell szeretni a csapatot mikor fut a szekér. Mindig is jó csapat volt a szegedi.”
 • 10. kormoska 2013. május 29. 20:36
  „4.dottore125

  Aaron Younger a legnagyobb"veszteség",nagyon sokszor meccseket hozott a csapatnak.
  A többiek nem voltak meghatározó játékosok,Baksa Lacit kivéve!
  Neki itt stabil és jó helye volt és kiváló kapus.
  Hogy igazából miért megy el azt csak Ő tudja.......,meg még páran.Szóval maradjunk annyiban,hogy közös megegyezéssel:-)
  A csapat szerintem jövőre is a legjobb 4-ben lesz,de már sajnos nem lesz bajnokesélyes!”
 • 9. realistaszegedi 2013. május 29. 19:54
  „Lucia!
  Ugye te hiszel a lélekvándorlásban? Mert én biztos vagyok benne, hogy Varjú voltál előző életedben! Folyamatosan a kézilabdát meg a focit szapulod, most meg hogy egy "apróságon" elcsúszott a csapatod újra károgsz. Kérlek ne kezdd szeretni a tekét, mert végük lesz!!!!!”
 • 8. Zotya100 2013. május 29. 19:38
  „7. - Lucia, ne nyilatkozz többes számban, csak a magadéban. Nem tudhatod, ki mit un, pláne ki mely csapatot tart érdemesnek a szurkolásra. Kértelek már (és nemcsak én!), hogy károgj másutt.”
 • 7. Lucia 2013. május 29. 18:46
  „" ... Azzal a bronzzal, amit idén elértünk, jövőre elégedettek lennénk - mondta a sajtótájékoztató zárszavaként az elnök asszony. ..."
  Na ez a szomorú, a nagyon szomorú! Miért nem a döntő cél? Ő örülne a bronznak, mi drukkerek meg már nagyon unjuk - mint a Pick Szeged ezüstjeit.
  Sajnos így nem marad olyan csapat, amelyiknek érdemes lenne szurkolni Szegeden - talán a tekések, de őket is agyonvágják anyagilag.”
 • 6. bambulla 2013. május 29. 18:17
  „Nagy Viktornak örülök
  a távozókkal sincs semmi gond
  jók lesznek a helyükre érkezők
  hajrá Beton !”
 • 5. Zotya100 2013. május 29. 18:13
  „Fáj a szívem a távozókért, az egész "régi" remek kis csapatért, dehát borítékolható volt, hogy ilyesmi várható. Lacit és Bécit nagyon-nagyon sajnálom!”
 • 4. dottore125 2013. május 29. 15:18
  „Nem értem, hogy egy káprázatos szezon után, 2 elbukott meccs miatt miért engedik el a csapat kezét? Azért ez a Szolnok is nagyon erős kerettel bírt.
  Azt sem értem, hogy a stabilan fantasztikus Baksa miért maradt ki rendre a válogatottból? Eddig Szécsi és Gergely mögött fiatal volt, most a fiatalítást követően túl öreg... ha ezek után voltozásra van szüksége, megértem.
  Miért nincs még mindig Szegednek egy eredményekhez méltó uszodája??? A már Európában sem jegyzett foci stadionjaira vannal milliárdok...”
 • 3. xene@freemail.hu 2013. május 29. 14:14
  „Hát az idei év sajnos tényleg rosszul sikerült. Ilyen esélye legközelebb a bajnokság megnyerésére, a csökkentet szponzori pénzek hatására, nem tudom mikor lesz újra lehetősége a Szegednek. Sajnálom és szomorú vagyok.”
 • 2. szbarat 2013. május 29. 13:59
  „Somogyit miért küldték el? Aron nagy veszteség lesz a csapatnak.”
 • 1. csizmadialaszlo 2013. május 29. 13:49
  „Elszomorít Áron és Somogyi Balázs távozása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Ferenc daruval kel ki az ágyból

A feltörekvő, fiatal magyar futballedzői vonal igen színes egyénisége Horváth Ferenc (40). Tovább olvasom