Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

A Makó FC, az Algyő és a Hódmezővásárhelyi FC tervei

A megyei NB-s labdarúgócsapatok közül az NB II-es Makó már ma, az NB III-as Algyő és HFC pedig július 17-én kezdi meg a felkészülést a következő idényre.
Turján (hátul, balról) befejezte az aktív játékot. Fotó: Karnok Csaba
Makó FC - labdarúgó NB II (4.)


A bravúr kategóriába tartozó, a labdarúgó NB II keleti csoportjában negyedik helyen végző Makó FC játékosainak lejárt a nyári szabadsága, mától megkezdik a 2006/2007-es évadra a felkészülést.
– A játékosok, a szakmai stáb, valamint néhány vezetőségi tag és a szponzorok egy csoportja tegnap érkezett vissza a görögországi Sartiból, ahol a tengerparton pihenték ki az előző szezon fáradal-
mait – nyilatkozta Ménesi Gábor klubelnök. – A felkészülés mai nappal elkezdődik, de azon már nem vesz részt a távozó Kurucsai András és a civil életben szerencsét próbáló Turján György. A többiekkel szóban már sikerült megegyeznem a folytatásról, úgyhogy minden esélyünk adott arra, hogy a bajnokság meghatározó csapata maradjunk. A középmezőny elejére várom a mieinket, a 3–6. hely egyikét megint megszerezhetjük. A mostani negyedik hellyel természetesen elégedett vagyok; ugyan az őszünk nem sikerült valami jól, de a tavaszunk minden várakozást felülmúlt. Büszkeséggel töltött el, hogy ebben az esztendőben mi szereztük a legtöbb pontot, hogy az összes idegenbeli meccsünkről három ponttal gazdagabban tértünk haza.

A klub első embere arról is beszámolt, hogy a vezetőség megerősítette pozíciójában Csák Zoltán szakmai igazgatót és Takács Zoltán vezetőedzőt.
– Turján leállása nagy vérveszteséget jelent, éppen ezért mindenképpen szeretnénk egy jobb oldali védőt igazolni – mondta Ménesi. – Méghozzá olyat, aki azonnal bevethető. Július 15-éig tart az átigazolási szezon, addig meg kell találnunk a megfelelő személyt. A bajnokság augusztus 13-án kezdődik. Külön ki szeretném hangsúlyozni, hogy a nevezésünkkel akadtak problémák, a mulasztásunkat pótoljuk, ott leszünk a másodosztályban.

Algyő - labdarúgó NB III (2.)

Megtartotta bajnoki záróedzését az Algyő. Az NB III-ban második helyen végzett gárda még két hétig élvezheti a nyár örömeit.
– Július 17-én kezdjük el a munkát a következő bajnokságra. Szeretném, ha együtt maradna a keret, de a fiatalok, Dénes, Varga N., Varga F. és Retek iránt vannak magasabb osztályú érdeklődők. Attól függ az igazolások száma, hogy közülük kit tudunk majd megtartani. Az előttünk álló sorozatban is a csoport meghatározói akarunk lenni, a célkitűzés ennek megfelelően a dobogó lesz – nyilatkozta Lóczi István, az Algyő trénere.

Hódmezővásárhelyi FC - labdarúgó NB III (9.)

Régi-új trénerrel vág majd neki július 17-én a munkának a Hódmezővásárhelyi FC, Kolozsvári János és a klub ugyanis közös megegyezéssel elvált egymástól.
– Rostás Károly vezetésével vág majd neki két hét múlva hétfőn a munkának a gárda – számolt be a vásárhelyi változásokról Borsándi István, a csapat technikai vezetője. – Két játékos már biztos érkezik: az egyik Ruzsinszki Ferenc Csongrádról, aki visszatér, a másik pedig egy fiatal csatár, Bogya László Dévaványáról. Akad olyan, akinek munkahelyi elfoglaltság, másnak pedig magasabb osztályú ajánlat miatt kérdéses még a vásárhelyi jövője. A felsoroltakon kívül még három-négy labdarúgó leigazolását tervezzük.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdök és Horváth is vb-induló

A meglévő hat vb-indulóhoz (Janics, Keresztesi, Joób, Sík, Csamangó, Gyökös) tegnap a kenunégyesek… Tovább olvasom