Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

A gólkirály Weszelovszky Debrecenbe tart

Alakulóban van a Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata. Az új elnökség mindent megtesz azért, hogy a következő bajnokságban is ütőképes együttes képviselhesse a klubot, bár információink szerint a gólkirály Weszelovszky László távozik, a Debrecenbe tart.
A Szentesi VK férfi vízilabdásai a 2011–2012-es pontvadászatot a 8. helyen zárták, és a május végén tartott közgyűlésen megválasztott új vezetőség mindent megtesz azért, hogy legalább ehhez hasonló erejű csapatot, keretet alakítson ki.

– A közelmúltban tárgyaltam Magyar József klubelnökkel, és kiderült, közös a cél: az együttes ismét minimum a legjobb nyolc közé jusson a bajnokságban – mondta el érdeklődésünkre Lukács Dénes vezetőedző. – Kijelentettem, csakis akkor maradok, ha a keret legalább olyan erős, versenyképes lesz, mint az idei volt, és akár még jobb helyezésért is harcba szállhat. Neki is ez az elképzelése, terve, ezért 95 százalék, hogy folytatom a munkát Szentesen. A megállapodást még nem írtam alá, szóban megegyeztünk, vagy 1+1, vagy 1+2 éves lesz a szerződésem. A legfontosabb: a vezetőség mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a szükséges anyagiakat.

A szakember közölte: tetszik neki, hogy az elnökség hosszú távra tervez, a fiatal pólósokkal 2–3 éves szerződést akarnak kötni. A tavalyi keretből távozott Szabó Botond Nagyváradra, Szőke Szabolcs a Ferencvárosban folytatja pályafutását, Csacsovszky Alexre és Bálint Ákosra nem tart igényt az egyesület – utóbbi helyére az 1993-as születésű, fiatal kapust, Horváth Alexet szeretnék leigazolni –, az egyik kiszemelttel, Süveges Mátéval nem sikerült megegyezni, viszont elképzelhető, hogy Tóth Zoltán a Kurca partjára „költözik" Debrecenből. A tavalyi keretből a kapus Horváth Tamás, valamint Józsa Tibor, Németh Dániel, Szabó Zoltán, Nagy Márton, Tóth Péter és Pellei Frank marad, Lázár Zsolt és Araczky András ügye még függőben van.

A figyelmes, a csapatot ismerő olvasónak feltűnhetett, hogy hiányzik a felsorolásból a 31 éves, idén a Szentessel második gólkirályi címét (60 találattal) nyerő Weszelovszky László, aki információink szerint a Debrecenben folytatja pályafutását. Megkeresésünkre a játékos annyit közölt: az ügy végére még nem került pont, a szerződést várhatóan a napokban írják alá, utána nyilatkozik döntéséről és annak hátteréről.

A Szentesi VK a tervek szerint július 30-án kezdi meg a felkészülést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapic: Kész az alap a Szeged 2011-nél - interjú a csapat sportigazgatójával

˝Még nehezebb idény előtt áll a csapat; kész játékosokban gondolkodnak; eldőlt az edzőkérdés.˝ Tovább olvasom