Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

A Ferroép oktatta az Olimpiát

A férfi teke Bajnokok Ligája mindkét meccsét hazai pályán, az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendezte a Ferroép-Szeged, amely az esélyeknek megfelelően kettős győzelemmel, 15:1-es összesítéssel került a sorozat legjobb nyolc csapata közé a román Olimpia Iasi ellen.
Jászvásár derék tekései több mint húsz órát utaztak, hogy bemutatkozhassanak a férfi Bajnokok Ligájában. Akinek esetleg semmit sem mond a település neve, annak tudatjuk: ne keresse Magyarország térképén, mert bizony nem találja. Inkább vegye elő a mostani Románia atlaszát, kutassa a román–moldáv határt, és ott Iasi néven megtalálja a 321 ezres – ez 2004-es adat – várost, amely a történelmi Moldva közigazgatási és pénzügyi központja, és persze Jász megye székhelye.

Kiss Norbert tanári gurítása az Olimpia ellen Fotó: Karnok Csaba

Innen kapott ellenfelet a Ferroép-Szeged a legrangosabb klubsorozatban, a BL-ben. Mint említettük, a Iasi bemutatkozó szezonja ez – és a végeredmény ismeretében nem is tartott soká. Nemzetközileg elfogadott pálya nem lévén a románok hozzájárultak ahhoz, hogy Szegeden legyen mindkét meccs, ez pedig azt jelenthette, hogy eleve feladták a párharcot.

Pedig nem így gondolták. A román csapat vezetői teljes karanténba vonták a játékosokat, azaz az amúgy csodálatos Szegedből a tekepályán és Újszegeden kívül semmit sem lát(hat)tak. Román válogatottak voltak a soraikban – ebben a tekintetben azért a Ferroép jobban áll, hiszen négy aktuális világbajnok játszik a klubban. Fegyelem és figyelem vendégoldalon – mindez azonban nem párosult megfelelő tudással. Mert a mérkőzések a hazaiakat igazolták: mindkét párharc fölényes szegedi sikert hozott.

– Kellemes ellenfél volt a Iasi, érződött, számukra megtiszteltetés, hogy a Ferroéppel játszhattak – értékelt a Ferroép egyik legjobbja, Kovács Gábor.
A folytatás sokkal több izgalmat tartogat: a német Zerbst következhet a négy közé jutásért. Nem semmi – csettintenek már előre a sportág hívei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balástya az ősz bajnoka

Tovább olvasom