Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

A Laluska család arab kalandja

Laluska Balázs, a Pick Szeged egykori játékosa az elmúlt nyár óta az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubajban, az al-Vaszl csapatában kézilabdázik. A két olimpiát is megjárt játékos a családjával, feleségével, Nórával és két gyermekével, Bencével és Elzával él a világ egyik legdinamikusabban fejlődő városában.
A Rossmann SZVPS 2001 után született fiú pólócsapata közel egy hetet töltött az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubajban. A szegedi fiatalok veretlenül megnyerték a nemzetközi tornát. A pénteki napon a helyszínen, a csodálatos Hamdan Sports Komplexben drukkolt Lehmann István csapatának Laluska Balázs és családja, felesége, Nóra, két gyermeke, Bence és Elza.

– Hirtelen jött a lehetőség, igazán fel sem tudtunk készülni arra, hogy költöznünk kell. Gyorsan kellett cselekedni, pakolni, utazni. Az első időszak, ami közel két hónapig tartott, nagyon nehéz volt. Egy szokatlan világba kerültünk. Furcsa volt minden, és nem volt zökkenőmentes a beilleszkedés. Szerencsére a Dubajban élő, szintén szegedi származású Dobó család, és a színész Kátó Sándor lánya, Anett sokban segített, így sikerült átvészelni ezt az időszakot. Most már élvezzük az itteni életet, felvettük a ritmust, kezdjük megismerni a szokásokat, ami azért nem egyszerű egy európai ember számára – kezdte a beszélgetést a feleség, Nóra.

A Laluska család. Bence, Nóra, Balázs és Elza. A szerző felvétele
A Laluska család. Bence, Nóra, Balázs és Elza. A szerző felvétele

Zalán papucsa

A Rossmann SZVPS 2001 után született fiú pólócsapata közel egy hetet töltött Dubajban, és végül tornagyőztesként tért haza. Esténként a „szkájpolásé" volt a főszerep. A tréner, Lehmann István rendszeresen hívta videón keresztül feleségét, Andreát és kisfiát, Zalánt. Miután hosszasan diskurált kedvesével, jött Zalán a monitor elé. Ekkor már harmadik napja volt távol az édesapa a családtól.
– Apa! Te hol vagy? – kérdezte Zalán.
– Dubajban! – jött a válasz.
– Én papucsban! – és mutatta Zalán, hogy a lábán papucs van. Az édesapa és a szomszéd szobában pihenő tudósító hangos nevetésben tört ki.

A csodaszép uszoda a Laluska famíliát is elvarázsolta. Hosszú percekig nézték a varázslatos, 16 ezer néző befogadására alkalmas Hamdan sportkomplexumot. Hogy megy a kézilabda? Erre kíváncsi mindenki.

– Itt minden csapatban egy légiós szerepelhet. Nem tagadom, azért nekem is sok mindent el kellett fogadnom. Nekem nem száz százalékot kell nyújtanom, hanem 120-at. Ha nyerünk, akkor ez az arab társaimnak köszönhető, ha kikapunk, akkor én vagyok a hibás. Ez van, ezt kell szeretni. Most már nagyon tetszik minden, a csapat a dobogóért még harcban van, az arab kupában még lehet esélyünk a döntőbe kerülni. Az idény végéig van szerződésem, ha marasztalnak, akkor biztos, hogy maradunk, mert jól érezzük magunkat. A gyerekek egyre jobban beszélnek angolul, sok barátra szert tettek, Bence már egyre jobban megismeri az arab nyelvet is– vette át a szót a Pick egykori játékosa, Laluska Balázs.

A pénz nem számít. Ha valaki egyszer is eljut Dubajba, akkor ezt gyorsan megállapíthatja. A kőolajnak köszönhetően mérhetetlen a gazdagság, az arabok semmire sem sajnálják a pénzt.

– Persze hogy hiányoznak az otthoniak, azért távol vagyunk a családtól. A nyári szünetet otthon szeretnénk tölteni Szegeden, így már számoljuk vissza a napokat. Mivel Bence suliba jár, így júniusig biztos, hogy még itt leszünk. A régi csapattársakkal, a barátokkal tartom a kapcsolatot, így talán senkit sem lep meg, hogy Vadkerti Attilával rendszeresen diskurálunk. Jó néhány hónap eltelt azóta, amióta Dubajba szerződtem, de elmondhatom, hogy megérte – fejezte be a beszélgetést Laluska Balázs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy, Kiss és Kanyó is ˝buborékolt˝

Az algyői Borbála Fürdőben harmadik alkalommal rendezték meg a Buborék névre hallgató házi úszóversenyt, amelyen közel száz gyermek mérte össze tudását. Tovább olvasom