Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

A hosszabbítás utolsó másodperce döntött: Tisza Volán-Szerb U20 4-5

A Tisza Volán Szegedi Vízmű férfi jégkorongcsapata 3-0-s előnyt engedett ki a kezéből, otthonában pedig a szerb U20-as válogatott kiegyenlített, majd a hosszabbítás utolsó másodpercben vitatható góllal nyert.
Tisza Volán Szegedi Vízmű–Szerb U20-as válogatott 4–5 - hosszabbítás után (0-0, 3-0, 1-4, 0-1)
Szerb Jégkorong Liga, 8. forduló, Szeged, műjégpálya, 800 néző. Vezette: Fazekas Gy., Fazekas T., Popovics.
Tisza Volán: Balázs, Kormos - Maslac, Lippai, Ambrus, Ódry, Bosnyák - Bontovics, Hídvégi, Pilcsik, Schellin (2), Varga (1) - Muzsik, Szabó, Molnár, Fodor (1), Kis - Barcsik, Wéhli. Vezetőedző: Kalocsa László.
Szerb U20-as válogatott:  Feher, Fak - Szlanovics (2), Radosaveljevics, Novanovics, Ignjatovics, Lestarics (1) - Zwick, Pajics, Ogrizovics, Bjelogrlics, Plavsics (1) - Babics, Terzics, Boskovics, Anics (1), Sztojanovics - Novakovics, Podunavac, Kerezovics - Huveljics, Tadics. Szövetségi kapitány: Dragan Kesa.
Gólszerzők: Varga (32:52, 1-0), Schellin (38:57, 2-0), Fodor (39:32, 3-0), Szlanovics (40:22, 3-1), Plavsics (46:55, 3-2), Lestarics (47:37, 3-3), Anics (50:20, 3-4 - emberelőnyből), Schellin (52:33, 4-4), Lestarics (64:59, 4-5)
Kiállítás: 28 perc + 2x10 perc fegyelmi, ill. 30 perc + 10 perc fegyelmi.

Hosszabbítás (0-1)

5. perc: A nagy kapkodásban az egyik szerb az ütőjét is elhagyja. Szlavonics majdnem gólt szerez, majd jön egy szerb találat is. Elvileg 5-4-re nyertek a vendégek, de a hazaiak még vitatkoznak a bírókkal, ugyanis szerintük időn túl esett Lestarics találata.

A bírók megadják a gólt, 4-5-re nyertek a szerbek.

3. perc: Alig lehet követni a korongot, lövés itt és ott is, látszik, hogy egyik csapat sem szeretné büntetőkkel eldönteni a bajnokit.

2. perc: Most a szerbek aktívak, de nem olyan veszélyesek, mint az előbb a Volán játékosai.

1. perc: Azonnal letámad a Volán, de a két egymás utáni lövés egyikéből sincs gól.

3. harmad (1-4)

20. perc:
Szlavonics a meccs ziccerét hagyja ki, egyedül törhetett kapura, de túl sokáig gondolkodott. Mérges lehet magára, el is kezd kakaskodni a szegediekkel, de bunyó szerencsére nem alakul ki. Anics lövése csemege Kormosnak, majd jön a szegedi támadás, de nincs gól. Jöhet a hosszabbítás!

18. perc: Szoros a csata, senki sem óvatodkodik, az első negyed után nem gondoltuk volna, hogy ilyen parázs hokimeccs alakul ki. Közben páros kiállítást ítélnek a bírók.

17. perc: Nincs gól, de Ódrynak jár a vastaps. Óriási testcsele után két szerb egymásnak ütközik. Közönségszórakoztató megmozdulás volt.

16. perc: Anics másodszor is eredményes lehetne, de szerencsére óriási helyzetet puskáz el, nem tudta megszeledíteni a korongot.

14. perc: Fodor egy kemény ütést kap, a földön is marad egy időre, de nincs komoly baj.

13. perc: Schellin egyenlít!!! 4-4

11. perc: Most már nem csak majdnem. Anics távoli lökete utat talál a kapuba, óriási bomba. 3-4

10. perc: Emberhátrányba kerül a Volán, a szerbek majdnem lőnek egy újabb gólt.

8. perc: Ahogy a harmadik negyedben lőtt fél perc alatt két gólt a Volán, most úgy egyenlítenek a vendégek: Lestarics egy remek szerb ellentámadás végére tesz pontot. 3-3 Kalocsa László időt kér.

7. perc: Egy újabb szerencsés szerb találat, Anics lövése után a korong megpattan egy szegedi ütőn, majd Plavsics is bele tud érni, így védhetetlenül a kapuba esik a játékszer. 3-2

4. perc: Bjelogrlics és Szlavonics remek lövésébe is belekap Kormos, a szegedi kapus bravúrjai most nagyon jól jöttek.

1. perc: 22 másodperc után Szlavonics talál egy gólt. Eddig tartott a nagy szegedi nyugalom, innen már vigyázni kell, nehogy gyorsan feljöjjön a szerb U20-as válogatott. 3-1


2. harmad (3-0)

20. perc: Most pedig Fodor Zoltán villan!!! 3-0 Ez igen, végre bátor a Volán, és ennek azonnal eredménye is van.

19. perc: Egy remek szegedi támadás végén kipattan a korong a szerb kapsuról, amelyre Linus Schellin csap le, és bevágja! 2-0

18. perc: A hátrányba kerülés óta keményebbek a szerbek, már bunyót is kezdeméányeznek. Most két-két játékos kap büntetést. Lenyugodnak a kedélyek.

13. perc: Hirtelen óriási a hangzavar, ugyanis Varga Dávid megszerzi a vezetést a hazaiaknak. Bonotovics beadására érkezett remek ütemben. 1-0

12. perc: Fodor bátran céloz, pont üresen marad egyenlő létszámban, de csúnyán kapu fölé száll a korong. Pedig remek lövőhelyzet volt.

11. perc: Most aztán egymásnak estek a felek, helyzet itt és ott is, de a lendület elviszi a támadásokat, nincs pontos befejezés.

6. perc: Végre bátran játszik a Volán! Alaposan megizzasztja a hátrányba került szerbeket a hazai nyomás, egymás után jönnek a lövések, de még mindig nincs gól.

5. perc: Ignjatovics önző az újabb szerb támadásnál, két társa is jó helyzetben volt. Közben a vendégek is kapnak 10 perc fegyelmit.

4. perc: A második harmad első büntetését Barcsik kapja, de ez teljesen jogos.

3. perc: Plausics majdnem ziccert harcol ki magának, de bravúros a szegedi védelem.

2. perc: Ambrus lövése jól helyezett, de nem elég erős.

1. perc: A csapatkapitány Lippai Balázs megsérült, nem tudja folytatni a játékot. A szünetben sok kritikát kapó bírók remélhetőleg visszafogják magukat a továbbiakban és így a játék is színvonalasabb lesz.


1. harmad (0-0)

20. perc: Molnár Ádám is kap 10 perc fegyelmit, plusz 2 perc kiállítást. Közben a szerbek is kapnak kiállítást. Ezek a bírók úgy védik a játékosokat, mint a hímes tojásokat. A szabálytalanságok többsége máshol meg sem kottyan. Ők is ludasak abban, hogy nem alakul ki élvezhető játék. Ennyi kiállítás olykor egy egész meccsen nincs, de itt már az első negyed után 28 perc büntetést osztottak ki, illetve 20 perc fegyelmit.

18. perc: Hálásak lehetünk Pajicsnak, 100 százalékos ziccert hagyott ki.

17. perc: A legveszélyesebb szegedi akció alakulhatott volna ki, ha Bosnyákot nem löki fel elég durván Novakovics. A szerb természetesen kiáll.

15. perc:Végre látunk valamit, de nem örülünk neki, egymás után három életerős löketet engednek el a szerbek, az egyiket egy szegedi védő testi épségét nem kímélve, bevetődve hárította.

14. perc: A bírók a szabálykönyv minden betűjét és vesszőjét betartják, most épp a hazaiknál kettő, a vendégeknél egy ember van büntetésben.

13. perc: Csak szólni kellett... A B-közép elkezdett dobolni.

12. perc: Szinte síri csend van az amúgy népes arénában, mindenkit meglep, hogy még mindig nem láéttunk értékelhető akciót.

11. perc: Újra előnyben a hazaiak, akiktől Pilcsik 10 perc fegyelmi büntetést kap.

10. perc: A védelmek továbbra is tökéletesen működnek, ennek a közönség nem annyira örül, az edzők talán jobban.

9. perc: A pályán közben nincs sok izgalom, még mindig csak puhatolóznak a felek.

8. perc: A bírók igen könnyen szórják a kiállításokat, most Ódry kap pihenőt.

7. perc: Bosnyákot akadályozásért állítják ki, ahogy fél perccel később Radosaveljevicset is.

6. perc: A szerbek közben kapus nélkül játszanak, hogy emberelőnyt alakítsanak ki. Komoly helyzet most sem alakul ki.

5. perc: Bjelogrlics visszaállt, majd egy percen belül újra kiállítatta magát, de a csapatkapitány Lippai is két percet kapott.

3. perc: Nem került veszélybe a gól nélküli döntetlen, sajnos helyzetet sem alakított ki a Volán a kétperces fór alatt.

2. perc: Mindkét fél támadást kezdeményez, mintha nem is lenne fórban a Volán, veszélyes helyzet még nem adódott.

1. perc: A hazaiak egyből ellenfelüknek rontottak, és máris emberelőnybe kerülnek.

17.45: Üdvözöljük olvasóinkat a szegedi műjégpályáról, hamarosan kezdődik az év első jégkorong összecsapása, a Tisza Volán Szegedi Vízmű a junior világbajnokságra készülő szerb U20-as válogatottat fogadja.

Korábban:

A hét mérkőzés után harmadik helyen álló együttes megtartaná dobogós helyezését, amelyre minden esélye megvan, hiszen a szerb U20-as válogatottat idegenben legyőzték Ódryék, most pedig népes szurkolótáboruk előtt fogadják a junior világbajnokságra készülő együttest. A drukkerek ingyen nézhetik meg a szegedi műjégpályán 18 órakor kezdődő bajnokit, amelyről a delmagyar.hu online tudósítással jelentkezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Maxx-Auto másodszor nyerte meg a Pro Ligát

A 12. Kistelek-kupa kispályás labdarúgótorna nagy érdeklődéssel várt eseménye az egy hétvégés Pro Liga volt, amelyet sorrendben másodszor iktattak be a szervezők az esemény programjába. Tovább olvasom