Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

A Hód-Fitness SE ifjú kiválósága utazik a fitnesz vb-re

A Hód-Fitness SE ifjú kiválósága, Kajó Kinga a válogatott legfiatalabb tagjaként – kedden ünnepelte 11. születésnapját – vesz részt a július végi malajziai fitnesz, fit-kid világbajnokságon.
Kevés sportoló karriertörténete, pályafutása kezdődik hároméves korában. A vásárhelyi Kajó Kinga (a Liszt Ferenc Általános Iskola tanulója) ezek közé tartozik. Ekkortól kezdett dzsesszbalettre járni – közölte édesanyja, Gera Katalin –, majd ötévesen már váltott is, megtetszett neki az, amit a kiváló edző, Rácz Ildikó és csapata csinált, a fitnesz, és annak a gyerek, a kölyök változata, a fit-kid. Az eredmények szinte azonnal jöttek: egymás után kétszer lett diákolimpia és Európa-bajnok, tavaly és az idén második lett az országos bajnokságon. De az ünneplés nem maradt el: mert tagja lett annak a tízfős magyar válogatottnak, amely részt vesz a július 29-én Malajziában, Kuala Lumpurban kezdődő világbajnokságon.

– Már a kapcsolattartásra is gondolva Kinga a 11. születésnapjára mobiltelefont kapott. Addig leszünk nagyon idegesek, amíg a repülőn utaznak, utána már nem történhet nagyobb baj; nem tudom, milyen színvonalat takar, de a hírek szerint hatcsillagos szállodában helyezik el a csapatot. Megnyugtató lenne, ha Rácz Ildikó is elkísérhetné őket, kínálkozna rá lehetőség, „csak" a repülőjegy árát kellene előteremteni.

Az ifjú lányka eddig csak bólogatott, mosolygott, illetve megmutatta az ajándék mobilt. De neki is színt kellett vallania: – Megtetszett ez a sport, egyébként is szeretek mozogni, és ebben kiélhetem magam. Egypercnyi megállásom sincs, éppen ezért otthon is szoktam gyakorolni, főleg az erőelemeket, azok nehezebben mennek. De a hátraszaltókat lehet otthon, a szobában is „szórni".

A válogatottnak június 24-étől egyhetes edzőtábort tartanak Balatonalmádiban, ott hangolják össze a duók, a csapatok a bemutatandó produkciókat. Azután mindenki a párjával gyakorol tovább a július 21-i indulásig. Kinga a repülés miatt kicsit izgul – de nem fél –, még soha sem ült gépmadáron. Amikor a malajziai esélyekről kérdeztem, teljesen profi módon nyilatkozta, hogy a párosban az első ötben – „mert mindketten ügyesek vagyunk" –, egyéniben pedig a legjobb hatban szeretne végezni.
Az anyuka mosolyogva jegyezte meg: reális. Bár az amerikai, ázsiai ellenfelekről nem tudnak semmit, az európaiakat ismerik. Ők is jók, nagyon jók. De ez elmondható Kingáról és ceglédi párjáról is.
– A család maximálisan alkalmazkodik hozzá – mondta Gera Katalin –, időbeosztásban és szinte mindenben. Bár az is igaz, hogy két éve egyedül jár át Szegedre, hétfőn, csütörtökön és pénteken ugyanis ott vannak az edzések.

És ez egy darabig így is lesz, mert Kingát (csak érdekességképpen: a manöken alkatú kiscsajnak a kedvenc étele a körömpörkölt, de a pacalt is szívesen megeszi) nyolc, tíz, vagy tizenkét ökörrel sem lehetne elvonszolni, eltántorítani a fitnesztől, a fit-kidtől: – Ha nagy leszek, szeretnék gyerekeket oktatni, hogy ők is élvezhessék ezt a szép sportágat – jelentette ki határozottan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puljezevics a ranglistavezető

Csongrád megye sportélete kimagaslónak számít az országban. Rengeteg jó csapat van, klasszis… Tovább olvasom