Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A Kodályban szeretik a sportot

A szegedi Kodály Téri Általános Iskolában évtizedek óta működik testnevelés tagozat. A gyerekek között még mindig népszerű ez a képzési forma, hiszen mozogni még mindig sok fiatal szeret.
A Kodályban a testnevelés fontos szerepet tölt be. Fotó: Karnok Csaba
Tesitagozat. Szegeden három általános iskolában találhatunk ilyet. A legrégebb óta a Madáchban, míg ezenkívül a Kodály tériben és az újszegedi Vörösmartyban. Mindhárom intézményből sok neves sportoló került ki. A napokban a Kodály Téri Általános Iskolába látogattunk el, ahol 23 éve működik ez a képzési forma.

– Mivel nagy a vonzáskörzetünk – kezdte a beszélgetést Léber Zsolt testnevelő –, így a környékben még mindig népszerű a testnevelés tagozat. A sportágak közül a labdarúgással és az atlétikával foglalkozunk kiemelten. Természetesen az úszás is fontos szerepet tölt be, a gyerekekkel rendszeresen járunk az uszodába. Kiváló körülmények között dolgozhatunk, tornateremben és szabadban is megvalósíthatjuk az elképzeléseinket.

– Az elmúlt öt évben tizenhat csapatunk jutott be valamilyen sportágban az országos diákolimpiai döntőbe – vette át a szót a másik testnevelő, Bánáti János. – A legnagyobb sikerünket mégis külföldön, Hollandiában értük el. Rotterdamban, a Fox-Kids kispályás labdarúgótornán a legjobb nyolcig jutottunk el az erős mezőnyben. A testnevelésórák mellett a délután edzések is fontos szerepet töltenek be nálunk, és ami igazán kuriózumnak számít, hogy a lányoknak rendszeresen tartunk fociedzést, ami nagyon népszerű. A Kodályban több neves szegedi sportoló végzett.

Az egykori válogatott kézilabdás, Asztalos Judit, a búvárúszó Dudás Zita, a vízilabdás Balla Viktor, a triatlonos Halászevics Péter és Áron, a labdarúgó Turján György, Várszegi Richárd és Norbert is az iskola padját koptatta. Kollégáimmal azért dolgozunk, hogy még több sportolót neveljünk, akik örömet okoznak a sportbarátoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legendák még ma is pattogtatnak

Kell és volt is egy csapat: az ATC-HKK. Zsúfolásig telt lelátók, fantasztikus meccsek (például a… Tovább olvasom