Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A lehetőség megvolt: ZF Eger-Beton 12-7

A buta hibáknak és a sok kihagyott helyzetnek köszönheti sima, 12-7-es egri vereségét a Szeged Beton csapata. A lehetőség pedig megvolt Molnárék előtt.

ZF Eger - Szeged Beton 12-7 (4-0, 5-5, 0-1, 3-1)

Vodafone férfi OB I. 18. forduló.
Eger, Bitskey uszoda. Vezette: Vojvoda, Juhász.

EGER: Nébald – Hegedűs, Biros 3, Bundschuh 1, Kis G. 1, Hosnyánszky, Graham 2. Csere: Binder 1,Varga II Zs.,  Kotszidisz, Sántavy, Kovács G. 2, Takács, Petrovai 2. Edző: Gerendás György.

SZEGED: Baksa – Török,  Somogyi 1, Juhász 2, Molnár 3, Kiss Cs., Busila. Csere: Younger, Kayes 1, Vindisch, Varga P. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 11/6 ill. 11/2.

Ötméteres: 1/0 ill. -.

Kásás Zoltán: Az Eger egy jobb csapat, megérdemelten nyert. Minden olyan hibát elkövettünk, amit megbeszéltünk, hogy nem kellene. Tehetetlenül állok kint a parton.

4. negyed (3-1)

8. perc:
Kayes csavarja is elakad Nébaldban, még jöhet az Eger. És jön is, Petrovai döfi még belénk a kést. 12-7. Kiss Csaba bombája is elszáll a kapu mellett, még felhozhatná a labdát az Eger, de inkább megvárják, hogy leteljen az idő. Az első negyedben vesztette el a mérkőzést a Beton.

7. perc: Folyamatos rossz támadások mindkét oldalon. Újabb egri előny, újabb időkérés. Most össze is jön a hazaiaknak, Binder lövi ki a hosszút. 11-7.

6. perc:
Nébaldot lőttük körbe az előnyben, erre már nincsenek szavak...

5. perc: Biros és Binder fent, Kayes egyedül, Biros egy az egyben nem hibázik. 10-7.

4. perc: Nem semmi meccs! Juhász lövésébe beleér Kiss Gábor (és Nébald is). Biros marad fent, Juhász iramodik utána, de Biros fejbelövi Baksát.

3. perc: Megfordult a szerencse, kettős fórban sem talál be az Eger. És egy újabb elrontott szegedi támadás...

2. perc: Varga II. Zsolt próbálkozását halássza le Baksa. Molnár végre felhozza kettőre a Betont! 9-7. Egy emberrel többen vagyunk, áll a játék. Gyorsan fórhoz jut az Eger, Gerendás mester is időt kér.

1. perc: Török elől megint Graham hozza el a labdát, de nincs gól az első támadásból. Varga centerben várja a labdát, de inkább kívülről lövöldözünk. Kásás Zoltán fogja a fejét...jogosan.

3. negyed (0-1)

8. perc:
Sokadik lehetőség a felzárkózásra, a fór előtt újabb időt kér Kásás Zoltán. Megvan a gól, de kétmétert fújnak a bírók. Mennyi lehetőség kell még? Az egri támadás sem jó, TÖrök indul meg, de már nincs ideje lefordulni.

7. perc: Bundschuh iszonyat erővel enged el egy lövést, Baksa szedi le.

6. perc: Graham bombáját fogja Baksa, újabb lehetőség a felzárkózásra. Molnár igyekszik, de Nábald ezt is fogja.

5. perc: Megvan a figura, de Molnár Kayest lövi fejbe, így nincs gól. Szerencsére az Eger is megakadt, megint a Beton jöhet.

4. perc: Feljöhettünk volna kettőre, de nem ért messzire a szegedi támadás. A védekezésünk legalább már a régi. Most van lehetőség javítani, fórban támadhatunk. Kásás Zoltán kér időt.

3. perc: Busilánál fújnak kontrát, Kiss helycsinálási kísérlete előnyt ér. Végre feltámadt a szegedi védekezés!

2. perc: Fórban a Beton, szépen jár körbe a labda, de lejön a blokkról. A labda továbbra is nálunk, de nem sokáig, Somogyi gólja után jöhet az Eger. 9-6.

1. perc: Vindisch veri meg Grahamet, jöhet a Szeged. Az első bombát Nébald tolja ki, de marad itt a labda. Kayes átlövése jön ki, de megint miénk a labda.

2. negyed (5-5)

8. perc:
Kiss bombája előnyben Nébaldról jön ki, de a kipattanóra Juhász vetődik, és kapásból a kapuba vágja. Nem volt csúnya. 8-5. Biros sem tud hibázni fórban. 9-5. Molnár még a végén, de a labda levágódik a blokkról. A félidőben marad a négygólos hazai vezetés.

7. perc: Most egy kis szerencse elérte a Szegedet, kicsit megakadt az Eger. Molnár viszont kezd feltámadni. 8-4.

6. perc: Kovács Gábor első lövését még védi Baksa, de a kipattanóval szemben már tehetetlen. 8-3.

5. perc: Szegény embert még az ág is... Petrovai lövése a fórban a blokkról megy be... 7-2. Molnár mozdul el a bekkről, Nébaldot meglepte a lövés. 7-3.

4. perc:
Nem megy a gólszerzés, góliszonyban szenvedünk? Grahamnek ezzel sincs gondja. 6-1. Juhász mutatja meg, hogy tud azért a Szeged, jól ismerte fel a helyzetet. 6-2.

3. perc:
Biros ellen fújnak a bírók, de most már élni kéne az előnyökkel. Kayes fogadja meg a tanácsot, megvan az első szegedi gól. 5-1.

2. perc: Younger és Kayes lövése sem jó, Kayesé a gólvonalon áll meg. Ez több mint hihetetlen. Kis Gábor lövését védi Baksa.

1. perc: Grahamet megint nem lehet megverni, centerben Kis Gábort sem. 15 másodperc alatt gól szerzett az Eger. Kezd a meccs a Magyar Kupára hasonlítani...5-0.

1. negyed (4-0)

8. perc:
Busila átadása után Kiss húzza a kapu mellé. Egri fór, Biros parádés átadása után Kovács húzza be a kapuba a labdát. 4-0. Molnár svédcsavarja a blokkban akad el, Hosnyánszky is ezzel próbálkozik, de ez se jobb. Ledolgozható lesz ez a hátrány?

7. perc: Binder lövésébe sípolnak közbe, még szerencse. Kiss Csaba gyenge lövését simán hárítja Nébald.

6. perc: Vindisch rossz lövése után jön a kiállítás, Biros nem sokat gondolkodott. Fel kell állni, fiúk! 3-0.

5. perc:
Újabb szegedi fór, ezt most már be kéne lőni!Innen bent volt, a gólbíró szerint viszont nem. Ez hihetetlen. Grahamé viszont tisztán bent. 2-0.

4. perc: Kis Gábor harcol ki ötméterest, de Baksa kivédi! Lehet megvan a kezdő lökés? Somogyi lövése gyenge.

3. perc: Baksának akad dolga rendesen, most Kis Gábor bombáját üti ki. Sarokdobás.

2. perc: Kissnek nem engedik elvégezni a szabaddobást, jön a fór, de Török lövése fölé. Mintha beleértek volna. A túloldalon is jön az előny, az utolsó pillanatban Bundschuh vágja be. 1-0. Molnár igyekszik, de Nébald véd.

1. perc: Graham nyeri az első ráúszást, de nem jó az egri bejátszás.

20.10: Folyik a bemutatás, hatalmas taps és dudaszó kísér minden játékost. A hazaiaknál Hosnyánszki bajlódott betegséggel, Birosnak a lába húzódott meg, Feltham is a maródiak között, míg Szécsi nem is játszhat a mai találkozón. A szegedieknél Komlósi és Lehmann mellé nem csatlakozott senki.

Korábban

- Azt gondolom, ennél nagyobb esélyünk még sohasem volt arra, hogy nyerjünk. Hogy ezt mire alapozom? Fantasztikus a csapategységünk, motiváltak és erősek vagyunk. Baksa Laci hetek óta válogatottformában véd, bár Komlósi Pici és Lehmann Pisti nagyon hiányzik, a védekezésünk precíz és hatásos, amellett, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt, arra is büszkék lehetünk, hogy az ellenfél kapuja előtt sem jövünk zavarba, a szerzett találatok tekintetében is egyelőre mi állunk a legjobban. A Vasas elleni Euroliga- meccsen három negyeden át megmutattuk, mennyire erősek vagyunk, a riválisaink tudtára hoztuk, igenis komolyan gondoltuk, hogy döntőt játszunk. A játékosállományt figyelembe véve az Eger számít a legerősebbnek Magyarországon, ha komplett, hazai medencében szinte verhetetlen. De most nem védhet a háromszoros olimpiai bajnok, Szécsi Zoli, muszáj ezt kihasználnunk. Rettenetesen ki vagyunk éhezve a sikerre, győzni megyünk Egerbe! - nyilatkozta korábban Kiss Csaba, az Eger egykori játékosa.

A pénteken mutatott Debrecen elleni játék azonban ehhez kevés lesz...

Olvasóink írták

 • 4. W666W 2011. február 13. 07:51
  „Egyszerüen érthetetlen amit Múveltek a vízben..Álljon ki a csapatkapítány azt mondja azt hogy nem akarnak a Kásással dolgoznak azt kész...Mert a mai meccsböl tisztán ez jött le....
  De tuti nem az edzöben van a hiba hanem ahogy Ö is mondta a fejekben de nagyon...Valahogy oda kéne csapni , hogy kapjanak az agyukhoz....Símán nyerhetö meccs volt de ha az nem is de az iksz MINDENKÉPP benen volt a partiban..csak uyge most jön a ha....
  Ha egymáshoz passzolták volna a labdát 9-7 nél és nem eladják..Ha belövik az emberelönyöket stb stb....

  Én Fizetéscsökkentést javasolnék a csapatnak a bajnokság végéig ahogy az EGERNÉL vagyon és ha bejutnak a Döntöbe akkor megkapják...”
 • 3. Yucca 2011. február 12. 22:20
  „Már többször jeleztem: amikor előre úgy nyilatkozunk, hogy nyerni megyünk, fogunk, általában mindig kikapunk.
  Ezt most is sejtettem előre, bár ezt a gólarányt és ezt a gyenge játékot nem gondoltam volna. Kár érte.”
 • 2. Zotya100 2011. február 12. 22:12
  „Rettenetes kínlódás volt ez a meccs, szinte fájt nézni! Szóltam pár máshol (vidéken és Pesten) élő ismerősnek, hogy nézzék meg a csapatomat, -- mostmár bánom.
  Szégyen, amilyen hibákat csináltak a fiúk. Nem értem.
  Kásás mester nyilatkozata is elkeserített, -- remélem az ilyen rövidzárlatos meccsek miatt nem fogjuk őt elveszíteni.”
 • 1. csizmadialaszlo 2011. február 12. 16:49
  „Hajrá, hajrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépen, könnyedén: Orosháza-Pick Szeged 26-36

Hangulatos, jó mérkőzésen győzött tíz góllal a Pick Szeged Orosházán a Budapest Bank férfi… Tovább olvasom