Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A Beton továbbjutott, a Pendola Szentes pedig kiesett

A Vodafone férfi vízilabda Magyar Kupa csoportköréből a hazai medencében játszó Szeged Beton könnyedén jutott a legjobb nyolc közé, a Pendola Szentes Elektroglob viszont két vereséggel elbúcsúzott a további küzdelmektől.
Csodák pedig nincsenek, még a Vodafone Magyar Kupában sem. Az erősebb, a jobb ebben a versengésben is diadalt arat, a gyengébb itt is könnyűnek találtatik. A tétel igazságtartalmát a szegedi csoport küzdelmei is fényesen bizonyították. A nyitó találkozón a háromcsapatos csoport leggyengébb résztvevőjének, a Szolnoknak fikarcnyi esélye sem volt a második legerősebbel, a Péccsel szemben. Ahogy a Baranya megyeieknek az ősz sikercsapata, a Szeged Beton ellen. Igaz, másfél negyeden át a dél-dunántúliak megkeserítették az esélyes hazaiak életét, de pechükre a meccs négy negyedből áll. A 12. percben még 1–1-re állt az akár csoportrangadónak is titulálható mérkőzés, de a harmadik felvonás végén már 7–1-es eredmény virított az eredményjelzőn, a végén pedig 10–3. Pompás gólokkal örvendeztették meg a nézőket Weszelovszkyék, a legszebb talán az utolsó volt, amikor a Monostoritól érkezett labdát Lehmann háttal a kapunak ujjheggyel húzta be a jobb felső sarokba. De nem csak a gólok voltak elsőrangúak, a Tisza-partiak védekezésébe sem lehetett belekötni – a bekkek eltüntették a rivális centereit, no és Baksa formájára sem lehetett egyetlen rossz szót is szólni.

A Pécsnél papíron gyengébb Szolnok a Szeged elleni találkozó első öt percében azt sem tudta, mi zajlik körülötte. Képtelen volt még a legkisebb ellenállást is kifejteni. Úgy gondolták a betonosok, az 5–0-s vezetésük felhatalmazza őket, hogy egy kicsit leállhatnak, kicsit lezserebbre vehetik a figurát. Ha tudják, hogy ettől vérszemet kap majd az ellenfél, és a 13. percben feljön egyetlen gólra (7–6), biztosan másképp cselekszenek. No de arra való a jó edző, hogy amikor látja, hogy baj van, cselekedjen. Ezt tette Gyöngyösi András is, időt kért, és láss csodát, azonmód helyreállt a rend a fejekben. A mérkőzés hátralévő részét 8–2-vel „hozták le" a betonosok. Ami külön örömteli, hogy a fordulás után beállt Németh II. Zsolt is remek dolgokat produkált a kapuban, mintegy jelezve: rá is bármikor lehet számítani.

A szegedi Weszelovszky (jobbra) a Magyar Kupában is megőrizte az utóbbi hetek jó formáját.
Fotó: Segesvári Csaba

Nem csoda, hogy Gyöngyösi edző elégedetten nyilatkozott a „minitorna" végén: „A két meccsünk közül a Pécs elleni volt a fontosabb – a csoportrangadón jól játszottunk. A Szolnokkal szembeni mérkőzésünkre azzal a tudattal álltunk ki, már nem tudunk kiesni. Az elején jók voltunk, utána viszont könnyelműek. Amikor viszont összeszedtük magunkat, visszaállt a régi rend. Összességében jól teljesített a csapat. A következő héten remélhetőleg már újra lesz Milos Korolijánk, szükségünk van rá.

A Pendola Szentes Elektroglob edzői, játékosai tisztában voltak azzal, továbbjutásuk rögtön a C csoport nyitó találkozóján dől majd el pozitív vagy negatív irányba. Az utóbbi következett be, a házigazda BVSC ellen elvéreztek a Kurca-partiak. Ugyan nem játszottak rosszul, de az elkövetett három-négy nagy hibát nem sikerült korrigálniuk. A másik meccsükön, az Egerrel szembenin, eleve esélytelenül ugrottak a vízbe. Ezt a végeredmény (19–9) is hűen tükrözi. A szentesiek egy nap, pontosabban öt óra alatt letudták az idei Vodafone Magyar Kupát.

A kiesés ellenére nem volt elégedetlen a szentesiek trénere, Berki András: „A mutatott játékunkkal akár elégedett is lehetek, ha a helyzetkihasználásunk kicsit jobb, talán más eredmény születik".

Eredmények

A csoport (Szeged): Pécs–Szolnok 14–8; Szeged Beton–Pécs 10–3 (1–1, 3–0, 3–0, 3–2), a szegedi gólszerzők: Weszelovszky 4, Balatoni 2, Monostori, Éles, Varga T., Lehmann; Szolnok–Szeged 8–15, g.: Weszelovszky 4, Juhász Zs., Varga P., Balatoni 2-2, Lehmann, Török B., Varga T., Éles, Monostori. Végeredmény: 1. Szeged Beton 4, 2. Pécs 2, 3. Szolnok 0 ponttal.

B csoport (Budapest, Kőér u.): FTC–OSC 19–18 – büntetőkkel; Domino-Honvéd–FTC 5–0 – mérkőzés nélkül; Domino–OSC 17–6. Végeredmény: 1. Domino-Honvéd 4, 2. FTC 2, 3. OSC 0.

C csoport (Budapest, Szőnyi út): BVSC–Pendola Szentes Elektroglob 11–9, a szentesi gólszerzők: Maklári, Turzai, Csente 2-2, Papp, Baranyai, Döbrőssy; Eger–BVSC 14–4; Eger–Szentes 19–9, g.: Csente 3, Torday 2, Maklári, Baranyai, Jaksa, Szabó T. Végeredmény: 1. Eger 4, 2. BVSC 2, 3. Szentes 0.

D csoport (Székesfehérvár): Fehérvár–Újpest 6–15; Vasas–Újpest 14–8; Fehérvár–Vasas 4–16. Végeredmény: 1. Vasas 4, 2. Újpest 2, 3. Fehérvár 0. Mind a négy csoportból az első kettő jutott a negyeddöntőbe (december 15. és 16.). A sorsolást ma délben tartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztalitenisz: pécsi stop

Három győzelem után megállította a Pécs (6:3) a Floratom Szeged AC-t az asztalitenisz-csapatok… Tovább olvasom