Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

A csúcsra tör a Ferroép

Tegnap kora délután megérkezett a szlovákiai Nagysárosra a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata. A Tisza-parti gárda mától a Világkupán szerepel. A címvédő Bamberg kizárása után a magyar bajnok a viadal első számú kiemeltje.
Bódi a Világkupán fontos szerepet kaphat. Fotó: Gyenes Kálmán
Szerdán reggel startolt el a Ferroép-Szeged férfi tekecsapatát szállító autóbusz a Széchenyi térről. A Tisza-parti alakulat az Eperjes melletti Nagysárost vette célba. Mától a Világkupán csatázik az ötszörös magyar bajnok együttes. A négyszáz kilométer leküzdése után kora délután már a pályával ismerkedtek a játékosok, majd a gyönyörű környezetben – sípálya szomszédságában van a szálló – elhelyezkedő otthonukat foglalták el a vezetők és a sportolók. Most sem bízott semmit a véletlenre a Ferroép vezérkara, a Vk előtt, csakúgy, mint tavaly Eppelheimben feltérképezték a terepet, így nem volt ismeretlen számukra a környezet. Harapni lehetett a jó levegőt ezer méter magasságban. Csúcsok között pihent a társaság, éppen azért, mert a csúcsra szeretnének felkapaszkodni Feketéék. No, de ne rohanjunk ennyire előre!

Egy riválissal kevesebb

Apropó, németek! Mivel a germánok nem tértek át a nemzetközi szövetség által előírt 120 gurításra, hanem maradtak a 200-nál, ezért kizártak minden német csapatot. Így a címvédő Bamberg nem lesz itt a szlovákiai eseményen. Ez pedig azt jelenti, hogy a szegediek lettek az első számú kiemeltek, hiszen az elmúlt évben ezüstérmesek voltak. Egy riválissal kevesebb.

És akkor a Világkupa: tizennégy ország férfigárdája küzd majd egymással. Azért nem dőlhet hátra a magyar csapat, hiszen bőven akad majd így is vetélytársa. Elég csak a szlovákok szupercsapatát, a Podbrezovát említeni, vagy a nyáron alaposan megerősödött horvát élgárdát, a Zadart. A többieket sem szabad egy kézlegyintéssel elintézni, mert a román Kolozsvár és az osztrák Bécs is veszélyes lehet bárkire.
A Kaszás Zoltán vezette együttes remek formában és hangulatban érkezett meg.

Szegedi hangulat

Eddig mind az öt bajnoki mérkőzést magabiztosan nyerték, és veretlenül vezetik a Szuperligát. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ilyen erős kerettel kevés gárda büszkélkedhet. Négy felnőtt világbajnok szerepel a csapatban: Karsai László, Kakuk Levente, Kiss Norbert és a nyáron igazolt, Kovács Gábor. De Fekete László és Bódi Tibor is öreg motorosnak számít a szakmában, előbbi a szerb, míg utóbbi a magyar válogatottban is szerepelt már; és még ott van a két fiatal, Földesi Zsolt és Zapletán Zsombor. Őket is bármikor mély vízbe lehet dobni, képesek kiugróan jó eredményre.

Kovács gurít először

Ma délelőtt a selejtezőkkel kezdődik meg a küzdelem, a Ferroép első gurítója Kovács lesz. A nyitónapon négyen lépnek a szegedihez hasonlóan Funk-borítású pályára. Őt követi Karsai, Fekete, majd Kakuk. Holnap délelőtt ketten csatáznak, egyelőre nem tudni, hogy kit dob még be Kaszás edző, hiszen minden az első napi eredményektől függ. A legjobb négy csapat jut tovább a délutáni elődöntőbe, majd másnap a bronzmeccs, utána pedig a döntő következik.


Fácánleves

A Ferroép vezérkara még a nyáron látogatott el Nagysárosra. A társaság tagja volt a vajdasági származású edző, Kaszás Zoltán is. Szlovákiában ebédelt a társaság, és megkérték a trénert, mivel jól beszél szerbül, segítsen az ételválasztásban. A leveseknél a savanyú fácánlevest ajánlotta a szakember. Várta mindenki az ételt, beszélgettek, hogy milyen különleges „kaját" választottak. Tizenöt perc múlva megdöbbenve tapasztalták, hogy gyümölcslevest kaptak. Kaszás nem jól fordított. A savanyú leves helyett édes érkezett. El lehet képzelni, hogy most útközben hányszor emlegették a Ferroép tagjai, álljanak meg egy kis fácánlevest enni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javuló formában

A Fitworld Rögbi Club NB II-es csapata a Szentestől elszenvedett vereség után Békéscsabán nyerni… Tovább olvasom