Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

A jövő szombaton kezdődik a KM-túra 2013 sorozat

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében idén is több rendezvényen mozoghatnak az amatőr versenyzők. Jövő héten szombaton a Homokháti kerékpártúrával veszi kezdetét a KM-túra 2013 sorozat.
Az országban egyedülálló módon idén sem maradnak tömegsportrendezvények nélkül az amatőr sportolók. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. munkatársai már elkészítették a júniustól októberig tartó versenysorozat, a KM-túra 2013 menetrendjét. A főszervező, Halászevics Péter jó hírekkel szolgált, a kerékpározástól a futásig újból több rendezvénnyel várják a mozgás szerelmeseit.

Sokáig nem is kell várni az első rendezvényre. Június 1-jén (szombat) a Maty-éri Szegedi Olimpiai Központban rendezik meg a Homokháti kerékpározást. 8.30-tól 10 óráig lehet nevezni a helyszínen, a start folyamatos. Három táv közül választhatnak a résztvevők, 10 kilométer (közös rajt: 10 óra, szintidő: 1 óra), 40 kilométer (szintidő: 3 óra) és 80 kilométer (5 óra). A hosszabb távokon indulók a fordulókban a mórahalmi Rétesház és a ruzsai önkormányzat jóvoltából süteményt kapnak. Minden 50. szintidőt teljesítő kerékpáros ajándékot vehet majd át.

Újra kerekezés: idén három távon lehet majd biciklizni. Fotó: Frank Yvette
Újra kerekezés: idén három távon lehet majd biciklizni.
Fotó: Frank Yvette

Június 29-én a Dél-Alföld legnagyobb távúszása következik, az Érj át a Maty-éren! Évről évre egyre nagyobb létszámmal rendezik meg a népszerű eseményt, amelyen két táv közül választhatnak az indulók. Mi sem bizonyítja jobban az esemény népszerűségét, mint hogy az ország számos pontjáról szoktak érkezni nevezők: többen jó bemelegítésnek, felkészülésnek tartják a Balaton-átúszás előtt.

A nyár végén, augusztus 31-én egy újabb kerékpáros túra következik Homokháti tekerés néven, majd szeptember 29-én következik az a próba, amelyet minden bizonnyal sokan várnak már, ez a Pick utcai futófesztivál. A KM-túra 2013 zárása a Maros-szög templomai gyalogtúra lesz, amelyet október végén rendeznek meg.

Mivel ez egy sorozat, aki mindegyiken szerepel, az részt vehet majd azon a sorsoláson, amelynek a fődíja a KM Tours jóvoltából egy kétfős afrikai nyaralás.

Amint a felsorolásból is látszik, a sport, a mozgás szerelmesei idén sem maradnak remek rendezvények nélkül. Érdemes végig edzésben maradni, és elindulni a KM-túra összes állomásán!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íjászat: érmeket lőttek

A Magyar Íjász Szövetség Nyíradonyban rendezte meg a 3D szakág első kétnapos, országos Grand Prix… Tovább olvasom