Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

A fáraók fiai meghajoltak

A magyar tenisz férfi Davis Kupa-válogatott simán, 5:0-ra nyert Egyiptom ellen, és továbbjutott az Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójába.
Magyar öröm Vásárhelyen - Bardóczky (balról) és Kisgyörgy (sapkában) -, Ünnepel a Davis Kupa-válogatott Fotó: Tésik Attila

Az eredmény láttán sokan egy kézlegyintéssel intézik el a Magyarország–Egyiptom férfi tenisz Davis Kupa-mérkőzés eredményét. Nem veszik semmibe. Pedig nem így van, a magyar nemzeti együttesnek megkellett küzdenie az észak-afrikai gárda ellen. A vendégek nem adták olcsón a bőrüket. Minden egyes partin oda kellett tennie magát a hazai teniszezőknek. Így volt ez pénteken is. Örömteli volt látni Kiss Sebő, a feltörekvő új generáció képviselőjét. Már tavaly is remekelt Monaco ellen, mot pedig még jobb játékkal rukkolt elő. A szakértői vásárhelyi közönségnek egyöntetű véleménye volt, hogy rengeteget fejlődött a magyar fiú. Jó úton jár.

Bardóczky Kornél pedig megmutatta, hogy miért a legjobb honi játékos. Sherif Shabri ellen rendesen kellett kaparnia, mert a kis egyiptomi az utolsó pillanatig küzdött. A Hód TC első számú versenyzője pedig elővette széles technikai repertoárját: kőkemény adogatások, félelmetes egykezes fonákok, és vizetfakasztó tenyeresekkel vétette észre magát.

A szombati második napon az ünnepélyes megnyitó után következett a

Jegyzőkönyv

Kiss–K. Maamoun 6:3, 6:4, 6:1, Bardóczky–Sabry 7:6, 6:1, 6:3, Bardóczky, Kisgyörgy–K. Maamoun, M. Maamoun 6:4, 7:6, 6:4, Bardóczky–M Maamoun 7:5, 6:3, Kiss–Sabry 6:4, 6:3.  
párosok csatája. És ez az volt. Három játszmában nyertek a mieink, de nehezen. Magas színvonalú meccset vívtak a duók. A kapitány, Baranyi Szabolcs éppen ezt emelte ki: „Ezt a partit bárhol a világban vastapssal jutalmazták volna a nézők. Mindkét duó nagyon jól játszott. Különösen Kornél és Gergő. Sokra hivatott a válogatott, úgy érezem, hogy jó úton járunk, a magyar teniszbarátoknak még sok örömet szerezhetünk."
Visszatérve a páros derbire, bizony a népes publikum – csak néhány szék maradt üresen a Hód TC teniszcentrumának fedett pályáján –, remekbe szabott labdameneteket izgulhatott végig. És ebben élen jártak a magyarok, Bardóczky és Kisgyörgy. A Maamoun testvérpár nem adta fel.

A harmadik játszmában már 5:2-re vezettek a mieink, már mindenki a befejezést várta. A két egyiptomi nem. Feljöttek 5:4-re, sőt esélyük volt az egyenlítésre is. Izgalmassá vált megint minden. Szerencsére, és ami nem volt jellemző az előző években a magyar DK-csapatra, kiélezett helyzetekben mindig győztesen került ki. Végül parádés zárással 6:4-re nyerték a befejező játszmát, és ez azt jelentette, hogy két nap után Magyarország kiharcolta a továbbjutást az Euro-afrikai zóna II. csoportjában, és várhatják a második fordulót.

A befejező napon már csak két győztes szettre játszottak a teniszezők. Bardóczky a fiatalabb Maamoun, Mohamed ellen lépett pályára. Nyert és immár 15. Davis Kupa győzelmét könyvelhette el. Kiss Sebő zárta a magyar–egyiptomi csatát. Sabry ellen lépett pályára és színvonalas partin hozta a meccset.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyjaink emléke

Játéknak gondoljuk. Az Álomcsapat-szavazást mindenképpen. Emlékezni szeretnénk nagyjainkra. A… Tovább olvasom