Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

A HNKC után a Makó a jövő héten vonul edzőtáborba

A két Csongrád megyei első osztályú női kézilabdacsapat, a HNKC és a Németh Toll Makó már tizenhetedik napja készül az új bajnokságra. Mind Kiss Szilárd, a Vásárhely, mind pedig Száva Flórián, a Maros-partiak trénere rengeteget futtatja játékosait.
Ez még csak Száva Flórián edző eligazítási pillanata, mert később már csuromvizes lesz a makói kézilabdások meze. Fotó: Jéger Szabolcs
– Két hete keményen dolgoznak a lányok. Kicsit orrolnak is Száva Flórián edzőre, hogy már hosszútávfutót akar belőlük faragni – mondta viccesen György Ferenc, a makói klub elnöke.

Egyébként ha eddig sokat edzett az első osztály újonca, akkor a jövő héten még ennél is többet fog, ugyanis a tervek szerint hazai környezetben edzőtábor jellegű munka vár a lányokra. Ez pedig azt jelenti, hogy napi három edzésen kell részt venniük Bartuczéknak. Mint megtudtuk, a lányok egy kicsit fásultak, de ahhoz, hogy megfelelően helytálljanak a legmagasabb osztályban, sokat kell edzeni. Szerencsére senki nem sérült, így a terveknek megfelelően végzik a makóiak a munkát. Az egyhangúság megtörését szolgálják a kondis foglalkozások is. No meg Száva Flórián edző néha megkönyörül a lányokon, és labdával végezhető gyakorlatokat is beiktat...

További hír, hogy megkezdték a városi sportcsarnokban a bérletek árusítását, amit naponta 8 és 11 óra, valamint 14 és 20 óra között lehet megvásárolni.

Az edző elzárkózott

Szerettem volna a vásárhelyiek nagy tekintélyű mesterének, Kiss Szilárd edzőnek a véleményét is meghallgatni, először azzal tért ki, hogy kocsiban ül, megy ebédelni, s hívjam fél óra múlva. Amikor a megadott időben újra kerestem, két órán keresztül, egyszerűen nem vette fel a mobiltelefonját. Kár, hiszen így nem tudjuk olvasóinkat tájékoztatni arról, hogy a Dunaferrel bajnoki címeket nyert szakember milyen benyomást szerzett új csapatáról.
A HNKC gárdája bár szintén július 10-én kezdte a bajnoki felkészülését Vásárhelyen, azonban Kiss Szilárd edző úgy rendelkezett, hogy az első heti ráhangolás után már a második héten hazai környezetben kéthetes edzőtábort tart. Tegnap a második foglalkozás után Jókai Nórától érdeklődtünk telefonon a csapatról:
– Kicsit fáradtnak érezzük magunkat, de mindannyian jó erőben vagyunk, s ez a legfontosabb. Valamennyien tisztában vagyunk azzal, hogy csakis komoly edzésekkel lehet jó formát elérni. Biztosak vagyunk abban is, hogy ennek a bajnokságban meg lesz az eredménye. Hogy egy kis ízelítőt adjak a napi programunkból, ezért említem, hogy ma például reggel hétkor már futottunk a stadionban, tíztől és délután fél öttől a Hódtói Sportcsarnokban edzettünk. Még szerencse, hogy a hétvégét Marosvásárhelyen töltjük, ahol három román gárda társaságában tornán veszünk részt.

Jó hír a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szurkolóinak, hogy megújítva, ismét működik a csapat internetes honlapja. Továbbá az adidas Kárász utcai boltjának kirakatában működtetnek egy televíziót, amelyen folyamatosan játsszák a bajnoki döntő negyedik összecsapását, amelyen 31–21-re nyert a Pick, valamint a Magyar Kupa pécsi döntőjét, amelyen Kovács Péter edző csapata nyerte el a trófeát. A klub sportirodájában hétfőn, kedden és szerdán 8-tól 14 óráig lehet az új bajnoki évre megvásárolni a bérletet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem pályáznak a Davis-kupa őszi meccsének házigazdaságára

Sem Szeged, sem Hódmezővásárhely nem pályázik a tenisz Davis-kupa szeptemberi, újabb magyarországi… Tovább olvasom