Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A jövő reménysége: Hajnács Lili, a Muréna Szeged búvárúszója

Hajnács Lili a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub 14 éves sportolója, a jövő reménysége. Idén három sportágban is bejutott az országos diákolimpiai döntőbe (búvárúszás, aquatlon, tájfutás).
A szegedi búvárúszók évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be a nemzetközi életben. Szerencsére tehetségekben sincs hiány. Hajnács Lili a klub 14 éves versenyzője, a jövő reménysége.

– Nyolcévesen kezdtem el úszni Ádándi Kiss Gyulánál, majd öt évvel ezelőtt már a búvárúszók táborát erősítettem, Balassa Juditnál kaptam kitűnő alapokat. Három éve Kanyó Dénes csapatához tartozom. Idén az egri világkupán 200 méteres felszíni úszásban ötödik lettem, és erre nagyon büszke vagyok. Hetekkel ezelőtt pedig a kaposvári versenyen hatalmas egyéni csúcsot úsztam, amivel a magyar ranglistán a második vagyok – kezdte a beszélgetést a búvárúszó.

Hajnács Lili. Fotó: DM
Hajnács Lili. Fotó: DM

Lili tavaly igazán komoly elismerésben részesült, megkapta a Magyar Köztársaság „Jó tanuló, jó sportoló" kitüntetését, és idén azt a bravúrt hajtotta végre, hogy három sportágban (búvárúszás, aquatlon, tájfutás) is bejutott az országos diákolimpiai döntőbe. Összesen 110 érem díszíti szobája falát, ebből 10 magyar bajnoki cím.

– Célom, hogy ott legyek a belgrádi junior Európa-bajnokságon. A hétvégén indulok a kecskeméti II. fiatal uszonyos úszók világtalálkozóján, itt a magyar válogatott csapat tagjaként szeretnék új egyéni csúcsokat úszni, főként 400 és 200 méteres felszíni úszásban. Távolabbi terveim között szerepel, hogy egyszer világbajnok legyek.

Hajnács Lili a szegedi Tisza-parti Általános Iskola 7. osztályos tanulója, jövőre felvételizik reményei szerint a Dugonics András Piarista Gimnázium testnevelés tagozatára. Az osztályfőnöke mindenben mellette áll, sok segítséget kap tőle az edzéseken való részvételeket illetően. Szabadidejében szeret olvasni, kedvenc könyve Székely Évától a Sírni csak a győztesnek szabad. Szüleivel sokat túrázik, illetve tájfutóversenyekre jár. Kedvenc hobbija a rajzolás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a Naturtex csodás szezonja

A Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata a negyeddöntő harmadik meccsén 79–50-re kikapott Szolnokon, így 3:0-s összesítéssel búcsúzott a rájátszástól. Tovább olvasom