Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

A Beton számára reális cél a dobogó

Kásás Zoltán kétlaki edzői életet él. Év közben a Szeged Beton VE férfi pólócsapatának szakmai munkájáért felel, nyáron pedig a kétszeres olimpiai bajnok vízilabda-válogatottnál másodedzőként segíti Kemény Dénes munkáját. Interjú.
– Elégedett a Szeged Beton erősítésével?
– Túlzás lenne ilyet állítanom, hiszen zsákbamacskát vettünk. Ezzel arra célzok, hogy olyan szerb játékosok érkeztek a török Galatasaray-ból hozzánk, akiket annyira azért nem ismerünk.

– Hogy került a képbe Mihajlo Korolija és Vojiszlav Vejzagics?

– Mivel Monostoritól elbúcsúzott a klub, bekkposzton egyedül maradt Komlósi Pici. A mai pólóban ez egyáltalán nem járja, ezért a föld alól is keresnünk kellett egy nagydarab, erős védőt. A nálunk centert játszó Milos Korolija szólt, hogy szerinte a bátyja egyrészt alkalmas a feladatra, másrészt centerként is használható. Szorult helyzetünkben kapva kaptunk az alkalmon. Balkezesre is égető szükségünk volt, a Fradiba távozott Balatoni helyére igazoltuk Vejzagicsot. Azt gondolom, az nem annyira rossz ajánlólevél, hogy a Partizan Beogradban nevelkedett, de balszerencséjére azon a poszton játszott a világ egyik legjobb jobbszélsője, Filipovics is. Ezért aztán továbbállt a Galatába. Rajtuk kívül a fiatal Kuncz Tamást is leigazoltuk a Vasasból, ő legutóbb kölcsönben a BVSC-ben játszott. Elsősorban bekként számítunk rá, és visszahoztuk Szegedre a saját nevelésű Szabó Zolit is, aki két évvel ezelőtt távozott az Újpestbe.

Kásás Zoltánnak időbe telik az újak beépítése a csapatba. Fotó: Schmidt Andrea
Kásás Zoltánnak időbe telik az újak beépítése a csapatba. Fotó: Schmidt Andrea

– A korábbi esztendőkben nagyobb nevek akadtak „horogra"...
– Azt gondoltuk, most is siker koronázza erőfeszítésünket. Nem szeretnék nevesíteni, de voltak, akiket mi kerestünk meg, és olyanok is, akik bejelentkeztek. Aztán ahogy haladtak előre a tárgyalások, úgy vált egyértelművé, ezek a pólósok nem igazolnak hozzánk, csak az árukat akarják felverni.

Csuvi: irány Peking!

A tegnap reggeli tornatermi edzést jókedvűen végezte a Szeged Beton klasszisa, Varga Tamás. Csuvi ekkor ugyanis már tudta, ő is tagja az olimpiai csapatnak.
– Nem tagadom, volt bennem némi drukk – mondta érdeklődésünkre. – Biztosra persze nem mehettem, de az Eb-n nyújtott teljesítményem után azért vártam, hogy benne legyek az utazó csapatban. Ahogy a többiek, én is most nyugodtam meg teljesen, innentől kezdve csak Peking lebeg a szemem előtt.

– A csapat ön nélkül kezdi meg a felkészülést augusztus 4-én. Amíg az olimpia miatt távol lesz, Lengyel Gábor helyettesíti. Miért rá esett a választás?

– Őt jól ismerem, amikor a kilencvenes évek elején Szegeden dolgoztam, a játékosom volt. Az az időszak még a fizikai felkészítésről szól. Amikor elkezdődik a taktikázás, a finomságok begyakorlása, addigra már én is itt leszek.

– A bajnokságban most is a dobogóra kerülés a cél. Reálisnak tartja ezt?

– Igen, de ehhez bravúr kell. A riválisok közül a Vasas, az Eger és a Honvéd most is nagyon erős marad, miként a Fradi és az Újpest is jól igazolt. Idő kell, mire összeállunk, az újak beépítése nem megy egyik napról a másikra. És akkor még nem említettem Török Bélát, akire egyre komolyabb szerepet kívánok testálni. Figyelje meg, egy szezon múlva kulcsembere lesz csapatunknak.

– A vezér azonban továbbra is az a Varga Tamás marad, aki Pekingben immár második olimpiáján vesz részt. Klubedzőjeként a malagai Eb-n testközelből figyelhette a játékát. Elégedett volt vele?

– Összességében igen, de tudom, hogy Csuvi többre is képes. Helyzetét nehezítette, hogy teljesen mást kell játszania a válogatottban, mint a Szegedben. Dénesnek azért is esett rá a választása, mert nagydarab és rettenetesen erős. Kicsit rossz felfogásban bekkelt, de az olimpiáig van még idő a hibák kijavítására. És az sem ártana, ha még többször csillogtatná meg kivételes lövőerejét. Ismerve kvalitását, hihetetlen győzni akarását, biztos vagyok benne, hogy Pekingben is igazolja a beválogatása helyességét.

*

Nagy helyett Gergely

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a pekingi olimpiára utazó 13 fős csapatát. Az Eb-hez képest ebben egyetlen változás történt: Nagy Viktor helyett a kínai fővárosban Gergely István lesz a második számú kapus.

„Úgy gondolom, ez a leghelyesebb döntés, amit hoztam, hogy a csapat a lehető legsikeresebben szerepeljen az olimpián" – mondta a kapitány.
A pekingi névsor: Szécsi, Gergely, Benedek, Biros, Hosnyánszky, Kásás, Kis G., Kiss G., Madaras, Molnár T., Varga Dániel, Varga Dénes, Varga T.

Olvasóink írták

 • 2. apuka aki úszott is 2008. július 23. 22:05
  „Látható, hogy a cikk semmi másról nem szól mint Bán Tanár Úr önsajnálatáról, na meg egyáltalán nem biztos, hogy fedik is a valóságot. Egy-két kérdés: Miért is lett nem kivánatos személy Hódmezővásárhelyen?
  Miért is jött vagy kellett hazajönnie Dél-Afrikából?
  Meg miért is kért a Szuéban fizetés emelést amikor eredményei gyakorlatilag nem voltak csak hébe-hóba, az egyetlen nemzetközi úszójukkal Szél Friderikával pedig teljesen csődöt mondott! Aki benne van a ami úszósportban az nagyon jól tudja, hogy micsoda ámitás amit ő véghez visz vagy próbált volna véghez vinni Szegeden! Még, hogy ő nem vállal munkát Magyarországon, hol ki fizetne neki azért mert üldögél 3-4 órát a vízparton anélkül,hogy hozzá szólna egy kumma szót is a gyerekekhez. Mondhatjuk pofára esett mert azt hitte ő neki a neve miatt fizetnek nem kell már dolgoznia! Kérdezzünk már meg egy néhány testnevelőt aki szegeden végzett mit tanultak az ő úszás óráin!?”
 • 1. szbarat 2008. július 22. 12:46
  „Nevetséges Kemény Dénes döntése,hogy a golyófejű Gergelyt vitte ki az olimpiára Nagy Viktor helyett.
  Viktor sokkal jobb kapus,mint Gergely - Gergely egy betli kapus.Szécsi meg sérült,nehéz lesz így.
  A Betonnak sok sikert kívánok a bajnokságban.Remélem,hogy sikerül az 1-3 hely valamelyikét megszerezni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnok a szegedi Gulyás csárda csapata

Befejeződött a Legenda-Lajcsi-kupa megyei nagypályás labdarúgótorna. A tabellán a Gulyás csárda… Tovább olvasom