Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

A bennmaradásért küzdenek

Ismét A csoportos férfi kosárlabdacsapata van Hódmezővásárhelynek. Hét év „szünet" után. Remélhetőleg nem kell megint ennyit várni, ami azt feltételezi, hogy a bajnokság végén nem búcsúznak a kék-sárgák az elitligától. Célként a tisztes helytállást fogalmazta meg a vezetőség.
Fotó: Tésik Attila
Nyolc évvel ezelőtt, 1998-ban a bajnok Albacomp otthonában kezdte a pontvadászatot a Vásárhely (kezdő: dr. Borbáth, Deák, Bell, Kiss S., Hadji; csere: Polányi, Imre Bődi, Ughy) és kikapott. A számszerű eredményt babonából ne említsük... A (sport)történelem ismétlődik: október 14-én a címvédő paksi Atomerőmű SE vendégeként kezd a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli.

– A tisztes helytállás a célunk, és az, hogy a hazai meccseken maximálisan kiszolgáljuk a közönségünket – mondta dr. Elek András klubelnök –, valamint a Hódtói Sportcsarnokban szeretnénk néhány győzelmet aratni. Nem lesz könnyű... Az anyagiak? Még mindig a vásárhelyi önkormányzat a legnagyobb támogatónk, névadó szponzorként segíti a munkánkat a Bodrogi Bau Zrt., és még vannak kisebb támogatóink. Nem dúskálunk, annyit költünk, amennyi pénzünk van. Még kellene igazolni játékost, de erre a tranzakcióra pillanatnyilag nincsen anyagi forrás. Nem építünk légvárakat, csakis olyan szerződést kötöttünk, írtunk alá, melynek a fedezete júniusig, a bajnokság végéig a rendelkezésünkre áll. Soha nem tartoztunk, és nem is fogunk senkinek tartozni; a sportág létét nem akarjuk felelőtlenül vállalt adósságokkal veszélyeztetni. Jelenlegi játékosállományunk az anyagi helyzetünknek megfelelő.

Ezt a helyezést várja a DM és a DV:
Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli: 14.
Fogalmazzunk reálisan. Ez még abban az esetben is kötelező, ha emiatt megbántunk valakiket. A Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli jelenlegi játékosállományát és anyagi kondícióit figyelembe véve a 14., vagyis az utolsó helyen végezhet az A csoportban. Minden más bravúr lenne – és azért szorítunk, hogy ez valóra váljon. 
A csapat, a keret dolgozik, és a héten még – a tervek szerint – szeretnének játszani egy előkészületi mérkőzést. Aztán jöhet a bajnok Paks idegenben.
– Nekünk mindig csak egy hónapos szünetünk van, vagyis a felkészülést már július 24-én megkezdtük ráhangoló tréningekkel – közölte Czuprák László edző. – Ezután következett az alapozás, majd a labdás foglalkozás. A tervezett munkát elvégeztük. Részt vettünk két tornán, játszottunk egyszer a Kecskeméttel, voltak zártkapus meccseink is, összesen kilenc-tíz edzőmérkőzésen vagyunk túl. Az újonnan érkezettek, Gémes és Jarosevits erősítést jelentenek, előbbi pedig, mivel már játszott nálunk, zökkenőmentesen illeszkedett be a csapatba. Az esélyeink? A Paks elleni nyitómeccsen szeretnénk helytállni, és utána még lesz két hetünk az első hazai találkozóig, hogy rendezzük a sorainkat. A kiesés elkerüléséért küzdünk, a 10. helytől lefelé bárhol végezhetünk. Ígérhetem: mindent megteszünk a bennmaradásért.


Keret

Elnök: dr. Elek András.
Szakosztályvezető: Szabó Csaba.
Játékosok, irányító: Drahos Gábor (mezszám: 15); bedobó: Kováts Róbert (4), Komáromi Gergely (6), Vas Péter (8), Czibere Zoltán (10), Böszörményi Péter (11), Utasi Gábor (12), Nyilas István (13), Bodrogi Ferenc (17); center: Kukla Zsolt (5), Csorba Szabolcs (9), Gémes Levente (14), Jarosevits Róbert (16).
Edző: Czuprák László.
Távozott: Tigyi Árpád (MAFC).
Érkezett: Gémes Levente (Univer KSE), Jarosevits Róbert (Falco, kölcsönben). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviépes siker a hűség városában

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata nyerte Sopronban a Krasznai-kupát. A Tisza-partiak mindhárom… Tovább olvasom