Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

A második emberek lehetnek a főszereplők

Szombaton (16.15) megkezdődik a férfi kézilabda bajnoki döntő. A két ősi rivális, az MKB Veszprém és a Pick Szeged néz farkasszemet egymással. Egy biztos, hogy most is nagy csatát ígér a címvédő, s 1996-óta a bajnoki első helyét megismételni készülő Pick Szeged összecsapása.
Mezei Richárd oroszlánként küzd majd a bajnoki döntőn. Fotó: Gyenes Kálmán
Természetesen a szombati veszprémi (16.15 m1) nyitány eredményéből még nem lehet arra következtetni, hogy az MKB megszerzi-e tizenötödször is a bajnoki címét, vagy a Pick Szeged másodszor aranyozza be NB I-es tagságát. Egyet azonban bátran kijelenthetünk, ha vendéggyőzelem születne, az csak jót tenne a további mérkőzéseknek is.

– Az első és a harmadik találkozó eredményéből már lehet következtetni a végeredményre is – mondta Ujhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke, aki közölte Hajnal Csabával, a házigazdák ügyvezető elnökével is: a csapat Veszprémben csak a védekezésnél teszi fel a kezét.
Először és utoljára a jelenlegi férfi szövetségi kapitánnyal, Skaliczki Lászlóval volt bajnok a Pick Szeged. A kiváló szakembert kérdeztük a nagy esélyeiről.

– Jóslásokba nem akarok belemenni. Mindkét csapatnak nagyon fontos ez a mérkőzéssorozat. Szerintem nem három összecsapáson, hanem úgy látom, hogy ötön fog eldőlni az aranyérem sorsa. Hiszen a hazai pozíció megvédésére mindkét csapat óriási figyelmet fordít. Nagyot nyom a latba, hogy melyik csapatban vannak sérültek, s melyik gárdában van több kimagasló teljesítményt nyújtó játékos. De döntőnek tartom azt is, hogy a második emberek mennyit tudnak hozzátenni, illetve tartani tudják-e a frontot.

A négyes döntőben

Sikerrel vette az újabb akadályt Avar György edző kézilabdacsapata az országos ifjúsági kupában. A Szentendrén lejátszott mérkőzés tétje a legjobb négy közé kerülés volt.
Szentendre KC–Tisza Volán SC 27–32 (12–16)Szentendre, vezette: Kovács, Wiedemann. Tisza Volán SC: Kiss O. – Csató 3, Valaczkai 3, Lele 8, Ulics 3, Balda 9, Gyuris 5. Csere: Szalma (kapus), Zöldy, Farkas. Edző: Avar György. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3. Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

A kapitányt ezután arról faggattuk, vajon előnynek számít-e az, hogy a Pick Szeged élesebb elődöntőt játszott a Dunaferrel, mint a Veszprém a PLER-rel?
– Nem tartom befolyásoló tényezőnek azt, hogy a címvédő egyszerűen átgázolt a bronzéremre pályázó fővárosiakon. Ugyanakkor a Veszprém a Bajnokok Ligájában tovább állva maradt, s így több éles meccsel a háta mögött lép pályára. Azonban mindezek nem számottevő momentumok. Hangsúlyozom, hogy a vezéregyéniségek mellett most a mellékszereplők is az előtérbe kerülnek, s az nagyon fontos, hogy ők milyen formát mutatnak.

A szurkolók azt tartják, hogy a Veszprém játékos anyaga sokkal képzettebb, mint a Pick Szegedé. Hiszen Zdravko Zovko edző valamennyi játékosa valamelyik ország válogatottjában is szerepel. Ennek előnyét a kapitány ugyancsak nem tartja döntőnek.
– Szegedben is van több olyan játékos, aki ha kijön a lépés, akár el is döntheti a mérkőzést. Gondolok Puljezevicsre, vagy Krivokapicsra, de említhetem a nagyszerű karmester Andjelkovics nevét is. Továbbá döntő lehet, mennyire lesz egységes a Szeged védelme. Véleményem szerint nem nagy dolgok, hanem aprók döntenek arról, hogy milyen eredmény születik. Ahhoz kétség sem férhet, hogy mindkét helyszínen a drukkerek mindent megtesznek csapatuk sikeres buzdításáért, s ez ennek a döntőnek a legnagyobb érdeme. A televízióban több százezren láthatják majd a sportág szépségét, s ezzel nő a kézilabda magyarországi híveinek a száma. S ha ez így lesz, akkor már megérte ilyen formában eldönteni a bajnoki aranyat. Nagyon sajnálom, de nem lehetek a helyszínen, hiszen Laci fiam most ballag a gimnáziumban – mondta Skaliczki László.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A címvédőnél kezd a Pick

Szombaton kezdődik a férfi kézilabda NB I bajnoki címét eldöntő, s három győzelemig tartó… Tovább olvasom