Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A legek világbajnokságára készülnek

Száz nap sincs hátra a 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokságig, amelynek a szegedi olimpiai centrum ad otthont. Tegnap a Démász Nyrt. székházában sajtótájékoztatót tartottak, valamint két szponzori szerződés aláírására is sor került.
Megindult a visszaszámlálás a szegedi Klauzál téren. Fotó: Karnok Csaba
Negyedik kiemelt világeseményére (1998: felnőtt vb, 2002: felnőtt Eb, 2005: ifi vb) készül Szegeden a Maty-éri olimpiai vízicentrum. És már száz nap sincs hátra az újabb jelentős eseményig, az augusztus 17–20. közötti 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokság rajtjáig, ebből az alkalomból pedig tegnap sajtótájékoztatót tartottak a Démász Nyrt. Klauzál téri székházának gyönyörű aulájában. Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke kétféleképpen értékelte a vb-ig hátralévő időt.

– Egyrészt kevés lehet ez az időtartam, mert a szervezőknek még rengeteg dolguk akad. Másrészt viszont sok, mivel a versenyzők még nincsenek túl az első válogatón sem. Szegeden adottak a megfelelő körülmények, kiváló csapat és támogatók dolgoznak együtt, így aztán minden megvan ahhoz, hogy olyan vb-t rendezzünk, amelyre megint azt mondják majd a sportágban: etalon volt – nyilatkozta a szakember.
Szeged polgármestere, Botka László legekről beszélt.

– A város történetének egyik legnagyobb eseményére készül, amely a sportág történetében is a legnagyobb lehet. Több ezer vendég érkezik hozzánk, a hatékony és összefogott munkára a továbbiakban is nagy szükség lesz. Hiszem, hogy Szeged a vb-hez méltó otthonnak bizonyul – vélekedett a város első embere.

Jegyek

A jegyeket ezúttal is az IBUSZ árulja, amelyeket akár ma is meg lehet rendelni on-line rendszeren keresztül.

A Démász Nyrt. vezérigazgató-helyettese, Hiezl József a korábbi események kapcsán kellemes emlékeiről beszélt.
– Amikor reggel a nyakkendők között válogattam, kezembe került az 1998-as eseményt szimbolizáló is. Természetes, hogy azt vettem fel. Aztán eszembe jutott az olimpia utáni ünneplés, amikor a hazatérő hősöket hatalmas tömeg fogadta és köszöntötte itt, a székház előtt, valamint a Széchenyi téren. Ezen csodás és kellemes emlékek után nem véletlen, hogy ekkora energiát fektet a Démász Nyrt. is a sportág támogatásába – mondta Hiezl. Ezután két szponzori kontraktus aláírása következett: előbb Szeged nevében Botka László 40 milliós, majd a Démásztól Hiezl József több mint tízmilliós támogatói megegyezést írt alá a sportági szövetséggel. Ezzel mindkét fél a kiemelt támogató közé lépett.

A sajtótájékoztató végén pedig a Démász Nyrt. Klauzál téri falán elhelyezett visszaszámláló órát leplezte a helyi klub kétszeres olimpiai bajnok kajakosa, Janics Natasa – vele bővebb interjút olvashatnak szombati számunkban –, valamint Kovács Katalin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: le kell vonni a tanulságot

A három nyert mérkőzésig tartó férfi kézilabda NB I döntőjében az elmúlt szombati győzelmével… Tovább olvasom