Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

A horvát beállós, Bjelis mellett döntött a Pick

Mivel vállműtét miatt több hónapra kiesik Julian Stamate, új beálló után nézett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Egy spanyol és egy horvát nemzetiségű játékos pályázott a posztra. Ez utóbbi mellett döntöttek.
A Pick szeged férfi kézilabdacsapatánál az elmúlt hét egy új beállós megtalálásáról szólt. Előbb az érsekújvári nemzetközi tornán a horvát Mario Bjelist tesztelték, majd Magyarkanizsán már a spanyol Raul Bartalome játékát figyelték. A klubvezetés az elmúlt hét végére ígért döntést.

– Bár még referálnom kell a döntésünkről a főszponzorral, de elárulom, hogy a horvát Mario Bjelis leigazolása mellett döntöttünk. Bár jó lett volna még több időt fordítani a keresésre, de sürget bennünket az idő, hiszen három hét múlva már megkezdődik a bajnokság. Vladan Matics edző szerint mindkét beállós nagyon képzett játékos, de jobb benyomást a horvát játékos tett rá, akinél mindössze az edzéshiány látszik. Ezt pedig rövid idő alatt meg lehet szerezni. A doboji tornára már jön velünk Bjelis – mondta Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke.

Hír még a csapat háza táján, hogy Laluska Balázst az elmúlt hét végén kiengedték a deszki tüdőkórházból azzal, hogy szigorúan pihennie kell. Amint megjön a tükrözés eredménye, azonnal vissza kell költöznie egy rövid időre.

A Pick Szegednél nemcsak Lele Ambrus ötvenedik születésnapja jelentett eseményt, hanem Vadkerti Attila nem mindennapi elismerése: a válogatott balszélső a Pitvaros díszpolgára címet kapta meg. Erről így beszélt lapunknak a kézilabdás:

– Nagyon megható és emlékezetes eseménynek voltam a főszereplője: Pitvaros díszpolgára lettem. Egészen biztosan nagyon sokan nem tudják rólam, hogy hároméves koromig a szlovák nemzetiségű faluban éltem. A szüleim még mindig ott laknak, így elég sűrűn megfordulok a településen. Az apai nagyszüleimet telepítették ki Csehszlovákiából a háború után.
Egyébként azt sem hallgathatom el, hogy heten – Herbert Gábor, Dobozi Iván, Ábel Antal, Katzirz Dávid, Simon Bence, Krivokapics Milorad és Süli András – nagyon megleptek, mert rózsaszirmot szórtak a fejemre, és elbújva a bokrok közé három kétliteres pezsgővel elkezdtek spriccelni, mint ahogy az autóversenyek eredményhirdetésénél szokták.

Olvasóink írták

  • 1. Egy szegedi egyetemista Békéscsabáról 2008. augusztus 18. 19:29
    „Üdvözlünk Szegeden Bjelis.Sok sikert neked.Laluskának mielőbbi gyógyulást kívánok pihend ki magad Lala és 3 hét múlva a nyitányon már számítunk rád,remélem bizonyítod majd,hogy érdemes volt visszahozni Szegedre téged.Én egyébként biztos vagyok ebben.Szerintem a csoportban a bl-ben a Zágráb a legjobb csapat(sajnos de ez a realitás Szeged drukker vagyok de hülye nem mindamellett itthon megfoghatjuk őket és megverhetjük pár góllal őket én nagyon szeretném ott leszek és szurkolni fogok,remélem ti is.)Szerintem továbbjutunk a csoportból 2. helyezettként kiverjük a Löwent.Hajrá Pick Szeged nyerni fogunk bízok bennetek.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is élen a Loki

A labdarúgó Soproni Liga negyedik fordulójában folytatta a felzárkózást a szezont gyengén kezdő MTK. Tovább olvasom