Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A Dubrovnikkal készül egy héten át a Szeged Beton

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata ma reggel hat órakor indult el Dubrovnikba. A gárda a festői horvát tengerparti városban egy hetet tölt edzőtáborban.
Nem túlzás, már nagyon várják a szegedi pólósok, hogy Dubrovnikban legyenek. Az ugyanis azt jelenti, hogy kezdetét veszi a formába hozás időszaka, mert eddig a fizikális felkészítésen volt a hangsúlyt.
– Fáradt vagyok, de tudom, hogy a felkészülésnek ebben a fázisában ez a normális – fogalmazott a tegnap délelőtti súlyzózás közben a Beton meggyötört arcú csapatkapitánya, Varga Péter.

Ha álmukból felköltik a pólósokat, bármelyik kívülről fújja, hogy a délelőtti edzés kilenctől tízig a konditeremben zajlik, utána jó negyedórát vesz igénybe a nyújtás és a lazítás, majd bő egy óra hosszat töltenek el a medencében. Úszás, lábtempó, végül kapura lövés szerepel a programban. A bajnokság idén egy hónappal korábban kezdődik, mint tavaly, ez pedig magában hordozza a felkészülés embert próbáló, sűrített változatát.

Szintfelmérő meccsek

Játékosaihoz hasonlóan a Szeged Beton VE edzője, Gyöngyösi András is már nagyon várja az elkövetkező két hetet.
– Megtiszteltetés, hogy ma délutántól a Dubrovnikkal együtt készülhetünk – mondta a tréner. – Elvégre házigazdánk, a Jug tavaly megnyerte az Euroligát, idén pedig második lett. A vele eltöltendő egy hét igazi szintfelmérő, hiszen itthon is hasonló kaliberű csapatokat kell megvernünk. Utána pedig következik a saját rendezésű FILA-kupa. Szegeden soha nem látott erősségű lesz a mezőny, elfogadta a meghívást itthonról a Vasas és a Domino, aztán a már említett Jug, a legeredményesebb európai kupacsapat, a szintén horvát Mladost Zagreb, valamint a friss román bajnok, a Barát Ferit a soraiban tudó Nagyvárad. Rengeteget tanulhatunk a tornából. Ahogy eddig, idén is a védekezésre helyezzük a fő hangsúlyt, de az is biztos, hogy támadásban is jóval többre leszünk majd képesek. Igaz, Korolija sérülése miatt most még lehetnek, lesznek centerproblémáink.

A hét elejétől társaival együtt gyakorol már Baksa László is. A válogatottal Világliga-ezüstérmet szerzett kapusnak csak Dubrovnikban kellett volna a többiekhez csatlakoznia, de nem bírt addig várni.
– Már hiányoztak a srácok, jó ismét köztük, velük lenni – jelentette ki. – A válogatottnak ebben az esztendőben nincs már több szakmai programja, de az nem elképzelhetetlen, hogy októberben egy napra összejövünk, és Kemény Dénes kapitánnyal kiértékeljük a nyarat.

A súlyok emelgetése közötti egyik pihenőidőben a napokban junior világbajnoki aranyérmet nyert gárdáról mondott véleményt Juhász Zsolt.
– Le a kalappal a csapat előtt! – dicsérte az „utódokat" az irányító. – Két évvel ezelőtt én is kinn voltam a vb-n, amit akkor Argentínában rendeztek. Az ötödik hely miatt a mai napig csalódott vagyok. A mostani világbajnokság legjobbja, gólkirálya, Varga Dénes akkor nem lehetett velünk, ugyanis nem sokkal a torna előtt szenvedett autóbalesetet. Ha velünk van, tuti, hogy döntőzünk...

A Szeged kerete még nem teljes, abból néhányan hiányoznak. A nyarat a máltai bajnokságban végigjátszó olimpiai és világbajnok Varga Tamás, valamint a szerb center, a bangkoki Universiadén ujjtörést szenvedett Milos Korolija csak Dubrovnikban csatlakozik a gárdához, míg a mindössze 17 éves Török Béla még annál is később. Az ifjúsági Európa-bajnokság szeptember 8-án kezdődik Máltán – vele.

A lábközépcsonttörést szenvedett Weszelovszky László viszont már teljes értékű munkát végez. Bár húzza még a lábát, de Horvátországban már játék közben is kipróbálhatja magát.
– Történt, ami történt, de már nem is gondolok rá – jelentette ki a bombázó. – Szépen javul a sérülésem, úgyhogy a Jug elleni kétkapuzások nem játszódhatnak le nélkülem! A szegedi FILA-kupáról nem is beszélve.

Hinnünk kell neki, hiszen az edzés harmadik, immár vizes szakaszában ugyanolyan elánnal végezte a kifeszített gumikötéllel nehezített tolólábtempózást, valamint a „taposást" (a derekára kétkilós súlyöv volt felcsatolva, miközben egy ötkilós gumi medicinlabdát kellett a feje fölött két kézzel tartani), mint társai. Ahogy a többiek, ő is tudja: megéri szenvedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a főszurkoló: Keszi Zoltán

Aki rendszeres látogatója a szegedi sporteseményeknek, az jól ismerte Keszi Zoltánt (a képen jobbról… Tovább olvasom