Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A jelenre koncentrálnak a MOL-Picknél, tervezik a jövőt

Négy játékos érkezett (Bánhidi, Gorbok, Bóka, Gaber), egy már biztos, hogy távozik (Bombac) a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától. A szurkolók szomorúak a szlovén zseni elvesztése miatt. Erről és a változásokról, valamint a jelenről is beszélgettünk Szögi Nándorral, a klub operatív igazgatójával.
– Dean Bombac az idény végén Kielcébe igazol. Nem volt esély megtartani az irányítót?
– Még az elmúlt héten is megpróbáltunk a lengyel klubvezetéssel tárgyalni, rábírni őket arra, hogy szlovén válogatott irányítónkat itt tartsuk. Közel egy éve kötelezte el magát a BL-ben is meghatározó szerepet betöltő lengyel bajnokhoz. A Kielce komoly csapat, és ez nemcsak a játékosállományára vonatkozik, hanem az anyagi hátterére is. Ne feledjük, Bundesliga-élcsapatokból igazoltak, igazolnak, méghozzá világsztárokat. Jóval nagyobb büdzséből gazdálkodnak, mint mi, amikor ott játszottunk, akkor a holland tulajdonosuk elárulta, hogy 2 millió euróval növelik majd meg a költségvetésüket. Dean Bombac komoly ajánlatott kapott. Utána jelezte, hogy maradna, mert szeret Szegeden, elfogadta a mi ajánlatunkat is, de a lengyelek nem engedték. Összesen négyszer próbálkoztunk, sajnos sikertelenül.

– Ki lehet az utódja?
– Jó úton járunk, ha minden jól alakul, akkor hamarosan megismerheti a közvélemény.

– A szlovén Skube?
– Jó játékos, válogatott, kiváló sportember, a kézilabdának él, igazi profi. El tudnám képzelni a csapatban.

– Érkezik Bánhidi, Gorbok, Bóka és Gaber. Eddig őket jelentették be, lesznek még változások?
– Igen! Tulajdonosunknak, Csányi Sándornak egy hároméves tervet tettünk le az asztalára. Ezt elfogadta, így tervezhetünk. Az anyagi hátterünk stabil, de sohasem nyújtózkodunk tovább, mint ameddig a takarónk ér. A büdzsénk még mindig távol van az európai élcsapatoktól, anyagiak terén nem is szabad versenyre kelnünk velük, így nálunk van egy fizetési sapka, amit sohasem lépünk túl. Pastor edzővel egyeztetve olyan játékosokat próbálunk Szegedre csábítani, akikkel így is felvesszük a versenyt a Bajnokok Ligája legjobbjaival. Ne feledjük, idén a legjobb nyolcba verekedtük be magunkat, a MOL-Pick az élmezőnyhöz tartozik.
Szögi Nándor (jobbról) és Juan Carlos Pastor minden igazolás előtt egyeztet. Fotó: Schmidt Andrea
Szögi Nándor (jobbról) és Juan Carlos Pastor minden igazolás előtt egyeztet. Fotó: Schmidt Andrea

– A szurkolók legtöbbször kritikusak, így sokszor hiányolják a magyar játékosokat, akik a MOL-Pick Szegedben szerepelnek.
– Mindig is törekedtünk arra, hogy hazai kézilabdásokat szerződtessünk. Bánhidi és Bóka a jövő reménysége, és ők már a mi játékosaink. Ha minden jól alakul, akkor érkezik még magyar játékos. Azonban lássuk be, a honi piac szűk, akik igazán jók, azok vagy Szegeden, vagy Veszprémben játszanak. Az igazsághoz tartozik, hogy majd minden évben volt olyan kiszemeltünk, aki végül nem minket választott, nem vállalta a kihívást, a megmérettetést. Furcsa ilyennel szembesülni, de létezik ez is.

– Jó csapat lesz Szegeden?
– Ez még a jövő zenéje, mi a soron következő feladatra koncentrálunk. Ezt a szemléletet képviseli Juan Carlos Pastor vezetőedző is. Nekünk a magyar bajnokságra, majd a Bajnokok Ligájára, utána pedig a magyar kupára kell koncentrálnunk. Az idei szezon is komoly kihívásokkal teli, erre figyelünk, erre készülünk. A jövőt tervezzük, de a jelent tartjuk a szemünk előtt. Ez a legfontosabb!

– Nem tart attól, hogy azok, akik esetleg nem maradnak a csapatnál, nem tesznek meg mindent a sikerért?
– Ilyen a profi sportban már nem létezik, nem létezhet. Persze, mindenki számára fájó búcsúzni játékosoktól, de ez a mai világban már természetes. Egyik nap még neki tapsolunk, utána már másnak. A világ átalakult, és ezt el kell fogadnunk. Nem akarok példákat említeni, de nemcsak Szegeden fordult elő, hogy nagy kedvencektől köszöntek el, más csapatban folytatták a pályafutásukat. Ez a profi sport, minden csapatnál nagyok az elvárások. És ez nemcsak a tulajdonosra, a támogatókra vonatkozik, hanem a szurkolókra is. Szegedre pedig ez különösen igaz. Így egy a célunk, amit csapatunk szlogenje is jól tükröz: „Csak előre!".
Öten

A MOL-Pick Szeged a következő szezontól öt élő szerződéssel rendelkező beállóst tudhat a keretében. Zubai Szabolcs szerződése 3+2 évre szól, információnk szerint a csapatkapitány opciója életbe lép, továbbra is szeretett klubját erősíti a csupa szív játékos.
Hegedüs Márk a jövő nagy ígérete, minden valószínűség szerint kölcsönben szerepel majd, hogy fejlődjön. Hazai csapatok mellett külföldi együttesek is szívesen látnák a soraiban.
Vladimir Vranjes szerződése 2017 nyarán jár le. A menedzsere – ugyanaz, mint Matej Gaberré – már csapatot keres neki, így információnk szerint távozik a csapattól.
Az új keretet tehát a Zubai Szabolcs, Bánhidi Bence, Matej Gaber hármas alkotná.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díj- és éremesővel zárt évet a Muréna

Díj- és éremesővel zárt évet a Muréna
A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub utolsó idei megmérettetése a rövidpályás országos bajnokság… Tovább olvasom