Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

A Délmagyarország női versenyzője: Janics Natasa

Keményen edz lapunk elmúlt évi női sportolója, Janics Natasa. A Démász-Szegedi VE kajakosa örült az elismerésnek, de azt tudja, hogy már előre kell tekintenie. Mert augusztusban következik a szegedi világbajnokság.
Mosolyogva tekint vissza 2005-re Janics Natasa. Fotó: Karnok Csaba
Mindent vitt idén a Janics Natasa, Kovács Katalin páros. A Démász-Szegedi VE és az MTK kajakos duója előbb a hazai vizeken bizonyított, aztán pedig jött az Európa-bajnokság Poznanban, majd a világbajnokság Zágrábban. Nem volt ellenfelük: a két eseményen összesen hat aranyérmet nyertek – pont annyit, ahány számban indultak. Ezek figyelembevételével nem meglepő, hogy a Délmagyarország sorrendben harmadszor is az esztendő női sportolójának választotta Janicsot, emellett a szegedi versenyző Kováccsal alkotott kettőse tavaly az ország sportújságírói szerint a legjobb csapat volt hazánkban.

– Nagyon örültem valamennyi elismerésnek, a szegedi díjátadóra például a budapesti edzésről száguldottam a helyszínig. Ami pedig az országos elismerést illeti: a női vízilabda-válogatott óriási ellenfelünk volt, azt hittem, ők nyerik a szavazást. De azért reálisnak tartom a sikerünket, mert amelyik számban világeseményen indultunk, abban elsők lettünk – emlékezett a tavalyi elismeréseire Janics.

Tizenkét elsőség 2005-ben

Janics Natasa az idén négy eseményen indult, ezen a négy versenyen mindössze egyszer ült bele egy négyesbe, a további tizenegy alkalommal Kovács Katalinnal párban lapátolt. Az eredményei lenyűgözők: tizenkét célba érés, tizenkét siker. Egyetlen pici baki szerepel az éves listáján: ez pedig az első szegeid válogató, amikor ötszáz méteren a döntőben vízbe borultak. Az egyetlen vereség, de ez nem is vereség, inkább apró hiba az amúgy kiválóan működő gépezetben.
Janics 2005-ös első helyei, I. válogató (Szeged): K2 200 és 1000 m. II. válogató (Szeged, egyben országos bajnokság): K4 500 m, K2 200, 500 és 1000 m. Európa-bajnokság (Poznan): K2 200, 500 és 1000 m. Világbajnokság (Zágráb): K2 200, 500 és 1000 m.

A kiválóság eredményei folytán rengeteg médiumban kap szereplési lehetőséget. Nincs mese: Janics Natasa napjaink egyik ismert, elismert, és a különböző televíziós csatornák keresett sportolója.

– Nálam első az edzés. Annyi szereplés azonban, amit vállaltam, még belefér, hiszen a meghívások kellemesen érintenek. De nemrég volt olyan felkérés, amire nemet mondtam, mert a részvételt nem tudtam összeegyeztetni a felkészülési programmal. Borzasztóan nehezek a tréningek, nem csoda, ha esténként belezuhanok az ágyba – vélekedett a médiaszereplésről Janics.

A kajakos tehát keményen edz, és folyamatosan készül az idei feladatokra. Mert tisztában van azzal, hogy a múltból nem lehet megélni.
– 2006 legnagyobb feladata a szegedi világbajnokság. Már csak azért is, mert hazai közönség előtt versenyezhetek, és a legutóbbi Maty-éri nemzetközi viadalon, a 2002-es Európa-bajnokságon második lettem. Természetesen javítani akarok. Egyelőre még semmi sem biztos, csak az, hogy kísérletezünk a különböző számokban. Azaz még az is előfordulhat, hogy idén nem megyünk párost Kovács Katival. Minden majd csak a vízre szálláskor dől el, addig marad az úszás, az erősítés és a futás – utalt végül Janics arra, hogy bizony még ő sincs tisztában a pontosan vállalható feladatokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Délmagyarország ifjúsági versenyzője: Susányi Zsófia

Ígéretes jövőt jósolnak neki a szakemberek. Nagy tehetségnek tartják. Susányi Zsófia, a Gellért… Tovább olvasom