Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

A KITE-Szeged a tornagyőztes

A KITE-Szeged nyerte a II. Szeged Klubcsapatok Kupáját a Felső Tisza-parti stadionban. A második helyen a Tisza Volán U19-es csapata végzett, a harmadik az SZVSE-Gyálarét gárdája lett. A viadal remek, és gólokban gazdag meccseket hozott.
Véget ért a II. Szegedi Klubcsapatok Kupája, a Felső Tisza-parti stadionban. A Délmagyarország ötlete alapján megvalósult viadalon 20 meccset láthattak a nézők. A végső győzelmet veretlenül az új NB III-as alakulat, a KITE-Szeged szerezte meg, megelőzve a Tisza Volán U19-es csapatát, és a címvédő SZVSE-Gyálarét gárdáját. A szombati esemény remek meccseket, sok gólt hozott, és tavalyi eseményhez képest jóval több nézőt vonzott. A döntő közel 300 néző előtt zajlott, amit Brinszky Adrián együttese remek játékkal, magabiztosan megnyert a két fiatal csapattal szemben. A viadal kellemes meglepetése volt az FK 1899 Szeged negyedik helye, illetve a megyeháromban szereplő IKV-Alsóváros hatodik helye.

A torna végeredménye

1.
KITE-Szeged
2. Tisza Volán U19
3. SZVSE-Gyálarét,
4. FK 1899 Szeged,
5. UTC,
6. IKV-Alsóváros,
7. Szőregi Rákóczi,
8. Universitas Szeged,
9. Déli Apró,
10. Tápé,
11. Baktó-Petőfitelep.

A torna legjobb játékosa: Hegyesi Zsolt (SZVSE-Gyálarét)
A torna legjobb kapusa: Zeljko Belecan (KITE-Szeged)
A torna gólkirálya: Völgyi Roland (Tisza Volán)
A torna legjobb edzője: Kiss Ferenc (IKV-Alsóváros)

Döntő

Harmadik mérkőzés: KITE-Szeged-Tisza Volán U19 2-0

Játékvezető: Szöllösi (Kócsó, Dávid)
Gólszerzők: Fődi, Patarcic.

Nem sokáig tétlenkedtek a KITE-játékosa: Lajkó remekül ment el a szélen, Fődi érkezett középen, és nem hibázott, 1-0 a KITE-nek. Patarcic szabadrúgás következett 2 perc múlva. Remekül végezte el, védhetetlenül vágódott a hálóba, 2-0. Továbbra is támadásban a KITE-Szeged, a fiatal Volán csak a védekezésre koncentrál. A torna első piroslapja, mindjárt kettő, a Volánból és KITÉ-ből egy-egy játékos (kakaskodásért) mehet zuhnyozni.

Második mérkőzés: SZVSE-Gyálarét-KITE-Szeged 0-3
Vezeti
: Dávid (Szöllösi, Kócsó)

SZVSE-Gyálarét: Reguli - Csobán, Beleznai, Hegyesi Á., Ágoston, Simon, Kenderesi, Fábián, Dürgó, Mangó, Hegyesi Zs. Edző: Bóka Ferenc.

KITE-Szeged: Tímár - Gellért, Lajkó, Saulic, Czibere, Nagy A., Laczkó, Balogh, Brinszky, Varga I., Kovacsics. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Gólszerzők: Varga I., Nagy A., Laczkó (11-esből).

A friss NB III-as KITE-Szeged ragadta magához a kezdeményezést, előbb Varga lépett ki és értékesítette a ziccert, majd Nagy András elhúzta a labdát a kapus mellett, majd a felső sarokba bombázott, így pillanatok alatt 2-0-ra lépett el a Brinszky-csapat. Felébredt a címvédő, igaz ez csak abban mutatkozott meg, hogy többet volt náluk a labda. A hajrában ismét jött a KITE, egy jogosan megítélt büntetőt Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA) testvére, Laczkó János váltott gólra, 3-0.

Eredményhirdetés a klubcsapatok kupáján. Fotó: Veréb Simon (galéria)

Első mérkőzés: SZVSE-Gyálarét-Tisza Volán U19 1-1

Volán helyzettel kezdődött a hármas döntő, Mangó révén gyorsan jött a válasz, az FK ellen két gólt szerző csatár 16 méterről emelt a kifutó kapus mellett fölé. A nagy meleg ellenére közel 150 néző - a másik két pályán is zajlottak a meccsek - foglalt helyet a lelátón. a két csapat bátor támadójátékkal rukkolt elő, így élvezetes és fordulatos volt a meccs. Újabb Mangó helyzet, egy szabadrúgás után centikkel bombázott a kapu mellé.
Gyors gólváltás. Előbb Hegyesi egy remek átadás után ziccerben szerez vezetést, majd Völgyi - az SZVSE adta éppen kölcsön - egyenlít, 1-1.

SZVSE-Gyálarét: Reguli - Csobán, Beleznai, Hegyesi Á., Ágoston, Simon, Kenderesi, Fábián, Dürgó, Mangó, Hegyesi Zs. Csere: Nagy Á. Edző: Bóka Ferenc.

Tisza Volán U19: Papp - Longa, Dóra, Szecska, Heredea, Dedovics, Mucsi, Vastag, Frank, Balog, Véber. Csere: Völgyi. Péter-Szabó. Edző: Hűvős Gábor.
Gólszerzők: Hegyesi, ill. Völgyi.

10. helyért: Tápé--Baktó-Petőfitelep 4-0
Gólszerzők: Jenei 2, Hágelmann,  Kovács.

7-9. helyért: Universitas-Szőreg 0-1
Gólszerzők: Néma.

Universitas-Déli Apró 2-1
Gólszerzők:
Degovics, Hegedűs, ill. Soós.

Szőreg-Déli Apró 7-0
Gólszerzők
: Móra 2, Váczi 2, Varga Z., Sajtos, Néma 2.

A 7. helyet a Szőreg szerezte meg, a 8. az Universitas Szeged lett, míg a 9. a Déli Apró.

4-6. helyért: FK 1899 Szeged-IKV-Alsóváros 1-1

UTC-FK 1899 Szeged 2-2

Gólszerzők: Szabó 2, ill. Kálmán, Ács.

UTC-IKV-Alsóváros 0-0

Érdekesen alakult a 4-6. helyért tartott csata. Senki sem nyert, viszont senki sem veszített. Több rúgott góllal az FK 1899 Szeged lett a 4., az UTC az 5., míg a meglepetéscsapat, az IKV-Alsóváros a 6. Mindhárom csapat a serlegek mellett a Varga Pince jóvoltából ajándékokat kapnak az eredményhirdetéskor.

Felső ág: FK 1899 Szeged--SZVSE-Gyálarét 0-4
Centerpálya.

Gólszerzők
: Hegyesi 2, Mangó 2.

Bemutatkozott a címvédő, mégpedig jó jétékkal, valamint Hegyesi Zs. és Mangó duplájával.

KITE-Szeged-UTC 1-0
Műfű.

Gólszerző:
Keller.

Szenvedett a KITE-Szeged a rendkívül lelkes és harcias UTC ellen, de azért megnyerte a meccset Keller Zoltán találatával.

Tisza Volán U19--IKV-Alsóváros 2-1
Pockos.

Gólszerzők:
Vastag, Völgyi, ill. Szentágotai.

A Tisza Volán fiataljai vezettek 1--0-ra, majd a lelkes, igazi baráti társaság IKV-Alsóváros Szentágotai révén egyenlített. Sokáig úgy tűnt, az idei torna során először 11-esek döntenek, de végül Vastag Szabols eldöntötte a három közé jutást.

Alsó ág, (az Universitas Szeged a legjobb kieső, így a továbbiakban 7-9. helyért játszik majd)

Déli Apró-Baktó-Petőfitelep 5-1
Műfű, vezette: Cseh (Szalai, Vereska)

Gólszerzők
: Győri Z. 3, Szente, György B., ill. Fűz A.
Remek játékkal rukkolt elő a Déli Apró, Győri Zoltán egykori NB I-es játékos mesterhármasával magabiztos győzelmet arattak. Az új megyei III. osztályban szereplő együttes első jegyzett gólját Fűz Andor szerezte.

Szőregi Rákóczi-Tápé 3-0
Centepálya.

Gólszerzők:
Váczi, Mityó, Móra
Megérdemelten nyert ilyen különbséggel a megyei II. osztályban szereplő Rákóczi, így a továbbiakban a 7-9. helyért folytathaja a küzdelmet.

Első kör: Szőreg--IKV-Alsóváros 1-2
Centerpálya.

Gólszerzők:
Varga Z., ill. Csúcs, Farkas
A torna eddig legnagyobb meglepetését hajtotta végre a megyei III. osztályban szereplő alsóvárosi csapat. Kiss Ferenc fiai már 2-0-ra vezettek, a hajárban szépített a Rákóczi, így izgalmasan alakult a hajrá. Az utolsó pillanatokban Szentágotai kapufát lőtt.

Déli Apró--Tisza Volán U19 0-3
Műfű.

Gólszerzők
: Völgyi 2, JP.
A Hűvős Gábor edzette fiatal csapat végig nagy fölényben volt, a Legenda-kupában új néven szereplő Déli Apró ellen.

FK 1899 Szeged--Universitas Szeged 2-1
Centerpálya. Vezette: Juhász (Kovács P., Csillik)

Gólszerzők:
Ács, Dóra, ill. Degovics.

Az Universitas vezetése után az FK 1899 Szeged fordított Ács és Dóra révén, így a legjobb hat közé jutott.

Újszegedi TC--Baktó Petőfitelep 3--0
Műfű. Vezette: Széll J. (Tompai, Vereska).

Gólszerzők
: Erhardt (2), Ördögh.

Az új csapatként alakult Baktó-Petőfitelep helytállt, lelkesen játszott, ám a nagyobb rutin és a jobb játékosállomány az UTC győzelmét eredményezte. A torna első duplája Erhardt Szilárd nevéhez fűződik.

KITE-Szeged--Tápé 3--0
Pockos. Vezette: Szalai Sz. (Cseh, Minda).

Gólszerzők:
Laczkó J., Balogh N., Kovacsics (11-esből).

II. Szegedi Klubcsapatok Kupája. Fotó: Király István András (galéria)

Végig nyomás alatt tartotta ellenfelét a KITE-Szeged, az ellenállást a 27. percben törte fel, majd a villámgyors Balogh N. és Kovacsics büntetőjével magabiztossá vált a siker.

Az idei rendezvényre 11 együttes fogadta el a meghívást, a küzdelmek az egykori Szeol-pályán, három helyszínen zajlanak. Minden csapat izgalommal készül az eseményre. Sokan várják az újonnan alakult KITE-Szeged bemutatkozását, illetve azt, hogy az első kupához hasonlóan lesz-e meglepetés? A címvédő az SZVSE-Gyálarét együttese.

A rendezvény ingyenes, így érdemes lesz hosszabb időt eltölteni a SZKK-n, amelynek hármas döntője 14 órakor kezdődik a centerpályán. Az első körben 1×45 percet játszanak a csapatok, majd a végjátékban (1–3. hely, 4–6. hely, 7–9. hely és 10–11. hely) már 1×30 percesek lesznek a meccsek.

A támogatók – a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a CSLSZ, a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő, a Saller, a Varga Pince és Iványi Aurél önkormányzati képviselő – jóvoltából sok-sok díj talál majd gazdára.

II. Szegedi Klubcsapatok Kupája, nyitóforduló, szombat, 9 óra: Universitas–FK 1899 Szeged (centerpálya), Baktó-Petőfitelep–UTC (műfű), KITE-Szeged–Tápé (pockos). 10 óra: Szőreg–IKV-Alsóváros (centerpálya), Tisza Volán–Déli Apró (műfű).

Olvasóink írták

 • 6. Xavi.H 2010. augusztus 09. 17:56
  „kék-fekete”
 • 5. Szecskamester 2010. augusztus 09. 16:37
  „Szerintem ennek a kite szegednek semmi értelme.. Ahelyett hogy egy csapatra koncentrálna a város..Hülyeség az egész! Szegedi csapat csak egy van. Színe kék-fehér-fekete, és a diszkoszvető a címer... Ennyi!”
 • 4. szegediultra 2010. augusztus 08. 10:36
  „4. lett az FK Szeged! gratula!!! :)”
 • 3. fügepálinka 2010. augusztus 07. 16:59
  „I was nothing”
 • 2. suzukirobi 2010. augusztus 07. 16:46
  „a szegedi Inter”
 • 1. szegediultra 2010. augusztus 07. 11:12
  „HAJRÁ FK!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szingapúr, a remény városa: két szegedi úszólány az ifjúsági olimpián

Augusztus 14-étől Szingapúrban rendezik meg az első ízben kiírt ifjúsági olimpiát. A viadalon a Toyota-Tmax SZUE-t két úszó, Olasz Anna és Ambrus Diána képviseli. Tovább olvasom