Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

A megyeegy után az NB III következik Csongrádon?

Csongrádon most nagyon boldogok a focidrukkerek. Miért is lenne ez másképp, elvégre a város futballcsapata, a Csongrádi Tiszapart SE már két fordulóval a zárás előtt révbe ért, azaz az első helyen végzett a megyei I. osztályban. Arra a kérdésre azonban, hogy indul-e a gárda az NB III-ban, még nem tudott pontos választ adni Kiss István egyesületi elnök.
A Csongrádi Tiszapart SE-t 2001-ben alapították. Azzal az elhatározással hozták létre, hogy a futballcsapatban kizárólag csongrádiak szerepeljenek. Ez 95 százalékban meg is valósult. De nemcsak ezzel lehettek elégedettek a helyiek, hanem az eredményességgel is. A megyeháromból indulva a gárda öt év alatt a megyei I. osztály csúcsára ért.

– A 32. fordulóban legyőztük a Deszket, a második helyen álló Balástya pedig kikapott Sándorfalván, akkor lett száz százalékig biztos, hogy a mi nyakunkba kerül az aranyérem – mondta Kis István, a Csongrádi Tiszapart SE elnöke. – Aznap este a játékosok, a barátnők, feleségek, valamint mi, vezetők egy nyitott teherautón végigfurikáztunk a városon. Mondanom sem kell, mekkora élményt jelentett mindenkinek.
A bajnokság megnyerése igazából nem ért váratlanul senkit. Az együttes végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva megérdemelten végzett az élen.

– Pedig nem úgy vágtunk neki a pontvadászatnak, hogy ha törik, ha szakad, azt meg kell nyernünk – folytatta az egyesület első embere. – A terv, a cél az volt, hogy a dobogón zárjuk majd az évadot. Amikor a mezőny élére kerültünk, akkor jelentette ki Kurucz István edző, ha már elértünk idáig, akkor bizony ne adjuk alább. Az őszünk valamivel jobban sikerült, de a tavaszunkba sem lehet nagyon belekötni. Mint minden csapat életében, nálunk is előfordult hullámvölgy, de talán azért is lettünk bajnokok, mert mi lábaltunk, jöttünk ki belőle a leggyorsabban.
Különösen a Tisza Volán SC-Szeviéptől elszenvedett vereség után mutatta meg a gárda, hogy mennyire egységes. Büszke vagyok a fiúkra.
Az elmúlt évtizedben alig fordult az elő, hogy a Csongrád megyei bajnok vállalta volna az NB III-as szereplést.

A Bajnokcsapat tagjai

A Csongrádi Tiszapart SE bajnoki aranyérmes játékoskerete: Palatinus Csaba, Tóth Miklós, Szabados Tamás, Forgó László, Kozma János, Szabó I Attila, Deli János, Korom Tibor, Lovas László, Somodi Viktor, Bertók Gábor, Pálfi Barna, Szabó II Attila, Ruzsinszki Ferenc, Bagi István, Keller István, Lévai Mihály, Szeri László, Szepesi Dániel, Bánfi Tamás; edző: Kurucz István.

– Mi ezt nagyon szeretnénk, de addig, míg nincs meg az indulásnak és a problémamentes befejezésnek az anyagi fedezete, addig nem jelenteném ki, hogy augusztustól mi is ott leszünk a harmadik vonalban. Muszáj további szponzorokat szereznünk, nem szeretnénk csak a bennünket mindig is támogató önkormányzatra terhelni a megnövekedett költségeket. A megyeegyet hétmillió forintból tudtuk le, az NB III-hoz legalább tízmillió kell. Nagyjából még hárommillió forintot szükséges valahonnan előteremtenünk. Az óra ketyeg, már alig van időnk a nevezés időpontjáig. A szívem szakadna meg, ha nem léphetnénk feljebb. Nem titok, amennyiben ez bekövetkezne, többen is eligazolnának a csapatból...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi vb-ezüstérmesnek nehezen állt össze a fogata

A tavalyi kettes fogathajtó-vb ezüstérmese, Hódi Károly az idén a négyesben szeretett volna… Tovább olvasom