Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

A közönség kedvence a Pick-kapus

A Délmagyarország és a Délvilág hagyományos év végi Év sportolója díjátadó ünnepségén Nenad Puljezevics, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kapusa vehette át a DM év férfi sportolója díjat.
Puljezevics védéseivel az őrületbe tudja kergetni ellenfeleit. Fotó: Schmidt Andrea
Nenad Puljezevics 2002 nyarán váltotta az Oroszországba visszatérő Ivanovot a Pick Szeged kapujában. A negyvenhétszeres jugoszláv válogatott portástól azt remélték, hogy ugyanolyan szinten folytatja a kézilabdát, mint tette azt a Lovcsen színeiben, amellyel egyébként kétszer nyert bajnokságot. Bár a mezőny legjobbja volt csapatának mégsem sikerült a 2002-es döntőben a Partizán Belgráddal szemben megvédeni az aranyérmet. A harmincharmadik évében járó kapus szeptemberben kezdte meg az ötödik bajnoki évét a Pick Szeged színeiben.

Egyet még a legkritikusabb Pick-szurkolók is elismernek, hogy Puljezevics kapus mindig fel tud nőni a nehéz feladatokhoz.
– Különösen feldobnak a tétmérkőzések. Szinte eksztázisba tudok jönni.
A pluszmotiváció pedig, szerencsére, pozitívan hat ki a teljesítményemre is. Azt szeretném, ha a magyar első osztályú bajnokság valamennyi mérkőzése magas hőfokú lenne.

Azonban nem minden játékostárs szereti a pózolást, önmaga és a közönség hergelését. Emlékezünk arra, hogy az elmúlt bajnokságban volt csapattársát, Nenad Perunicsicset zavarta az önünneplés.
– Nekem az a hitvallásom, hogy kellő hőfok nélkül nem lehet a nagy feladatokat megoldani. Ezért van szükség a közönség és a csapat felpaprikázására. Amikor én egy-egy nagy védés után a levegőbe csapok, vagy elkezdek ugrálni, mindig arra gondolok, hogy ezzel is a jobb játékra sarkallom a társakat, nagyobb hangerőre ösztönzöm a drukkereket. Úgy látom, ezt a célt rendszeresen el is érem.

Vélemények Pukiról

Lele Ambrus, ügyvezető elnök: – A teljesítménye minősíti nagyszerű kapusunkat. Óriási szerepe volt abban, hogy Magyar Kupa-győztes lett a csapat. De mindent elárul az a tény, hogy Skaliczki László számításba venné a januári világbajnokságon.
Porobic Haris kapusedző: – Minden edző Puljezevicshez hasonló versenyzőtípusról álmodik. Ő szeret bizonyítani, játszani. S mint ember is nagyszerű. Kimondottan élvezi azt a szituációt, amikor az ellenfél szenved.
Berta Róbert csapatkapitány-helyettes: – Hogy MK-t nyertünk, hogy tartása van a csapatnak, az nagyban köszönhető a nagyszerű teljesítményének. Mostanában pedig a legbiztosabb pontnak számít nálunk.

Nagyszerű képességeit mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a tavasszal hároméves fiksz és kétéves választható szerződéshosszabbításban egyezett meg klubjával.
– Nagyon jól érzem magam Szegeden. Tetszik a város, a közönség. Jó, hogy sok honfitársam él itt. Sok a magyar és a szerb barátom. Még két és fél évig egészen biztosan itt maradok. Hogy aztán a jövő mit hoz, arra majd az idő ad választ.

A hírek szerint Skaliczki László szövetségi kapitány is szívesen látná a németországi kézilabda világbajnokságon részt vevő magyar válogatottban. De azt mondják, hogy a szerb szövetségi kapitány is szeretné visszacsalogatni a plávik közé. Erről a kapus így vélekedett:
– Nagyon szeretném a magyar címeres mezt magamra húzni. Ennek azonban jelenleg két akadálya van. Az egyik, hogy még csak ígérettel bírok a magyar állampolgárságról. Másrészt pedig a derékproblémám miatt pihenőt írt elő az orvos. Legutoljára négy évvel ezelőtt voltam szerb válogatott. De a közelmúltban beszélt velem az új szerb kapitány, aki közölte, hogy szívesen venné, ha vállalnám a válogatottságot. Én megtiszteltetésnek vettem a felkérést, de az előbb említett okok miatt azt megköszönve visszautasítottam. Nagyon erősnek érzem ugyanis a magyar válogatottat, amely akár a dobogón is végezhet a világbajnokságon. Én kitüntetésnek veszem egy ilyen nagyszerű csapatban való játszást.


Névjegy

Neve: Nenad Puljezevics
Születési hely, életkor: Belgrád, 33
Állampolgársága: Szerb
Családi állapota: Szabad
Sportága, posztja: kézilabda, kapus
Magassága, súlya: 195 cm, 110 kg
Klubjai: Crvena zvezda (4 év), Partizan Beograd (2), Crvena zvezda (2), Lovcsen (4), Pick Szeged (5. éve)
Válogatottsága: Negyvenhétszeres jugoszláv válogatott. Az új szerb szövetségi kapitány ismét hívta a válogatottba, de visszautasította.
Legjobb eredményei: Sydney olimpia negyedik hely, nyolcszor volt tagja jugoszláv bajnokcsapatnak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárok a Kék Mókuson

Két és fél ezren tekintették meg a lapjaink, a Délmagyarország és a Délvilág, és a Szeged VSI által… Tovább olvasom