Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

A lényeg a győzelem: Szedeák-MAFC 78-73

A Naturtex-SZTE-Szedeák a Kaposvár elleni győzelem után újabb sikert ért el: az újonc MAFC együttesét egy hullámzó meccsen gyűrte le.

Naturtex-SZTE-Szedeák-MAFC 78-73 (20-25, 19-10, 20-18, 19-20)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezeti: Györffi, Söjtöri, Kovács N.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Molnár A. 6/3, BALABAN 24, JEREMINOV 15/6, CSIRICS 22/6, Vágvölgyi 7. Csere: Wirth, Kiss Zs., Varga, Révész 4, Kuntics, Molnár B., Mike. Vezetőedző: Nikola Lazics.
MAFC: Misek 13/3, Lakosa 14/3, TOUTZIARAKIS 28, Timkó 6, Hunter 8. Csere: Szabó, Fodor 4, Fekete, Koncz, Turcsics, Nikitin, Lakits. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Nikola Lazics: - Rosszul játszottunk, de így is nyertünk. Nem tudtunk olyan ritmusban játszani, ahogy elterveztük, egy kicsit görcsösek voltunk. A lényeg a győzelem.

Stefan Timbus: - Kezdünk belenőni az élvonal öltönyébe. A srácok végig remek mentalitással játszottak, így kell folytatnunk és meglesz az eredménye.

Az újoncot fogadta a Szedeák. Fotók: Frank Yvette

 

 

4. negyed (19-20)

10. perc:
Technikai probléma után térünk vissza. Vágvölgyi három triplája után 12 pontos különbség alakult ki. Ezt a harcos MAFC a felére faragta, 45 másodperccel a vége előtt 77-71 az állás. A MAFC tovább csökkentené a különbséget, de Lakosa döntő pillanatban ejti ki a kezéből a labdát, így jöhet a Szedeák. Jereminov egy büntetőt elvét, egyet kihasznál, majd Hunter szépít egy ziccerrel. A lényeg a győzelem: 78-73

5. perc: Jereminov nem kímélte testi épségét ennél a duplánál, de megérte. 67-59  Toutziarakis egyik büntetője rossz. 67-60 Jereminov ismét a földön, de ismét egy dupla után. 69-60

4. perc: A MAFC nem elég higadt a befejezéseknél, de ennek mi csak örülhetünk. Csirics büntetőinek is. 65-57 A MAFC mehgijedt a lehetőségtől, ifjoncokat idéző bakikat mutatnak. Mondjuk Hunter zsákolásánál nem ez a helyzet. 65-59. Nikola Lazics időt kér.

3. perc: Lakosa triplájával alig maradt volna az előnyből, de szerencsére rossz a kísérlete.

2. perc: Toutziarakis egy hosszas vendég akciót fejez be a palánk alól. 63-57

1. perc: Révész két szép szegedi akció végére is pontot tesz, kellett a jó kezdés. 63-55

Az újoncot fogadta a Szedeák. Fotók: Frank Yvette


3. negyed (20-18)

10. perc: Lakosa büntetőivel tíz ponton belül a MAFC. 58-50 Egy kis büntetőpárbaj még, amelyből jól jön ki a MAFC, az újonc látótávolságba kerül. 59-53

9. perc: Toutziarakis rég talált be. 57-46 Csirics egy büntetőt elhibáz, viszont a Szedeák labdát szerez. Jereminov is triplával próbálkozik, méghozzá igen messziről a közelgő dudaszó miatt. Sajnos csak a gyűrű szélét találja el.

8. perc: Na, ez nem semmi! Csirics és Molnár András is egy-egy triplával jelentkezik, így már megnyugtató a különbség. 57-44 Természetesen időt is kérnek a vendégek. Vágvölgyi is három pontos kísérlettel próbálkozik, az ő próbálkozása nem jó, viszont a Szedeák védekezése igen.

7. perc: Jereminov cselei fantasztikusak, a ziccer pedig simán megvan. 51-44

6. perc: Misek büntetőzhet. 49-42

5. perc: A MAFC és a Szedeák is büntetőzik, a hazaiaknál Molnár András dob hibátlanul. 47-39

4. perc: Csirics ügyesen kígyózik a palánk alatt, két pont a jutalma. 46-37

3. perc: Balaban továbbra is messze a legjobb a mezőnyben, most labdát szerez, majd egyedül vezeti a játékszert. Zsákolását nagy taps fogadja. 22 pontnál jár a légiós, a Szedeák pontjainak felét ő szerezte. 44-37

2. perc: Jereminov megadja az alaphangot a második félidőnek, tripla! 42-35 A MAFC is eredményes. 42-37

1. perc: Csirics nyújtózkodik, majd elengedi a labdát, amely pattog egy kicsit a gyűrűn, aztán leszédül. Sajnos nincs pont belőle.

Az újoncot fogadta a Szedeák. Fotók: Frank Yvette.


2. negyed (19-10)

10. perc: Jereminov büntetőkből szerzi első pontjait. 39-33 Toutziarakis úgy örül, mintha triplát szerzett volna az utolsó másodpercben, csakhogy ő is rálépett a vonalra, így 39-35-ra alakul az eredmény.

9. perc: A hazai védekezés remek, az újabb vendég akciónál Hunter dobásánál szerencséje is van a Szedeáknak.

8. perc: Remek védekezés után Balaban nem kegyelmez. Szép volt, vastaps jár érte. 35-33 Balaban néhény másodperccek később újra bohócot csinál a kapkodó vendég védőkből. 37-33 Időt is kér a MAFC.

7. perc: Toutziarakis megállíthatatlan. 31-33 Nem sokáig vezet a MAFC. 33-33

6. perc: Misek távolról talál be, de szerencsére ez csak két pontot ér, vonalra lépett. 31-31

5. perc: Csiricset a palánk alatt meg sem próbálják megállítani. 31-29

4. perc: Toutziarakis egalizál. 29-29 Varga rohan a palánk felé, a ziccerével újra vezethetne a Szedeák, de kihagyja.

3. perc: Miseknek nem jön be a tripla, Balabannak viszont a dupla igen, így először vezet a Szedeák. Ráadásul a jutalompont is megvan. 29-27

2. perc: Csirics egy triplával próbálkozik, a gyűrűn ingázik a labda, amit leszednek a vendégek, ezt talán le kellett volna fújni... Balaban nemes bosszút áll, olyan szögből talál be, ami már-már lehetetlen. Már csak egy pont van közte! 26-27 Időt kérnek a vendégek.

1. perc: Jó hazai védekezés, majd Csirics dupla. Jár a taps. 22-25 Lakosa betörése is szép, majd Balaban is pontokat szerez. 24-27

Galéria kép


1. negyed (20-25)

10. perc: Révész testcselei szépek, de a MAFC megkapja a labdát a bíróktól. A vendégek görög légiósa most csak az egyik büntetőt használja ki, újra 7 pont a különbség. 18-25 Csirics büntetői jók. 20-25 Lakits tripla kísérlete szerencsére nem jelent veszélyt, így 20-25 az első negyed vége.

9. perc: Balaban büntetői pontosak, ez most nagyon kellett. 16-21 Na, így kell védekezni srácok! Az ellentámadás ismét büntetőkkel végződik, Csirics sem hibáz. 18-21 Óóóó, ezért kár, Toutziarakis duplája után még egy bónusz lehetőslget is kap, amit kihasznál. 18-24

8. perc: Csirics is remekül büntetőzik. 14-17 A MAFC eddig bátran és pontosan játszik, még mindig vezet az újonc. 14-19 Toutziarakis is betalál, 7 pontos a vendégek előnye, Nikola Lazics időt is kér. 14-21

7. perc: Hunter mindkét büntetője jó. 12-15 Gyönyörű szegedi figura, Csirics teljesen tisztán kapja a végén a labdát, csak hogy megszólal a duda. A nyelvtörő görög, Toutziarakis büntetőzik hibátlanul. 12-17

6. perc: Molnár egy labdaszerzés után segíti ki a ziccert kihagyó Vágvölgyit. 12-13

5. perc: Vágvölgyi két védő között pont elég helyet talál a palánk alatt, ez már bent van. 5-7 Misek révén újra négypontos a vendég előny. 5-9 Csirics tripla csont nélkül, majd íLakosa dpla szintén csont nélkül. 8-11

4. perc: Timkó büntetői után Csirics egy fantasztikus betörést mutat be, de a dobás sajnos nem jó. 3-7

3. perc: Remek védekezés után Molnár tüzel, de a palánkról a vendégekhez pattan a labda.

2. perc: Balaban szerzi meg az első szegedi pontokat. 2-5 Csirics két büntetőjéből csak a második jó. 3-5 

1. perc: Egy vendég tripla és egy dupla a meccs elején. 0-5

Az újoncot fogadta a Szedeák. Fotók: Frank Yvette.


17.55: Üdvözöljül olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol a Naturtex-SZTE-Szedeák a Kaposvár ellen aratott siker után újabb győzelmet szerezne.

Korábban:

A férfi kosárlabda NB I A csoportjában jelenleg hetedik a Naturtex-SZTE-Szedeák. Jó érzés ránézni a tabellára, ám mivel még csak három forduló telt el, talán ennél többet nem is kell foglalkozni vele. A három fordulóban ráadásul csak két meccset játszott Nikola Lazics csapata, amely a hét közben szabadnapos volt, így nyugodtan készülhetett a MAFC ellen ma 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban kezdődő bajnokira.

A fővárosi együttes újonc az élvonalban, és bár megnyugodni nem szabad, az kijelenthető, hogy a találkozó esélyese a Szeged – főleg akkor, ha a csapat nyári igazolása, Davorin Kuntics ugyanolyan remekül játszik, mint egy hete a Kaposvár ellen (88–78).

– Jó ritmusban kosaraztunk, alaposan felkészültünk az ellenfélből, így a sikerünk teljesen megérdemelt volt – tekintett vissza még a múlt hétre a 22 éves szerb irányító, aki magyar útlevéllel is rendelkezik.

– Bár tíz ponttal nyertünk, és hússzal is vezettünk, cseppet sem volt könnyű a meccs, mert a Kaposvár tele van jó játékosokkal, nem véletlenül játszottak elődöntőt tavaly.

Kuntics a MAFC ellen is nyerőember lehet. Fotó: Schmidt Andrea
Kuntics a MAFC ellen is nyerőember lehet. Fotó: Schmidt Andrea

 A jól ismert név

A Kuntics név nem ismeretlen
a magyar sportéletben: Davorin nagybátyja, Zoran Kuntics korábban több magyar csapatban is futballozott, legnagyobb sikere a Ferencvároshoz köti, amellyel az 1995–1996-os szezonban bajnok lett, és szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében. A jelenleg 47 éves Zoran 2000-ben vonult vissza, majd edzősködni kezdett, több magyar csapatnál is megfordult, mielőtt egy hete kinevezték az NB II-es Ajka trénerévé. Ma 14.30-tól éppen a Szeged 2011- Grosics Akadémia ellen játszanak Gyulán – lásd A nagy találkozás című írásunkat.

Kuntics 16 pontot dobott a meccsen, kiválóan helyettesítette a rossz napot kifogó Branko Jereminovot. A tehetség második számú irányítónak érkezett a csapathoz, ám megmutatta, hogy ha kell, vezér is tud lenni.

– Biztos sok légiós mondta már ezt, de remekül érzem itt magam, Szeged nagyon szép város. Amikor tehetem, és van egy kis időm, a barátokkal szoktam lógni, egyik kedvenc helyem pedig a Napfényfürdő Aquapolis – fogalmazott Kuntics, aki tavaly Kecskeméten játszott, onnan érkezett kölcsönbe a Szedeákhoz. A Bács megyeiek edzője, a magyar szövetségi kapitány Sztojan Ivkovics ott ült a lelátón a Szeged–Kaposvár találkozón – talán ez is motiválta az irányítót.

– Ennek nem volt köze a teljesítményemhez, hiszen nem vettem őt észre, a pályára koncentráltam – fogalmazott. Kunticsnak sem felesége, sem barátnője nincs, egyedül érkezett Szegedre, egyedül is él. Ma pedig ismét pályára lép, hiszen csapata a MAFC ellen játszik 18 órától.

– Hogy mit várok a meccstől? Hogy adjuk ki magunkból a maximumot, és persze azt, hogy nyerjünk – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszavirág Szeged Diapolo: nem voltak egy súlycsoportban

Nagy különbségű vereséget szenvedett a Tiszavirág Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata az OB I-ben.… Tovább olvasom