Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A kezünkben volt: Eger-Szeged Beton 10-9

Többször állt fel hátrányból az A-Híd Szeged Beton együttese, mégsem tudta megverni a hazai pályán játszó ZF Eger együttesét. Az Eger biztosan a döntőben, nekünk marad a bronzmeccs.
Közvetítésünk támogatója az EDF DÉMÁSZ Zrt.

ZF-Eger-A-Híd Szeged Beton VE 10-9 (3-0, 2-5, 3-2, 2-2)
Férfi vízilabda OB I, elődöntő, 2. mérkőzés.
Eger, Bitskey Aladár uszoda, 2400 néző. Vezette: Juhász György, Fekete Balázs.

Eger: Szécsi – Hosnyánszky 2, Bundschuch 1, Graham 3, Varga II. Zs. 1, Biros 2, Bátori. Csere: Gerritse, Kovács G. 1, Mezei, Seman, Binder, Chilkó. Edző: Gerendás György.

Szeged: Baksa – Kiss Cs. 1, Kunac 1, Bálint, Molnár T. 2, Somogyi, Hegedüs. Csere: Török, Younger 1, Turzai, Kayes 2, Juhász. Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 11/5 ill. 11/3.

Kipontozódott: Gerritse ( 27 perc).

Sárga lap: Vincze Balázs (25. perc).

Vincze Balázs: A 3-0-s hátrányból volt időnk felállni, a második negyedben gyorsan utolértük a hazaiakat. A mérkkőzés minden vízilabdakedvelőnek csemege volt, hiszen hol mi, hol az Eger vezetett. Nem jött össze az, amit a legjobban szerettünk volna, hogy a bajnoki döntőbe kerüljünk, de megvan a Magyar Kupa és a BL-ben esélyesek vagyunk a Final Fourra.

A két győzelemig tartó párharcot 2-0-ra az Eger nyerte.

4. negyed (2-2)

8. perc: Török távolról, hatalmas lövés, Szécsi véd! Vincze Balázs kér időt. Nagyon kell a gól! 53 másodperc vissza. Megkapja a fórt a Szeged, a csarnok fütyül, be kell lőni! Kayes mit hagyott ki?! Jön a passz, ziccerben a szegedi center, de Szécsibe vágja a labdát. 10 másodperc, az egriek ünnepelnek, a szegedi kispad összetörve. Felálltunk, de kevés volt. Marad a bronzmeccs.

7. perc: Mezei zúzza szét a kapufát, szerencse. Nekünk se megy jobban, az Eger jöhet. Kontra a hazaiaknál is, egyenlíteni kell!

6. perc: Varga II. Zsolt szabaddobása száll be a kapuba. Nem kellett volna most elkezdni a gólgyártást. 10-9. Younger távolról, Szécsi mellkasa csoda, hogy nem szakadt ki.

5. perc: Graham meg túlbuzgó, elpattint a kapu felett. Mi nem bánjuk. Somogyi-Kayes összjáték, a kapufa tövére dob, vagy ejt, de nem úszik be a labda!

4. perc: Török a legjobbkor! Iszonyatos gólt lő előnyben. A legjobbkor talál magára. 9-9. Graham nem dobja el a szabadot, elveszik a labdát. Somogyi pattint, de nem pattan eleget.

3. perc: Varga II. Zsolt adja be a labdát, Turzai jól fogja a bekket, Kiss Csaba pedig elhozza a labdát. Nem jutunk messzire, kontra. Graham megúszik, miért is hagyná ki? 9-8.

2. perc:
Nincs bent az egri fór, Biros simán lő el a kapu előtt. Molnár harcol ki előnyt, már nagyon kellett. Hát még Molnár gólja! 8-8.

1. perc: Az Eger kezdheti az utolsó játékrészt, de még a kapuig se jutnak el, mire lejár a támadóidő. Mi se vagyunk szerencsésebbek, visszaszerzik a labdát. Időt kér Gerendás György, Vincze Balázs közben begyűjt egy sárgát reklamálásért.

3. negyed (3-2)

8. perc: Somogyi küzd a labdáért egy rossz passz után, vége is támadásnak. Kovács Gábor a hazaiaknak szerzi vissza a vezetést. Idegölő meccs... 8-7. Egy ejtés Somogyitól Szécsi éppen eléri. Miért? Még van egy pici a negyedből, Kayes ér bele a szöglet után a labdába, ez sincs bent.

6. perc: Újabb fór, 10 másodperc marad mire felérünk. Younger ugyanonnan, ugyanoda, de még Kayes belepaskol. Graham megint elemében, újra egál. 7-7.

5. perc:
Kovácsnak adják húzásra, ez sem jó. Megint úszás vissza. Fórban a Beton, időt kér Vincze Balázs. Younger mekkora gólt lő?! Nagyot, ez tény! Megint vezetünk 6-7.

4. perc: Bátori szabaddobása a kapufáról megy ki. Baksa amúgy is rajta volt. Kayes víz alatt, így nehéz átvenni a labdát.

3. perc: Kitolja az Eger a Szegedet, megy a bejátszás, de Szécsin kívül nincs ott senki. Biros ad nagy labdát Bindernek, Baksa véd! Kayes távolról kísérletezik, Szécsinek ez könnyű ujjgyakorlat.

2. perc: Youngerhez tart a labda, de ezt Bátori is tudja, el is hozza. Előnyben az Eger, Bundschuh emelkedik ki a beadásra, bent is van. 6-6.

1. perc:
Török hozza el a labdát, először a meccsen. Vezetünk! Kiss Csaba bombáz a szélről, Szécsi mellényúl! 5-6. Bátori is próbálkozik, Baksa kiüti. Kezdhetik újra, de Hosnyánszky elől hozza el Somogyi a labdát.

2. negyed (2-5)

8. perc: Bátori lelkes, Baksa indít. Kunac fent, de Bátori hogy ér oda szerelni? Hosnyánszky megint hol talált helyet a labdának? Főleg csavarból. 5-4. Így kell ezt! Török emelkedik ki gatyáig, Bátori nem ér oda, 6 méterről szaggatja szét Szécsi hálóját. 5-5.

7. perc:
Bátori hozza ránk a frászt, de szerencsére csak oldalháló. Újra a döntetlenért támadhatunk. Mezei középről, Baksának gyerekjáték leszedni. Előnyben jöhetünk, Juhásztól jön a passz, Kayes behúzza. 4-4.

6. perc: Kunac marad tisztán, Juhásztól jön a labda, bent is a ziccer. Egyenlő! 3-3. Hosnyánszky egy labdányi helyet talál a kézrengetegben, megint az Egernél az előny. 4-3.

5. perc: Juhász adja be szélről centerbe, Lehmann nem tudja bepaskolni a kapuba a labdát. Graham már félig víz alá húzta, úgy nehéz. Kovács Gábor kapásból, Baksa leszedi.

4. perc:
És zárkózunk! Graham lemarad Molnárról, ott is a gól! 3-2. Bátori lövését megint bravúrral védi Baksa.

3. perc: Megint egri előny, Varga II. Zsolt véd, Baksa hozza gyorsan játékba a labdát. Szárkózni!

2. perc: Nagy a tumultus az egri kapunál, végül Baksáé a labda. Somogyi lő a kézrengetegbe.

1. perc:
Török se tudja legyőzni Grahamet, az Eger kezdheti a következő játékrészt. Mindjárt jön az előny is, de kapufa. A Betonnak is jár a fór, Kayes centerből! Megtört a jég! 3-1.

1. negyed (3-0)

8. perc:
A Szeged is megkapja az első fórt, Kiss Csaba vállalja el végül, de Szécsi fogja a rövidet. Gól nélkül fejezzük be az első negyedet.

7. perc: Megint fórban az Eger, ez sincs bent. Binder üresen, simán pattint el a kapu fölött. Jön a labda centerbe, Szécsi olyan jó ütemben jön ki,mint Baksa. Újabb előny, ez most bent. Graham. 3-0.

6. perc: Mint az előbb! Younger találja el az oldalhálót, Szécsi indítja a fentmaradó Birost, újabb megúszásgól. 2-0. Lehmann ijesztget, de nem jut el a labda a kapuig.

5. perc: Kunac marad fent, fogy a támadóidő, elindul a fél csapat vissza, egyedül viszont nem megy sokra. Támad az Eger, Baksa megint jól jön ki, Kovács Gábor nem mozdult rá.

4. perc: Előnyben a ZF, de Biros a kapufára lő! Nagyon jó ez így! Molnár távolról, Szécsit meglepi a lövés, de a blokk segít. Biros maradt fent, jön az indítás, átejti Baksát. Vezet az Eger. 1-0.

3. perc: Hegedüs próbálkozik egy ejtéssel, de Szécsi leszedi. De kár érte. Viszont a másik oldalon Baksa jön ki jól. Megint jöhetünk. Bálint enged el egy bombát, Szécsiről kipattan, de gyorsan lecsap rá a hazai kapus.

2. perc: Kontra a Betonnál, de a hazai támadásnál Somogyi szerel. A védekezés pazar.

1. perc: Hegedüs egy centivel maradt le Grahamtől, az Egyer kezdheti a labdát, jön a beadás centerbe, de Bálint szerez labdát. A szegediek támadása se sikeresebb, majd a következő egri sem.

18.27: A Beton vezetőedzője, Vincze Balázs a mérkőzés elején azt nyilatkozta, hogy "a csapat ma az életéért játszik".

18.25: A szegediek nagyon eltökéltek, ez az utolsó lehetőség, hogy még meglegyen az esély a döntőbe jutáshoz. Ha ma nyernek, akkor Szegeden dől el a dőntőbe jutás. A vendégeknél Varga Péter hiányzik.

18.20: Köszöntünk mindenkit az egri Bitskey uszodából. Megvolt a bemutatás, az egri B-közép bőven a meccs elején elkezdte a hangolást, a jókedvvel, és a meccs végéig kitartó szurkolással nem lesz hiány.

Korábban
Hibázni többet már nem lehet. Az első meccset 14–11-re elvesztette az A-Híd Szeged Beton VE az Eger ellen. Lépéselőnybe került a bajnoki címvédő, Gerendás György csapatának már csak egy győzelem kell, hogy bejusson a bajnoki döntőbe.

A szegedi játékosok ma már nem hibázhatnak Egerben. Fotó: Frank Yvette
A szegedi játékosok ma már nem hibázhatnak Egerben. Fotó: Frank Yvette

Az A-Híd Szeged Betonnak is egy győzelemre van szüksége, hogy életben tartsa álmát: a fináléba jutást. Szerencsére van javítási lehetőség, így nem szabad temetni a magyarkupa-győztes csapatot, ma 18.30-kor (élőben: delmagyar.hu, tévé: Sport Klub) Egerben száll vízbe a Tisza-parti alakulat.

Jegyek a BL-meccsre

Elővételben továbbra is lehet belépőt vásárolni a jövő szerdai (április 18.) A-Híd Szeged Beton VE–Mladost Zagreb Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóra. A meccset Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső uszodában rendezik. A belépő ára: 1000 forintba kerül. Elővételben közel 400 darab jegy már gazdára talált, így 200 darab jegy maradt a meccsre. Szegeden hétköznap, a sportcsarnok sportboltjában tudnak a szurkolók vásárolni.

 
„Harcoljatok!" – zúgott többször a szegedi publikum. Egy biztos, ma este mentálisan kell leginkább felnőnie a feladathoz a Szegednek. Játéktudásban hasonló erőt képvisel a Beton, hiszen Egerben az idei szezonban már sikerült nyerni, így nem bevehetetlen az egri vár sem.
– Már tegnap délután elutaztunk, este edzést vezényeltem Egerben. Szerda délelőtt megnéztük a kedd esti meccset. Csak az első három negyedet, hiszen ennyi idő alatt eldőlt a meccs. Rengeteg buta hibát vétettünk, védekezésben legalább öt olyan helyzetben döntöttünk rosszul, amelyet góllal büntetett az Eger. Ha ezt egy-két hibára le tudnánk szorítani, akkor már jól működne a védekezésünk. Azért azzal tisztában vagyok én is, hogy tökéletes védekezés nincs. Leginkább erre hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy ebben kell javulnunk, támadásban pedig koncentrálttá kell válnunk. Nincs vesztenivalónk, nekünk is egy meccset kell nyernünk, mint az Egernek, hogy életben maradjanak döntőbeli reményeink – nyilatkozta Vincze Balázs vezetőedző.

18:30-kor kezdődő közvetítésünk támogatója az EDF Démász Zrt.

Olvasóink írták

 • 10. theseus 2012. április 13. 09:16
  „Gratulálok a szegedi csapatnak a vereség ellenére is, hiszen nagyon szoros meccset játszottak idegenben a bajnok ellen.
  Sok sikert a BL-ben! Az ottani siker kárpótolhatja a csapatot, és a magyar bajnoki bronz is elég a következő BL-induláshoz.

  9. kreatív 2012.04.12. 20:51:
  Felháborító hozzászólás. Ha nem érdekel a vízilabda, inkább ne szólj hozzá. A meccsen telt ház volt, 2400-an nézték a helyszínen (és a tévében ennek a sokszorosa), tehát többen, mint a legtöbb magyar bajnoki focimeccset, ahol konganak a stadionok, pedig az a legnépszerűbb sportág a világon.”
 • 9. kreatív 2012. április 12. 20:51
  „Az játékvezetői szempontból uralhatatlan minősített vizilabda sportágat meg kell szüntetni! Amatőr, élvezeti szinten elképzelhető!

  A dédelgetett olimpiai sportágra szánt közpénzt - városi berkekben- városi úszoda építésére kellene fordítani!

  PhD téma-javaslat SCHP.-nak:- Milyen össztársadalmi haszonnal jár a mesterségesen életben-tartott, közérdeklődést tekintve kihalóban lévő magyaros olimpiai szakágak ( öttusa, kajak-kenu, vívás, vizilabda, agyaggalamb-lövészet) végleges felszámolása?”
 • 8. TUTI 2012. április 12. 20:11
  „Nem sirni! BL-re koncentrálni!
  CSAk arra és itthon a bronzra!!!! :)
  HAJRA SZEGED!!!!”
 • 7. roxper 2012. április 12. 19:20
  „Naggggyon gyenge az emberelőnyös helyzetek kihasználása...”
 • 6. tomidzsí 2012. április 12. 17:18
  „Nehéz bevenni az egri várat, de 1596-ban azt is sikerült ...”
 • 5. roxper 2012. április 12. 16:39
  „HAJRÁ BETON!!! :)”
 • 4. TUTI 2012. április 12. 16:19
  „Töriből is tudjuk, nehéz bevenni az egri várat! Ma is igy lesz! DE...

  HAJRA SZEGED! :) :)”
 • 3. Yucca 2012. április 12. 15:12
  „Ellenzéki: látom, nagyon a Szeged ellen szurkolsz. Mindenki tudja, hogy nehéz lesz, de pozitívabban is hozzáállhatnál. ( Persze ha egri vagy, akkor érthető.)
  Hajrá Szeged!!!!!”
 • 2. szbarat 2012. április 12. 14:34
  „De nem lehetetlen, és közvetíti a meccset a sportklub is 18:30-tól.”
 • 1. Ellenzéki 2012. április 12. 09:33
  „A meccs esélyese az Eger!
  Nagyon nehéz lesz ma bevenni az "Egri Várat"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: szavazzon az év góljára

A Városi Televízió Szeged már hatodik alkalommal hirdeti meg a VTV Pick gólszépségversenyét. Tovább olvasom