Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

A biztos bennmaradás a cél Csongrádon

A Csongrádi Tiszapart SE NB III-as labdarúgócsapata felett az előző évadban végig ott lebegett Damoklesz kardja. Az Alföld csoportban az utolsó előtti helyen végzett, mégis sikerült a harmadosztályban maradnia. Az augusztus 18-án kezdődő évad semmivel sem ígérkezik könnyebbnek.
Az előző idényben újoncként nem lehetett más a célja a Csongrádi Tiszapart SE-nek, mint a bennmaradás kiharcolása. Ez végül sikerült, de az mindent elmond a nehézségekről, hogy a bajnokság során háromszor váltottak edzőt: Kurucz Istvánnal indult az évad, őt dr. Bálint László váltotta a kispadon, a tavaszi rajton aztán megint Kurucz dirigált, végül az idényt Marko Milosevics szakmai vezetésével fejezték be.

Huszonhatos keret

A Csongrádi Tiszapart SE kerete. Maradtak, kapusok: Palatinus Csaba, Reinhardt Ferenc; védők: Kozma János, Bánfi Tamás, Forgó László, Szabó Attila, Szeri László, Sarusi Attila; középpályások: Lévai Mihály, Bagi István, Bárdosi Nándor, Szabó László, Keller István, Deli János; támadók: Bertók Gábor, Kovács Norbert, Csupán Levente.
Érkeztek, kapus: Bíró Mihály (HFC); védők: Gonda Tibor (Tisza Volán SC), Póth László (Tömörkény), Túri József (Tömörkény), Bátki Márkó (Csanytelek); középpályások: Keller Zoltán (HFC), Szűcs Dániel (Makó FC), Antal Sándor (MAC); támadó: Katona Zsolt (Algyő).

A vezetők a nyáron nem tétlenkedtek, kilenc labdarúgót igazoltak.
– Két út között választhattunk: vagy visszalépünk a megyei I. osztályba, bevállalva azt, hogy ebben az esetben több játékosunk eligazol tőlünk, vagy maradunk az NB III-ban, de akkor kénytelenek leszünk erősíteni – magyarázta Kiss István, az egyesület elnöke. – Az utóbbi verzió mellett döntöttünk. Igaz, az eddig lejátszott felkészülési meccseinken ez még nem látszódott. Igaz, betudható ez annak is, hogy Marko Milosevics edző nem kímélte a fiúkat, sokszor napi két edzést vezényelt. Erre korábban még nem volt példa, nem csodálkoztam azon, hogy a játékosok ólomlábakon mozogtak. Nem tragédia, nem az edzőmeccseken, hanem a bajnokikon kell majd villogni.

A játékosállomány tehát jobb, erősebb lett, csakhogy ott van még egy égető probléma, az anyagi forrás kérdése. A Csongrád csapatát soha nem vetette fel a pénz.
– Most sem... – sóhajtott nagyot a sportvezető. – Az önkormányzat ugyan 6,5 millió forinttal támogat bennünket, de a környékbeli riválisoknál ez a szám 10 millió fölötti. Nem jó ilyet mondanom, de attól még igaz: az őszi szezon befejezése sem biztosított, ahhoz is kell(ene) még kétmillió...

Az elnök elmondása szerint a biztos bennmaradás a gárda célja.
– Magasabbra most sem rakhatjuk a lécet, mert ugyan az igazolásainknak köszönhetően valószínűleg jobbak leszünk, mint az előző bajnokságban, csakhogy a mezőny is átalakult, rettenetesen megerősödött. Nehéz lesz...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Szegeden készül a Ferroép-Szeged

Az ötnapos kunfehértói edzőtáborozás után tegnaptól már ismét Szegeden készül a bajnoki idényre a… Tovább olvasom