Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A BVSC otthonában kezd a Szeged Beton

A Magyar Vízilabda-szövetségben tegnap délben készítették el a férfi OB I sorsolását. A nagy terveket szövögető Szeged Beton VE az alapszakasz első felvonását a BVSC otthonában kezdi.
Az élet ismétli önmagát. Ahogy a szeptember 22-én kezdődő idei pontvadászatban is a BVSC lesz az első ellenfele a Szegednek, egy évvel ezelőtt is a fővárosi vasutas gárdával játszotta a bajnoki nyitányt a Beton. A különbség csak annyi, hogy 2006-ban az újszegedi sportuszodában csapott össze a két gárda, most pedig, szeptember 22-én a Szőnyi úti uszodában feszülnek egymásnak a felek. Tavaly 11–4-re nyertek Komlósi Péterék, ezzel az eredménnyel szűk egy hónap múlva is elégedettek lehetnének.

Alapszakasz, első kör

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának első köre szeptember 22-én kezdődik. A Beton VE meccsei, 1. forduló: BVSC–Szeged, 2.: Szeged–Újpest, 3.: Szeged–Pécs, 4.: Szeged–OSC, 5.: Szentes–Szeged, 6.: Szeged–Eger, 7.: Szeged–Fehérvár, 8.: Szeged–Szolnok, 9.: Domino–Szeged, 10.: Vasas–Szeged, 11.: FTC–Szeged.

Egy évvel ezelőtt már a bajnokság első néhány fordulójában az összes nehéz riválissal összemérte tudását a Gyöngyösi-legénység. A mostani sorsolás nem ilyen „durva", ezúttal jobban szét lettek osztva a minőségi vetélytársak.

– Ahogy tavaly, most sem foglalkozom a sorsolással – jegyezte meg a beosztást a helyszínen végignéző Gyöngyösi András edző. – A feladatok adottak, azt kell a lehető legjobban megoldani. Minden játékosomnak át kell éreznie a saját felelősségét, mindent a csapatnak kell alárendelnie. A felkészülésünket nem várt problémák nehezítik: Weszelovszky Laci lábközépcsontjának törése után sajnos a bangkoki univesiadén Milos Korolijának törött el a bal kezének kettes kézközépcsontja... 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferroép: ahol indultak, nyertek

Szombathely, majd Székesfehérvár. A Ferroép-Szeged férfi tekései a Dunántúl ezen városaiban indultak… Tovább olvasom