Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A középmezőny legjobb csapata a Floratom

Megismételte tavalyelőtti helyezését az Extraligában szereplő Floratom Szeged AC férfi asztalitenisz-csapata. Tóth Tibor edző gárdája most azonban sokkal simábban lett ötödik, mint a legmagasabb osztályban való szereplés első évében.
A Floratom Szeged AC férfi extraligás asztalitenisz-csapata a harmadik bajnoki évét zárta a hazai pontvadászat legmagasabb osztályában. Az elsőben és a most zárultban az ötödik lett a Dudás Róbert, Kriston Zsolt, dr. Lukács Levente, Erdélyi Szabolcs alkotta gárda. A klubvezetés állítja, hogy a kiváló őszi szereplés szinte garantálta már a nemzetközi kupaszereplésre jogosító ötödik helyet.

– Ősszel akár a harmadik helyre is jogosító teljesítményt nyújtottunk, hiszen Pécsett és Bükön is közel álltunk a győzelemhez. Tavasszal két ponttal kevesebbet sikerült összeszednünk, és még az előttünk állóktól hazai pályán is vereséget szenvedtünk. A BVSC és a Celldömölk kimagaslott a mezőnyből – foglalta össze röviden a bajnoki évet Lukács Levente, a csapat játékosa és ügyvivője.

A klubvezetés azt is megállapította, hogy most sokkal könnyebben szerezte meg a csapat az ötödik helyet, mint az első évben, ami azt bizonyítja, hogy egyre érettebb játékkal rukkolnak ki a szegedi pingpongosok. A négy játékos teljesítményének rövid értékelésére kértük Tóth Tibor edzőt:
– Dudás Róbert a bajnokság során 67 százalékos teljesítményt nyújtott, s ezzel a legjobb lett a csapatban. A 45 mérkőzésből 30-at megnyert. Tavalyhoz képest magabiztosabb lett, s a mögöttünk végzett csapatok valamennyi éljátékosát legyőzte. Sőt az előttünk állókból is szerzett néhány skalpot. Kriston Zsolt mérlege: negyven mérkőzésen 19 győzelem. Ez 47,5 százalékos teljesítmény. A rivális csapatok – Pénzügyőr, Békés, Kecskemét – elleni mérlege hibátlan. Azonban egy kicsit elmaradt elmúlt évi játékától. Dr. Lukács Levente harminchét mérkőzésen állt a rendelkezésre, s azokon összesen 11 győzelmet aratott. Ez összesítve harmincszázalékos teljesítmény. Mentségére szolgáljon, amikor magabiztosan győztünk, akkor már nem került sor a játékára. Ugyanakkor dicséretes, hogy néhányszor bravúrgyőzelmet aratott, mint például Klampár ellen. Ez is bizonyítja fejlődőképességét, s egyre rutinosabb játékossá válik. A Dudás, Lukács páros a 18 összecsapás közül hetet győzelemmel fejezett be. A duónak voltak bravúrgyőzelmei, de kisiklásai is. Egyébként bármelyik párossal versenyben tudnak lenni. Erdélyi Szabolcs bemutatkozása jól sikerült, és a tehetséges fiatal a következő bajnokságban akár nagyobb szerephez is juthat.

A Floratom Szeged AC az Inter-kupában rögtön az első fordulóban belehúzott, hiszen az egyik legerősebb csapat otthonában kellett volna kivívni a továbbjutást, ami nem sikerült. A következő bajnokságban három nemzetközi kupa közül választhatnak a Tisza-partiak, de minden bizonnyal nem élnek a klubcsapatok szuperkupájában, az ETTU-kupában való szereplés lehetőségével, hanem továbbra is maradnak az Inter-kupában. A keret változatlan marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nenadics műtőasztalon

– Nem kell aggódni – kezdte a beszélgetést Vladan Matics, a Pick Szeged vezetőedzője… Tovább olvasom