Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

A csúcson maradnának a Pick Szeged serdülői

Szeged - Csongrád megyei utánpótláscsapatokat bemutató sorozatunkban a Pick Szeged serdülőcsapatához látogattunk el. Vágó Attila együttese az elmúlt szezonban bajnoki aranyérmet szerzett.
– Öt éve kezdtem el foglalkozni a gyerekekkel, szerencsére a keret nagy része együtt maradt, nagyon kevesen morzsolódtak le. Jelenleg 20-an vagyunk, ebből 16 játékos szegedi, és akik jöttek hozzánk, azok is már évek óta nálunk játszanak. Remek kis közösség a mienk, szerencsém is van, hiszen játékosaim közül többnek az apukája (Mezei, Bartók, Árpási, Miksi) egykor kézilabdázott vagy a sportággal kapcsolatban volt, így könnyebb a dolgom – kezdte a beszélgetést a Pick Szeged bajnoki aranyérmes fiú serdülőcsapatának edzője, Vágó Attila.

A Vágó-csapat.
A Vágó-csapat. Felső sor: Vágó Attila edző, Mezei Richárd Bendegúz, Miklós Dániel, Szélpál Norbert, Árpási Patrik, Miksi István, Bartók Donát, Haszilló Gergő, Velky Mihály utánpótlás-vezető. Középső sor: Almási Dávid, Szabó Péter, Dancsik Dániel, Urbán Egon, Fenyővári Boldizsár, Engi Attila. Alsó sor: Stavry Gregory, Pásztor Imre, Mátrai Péter. A képről hiányzik: Vincze Ronald, Bóna Vilmos, Fekete Dénes, Csomor Ádám. Fotó: DM/DV


A klub egyik büszkesége a korosztály. Már gyerek korcsoportban aranyérmesek lettek, utána következett egy hetedik hely, majd a 2010–2011-es szezonban egy második hely, majd a már említett bajnoki cím az elmúlt idényben.

– Amikor megszereztük az aranyérmet, akkor egy napig ünnepeltünk, másnap viszont már a következő szezonra kezdtünk el készülni. Éppen azt mondtam a srácoknak, hogy a csúcsra könnyebb feljutni, mint ott maradni. Idén is szeretnénk döntőt játszani, azonban komoly ellenfeleink vannak, a Veszprém, a Tatabánya és a megerősödött PLER lehet a nagy riválisunk. A jövő héten kezdünk, a Berettyóújfalu lesz az ellenfelünk. Több korosztályos válogatottunk van, Pásztor, Bartók, Urbán, Fenyővári, Árpási és Szabó szerepelt a nemzeti együttesben, ahol én a másodedző szerepét töltöm be Bartha Dénes mögött – fejezte be a csapat bemutatását Vágó Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangadó a megyeegyben

A hétvégén az 5. fordulót rendezik a Csongrád megyei labdarúgó-bajnokságokban. Tovább olvasom