Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

A-Híd Szeged: új év, régi reményekkel

Az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapata idén végre szeretné megvalósítani nagy álmát, a bajnoki döntős szereplést, a tavaszi menetelés előtt ezért jól jött a hosszú téli pihenő. Az ünnepekről és az idei tervekről az együttes játékosa, Kiss Csaba mesélt.
– Bajnoki döntős, boldog új évet kívánok!

– Köszönöm! Ha ez összejön, akkor tényleg nagyon boldog lesz.

– Ehhez kipihenten kell kezdeni az új évet. Sikerült feltöltődni?

– Hosszú szünetet kaptunk, volt idő a pihenésre. Az ünnepi időszak rosszul indult, a kislányom ugyanis egy bakteriális fertőzés miatt kórházba került. Szerencsére 24-én délelőtt hazaengedték, így a szentestét már otthon tölthette. Ezúton szeretném megköszönni az újszegedi gyermekklinika fertőzőosztályának a fantasztikus munkát, amiért nagyon hálás a családunk!

– Ugye már minden rendben?

– Igen, a lányom teljesen felépült, így végül jól teltek az ünnepek, a szilvesztert pedig Egerben töltöttük baráti társaságban, hiszen a feleségem odavalósi. Testileg és lelkileg teljesen feltöltődtem, ahogy a csapat többi tagja is.

– A lelki egyensúly márpedig létfontosságú lesz tavasszal.

Kiss Csaba a Kék Mókus-kupán díjakat adott a legkisebb futballistáknak. Fotó: DM/DV
Kiss Csaba a Kék Mókus-kupán díjakat adott a legkisebb futballistáknak. Fotó: DM/DV

– Igen, az elmúlt évek elődöntős kudarcai után nem szabad remegniük a kezeknek a fontos pillanatokban. A rájátszásra fizikálisan, taktikailag és mentálisan is százszázalékosnak kell lenni, hogy végre megvalósuljon az álmunk, a bajnoki döntős szereplés.

– Március 8-án Szolnokon lesz az első komolyabb rangadó. Ez segíthet az felkészülésben?

 Hétfőn kezdik a felkészülést

Vincze Balázs vezetőedző január 6-án, hétfő délelőtt tartja az év első edzését, addig pihenőt kapott minden játékos. A csapat első idei mérkőzését az újszegedi sportuszodában rendezik, ahol január 10-én, pénteken 19.30-kor kezdődik a Pécs elleni bajnoki találkozó.

– Mindenképpen, hiszen egy hosszú és nagyon komoly építkezés elindítására ad lehetőséget. Ez nem jelenti azt, hogy az első két hónap bajnokijain hátradőlhetünk, az első ellenfelünk például az a Pécs lesz, amely alaposan megtréfált minket a szezon elején. A baranyaiaknál két pontot hullajtottunk, de a Honvéd otthonában hagyott három pont a legfájóbb, azért a vereségért nagyon szeretnénk itthon visszavágni az alapszakaszban.

– Szilveszterkor biztosan összegezte az évet. Hogyan értékelné?

– Felemásra, ahogy a korábbi éveket is. A bajnoki bronz csalódás, a kupagyőzelem viszont nagy öröm. Idén többet szeretnénk kihozni magunkból.

– A Bajnokok Ligája-szereplés hiánya milyen hatással van a csapatra?

– Ez a téma is felemás érzésekkel tölt el. A szakmai fejlődést garantáló nemzetközi mérkőzések és a különleges atmoszféra nagyon hiányzik, a hosszú utazások viszont kevésbé. Nyilván jó lenne a legrangosabb sorozatban szerepelni, de ha bejutunk a bajnoki fináléba, akkor senki sem sajnálja majd a BL-szereplés hiányát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport sikerek - hónapról hónapra

2013-ban is remek érzés volt Csongrád megyei sportbarátnak lenni. Tovább olvasom