Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A német Löwen lesz a MOL-Pick ellenfele

Ma sorsoltak Bécsben, elkészítették a férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorsolsát. A legjobb 16 között a MOL-Pick Szeged a lehető legerősebb ellenfelet, a német Löwent kapta ellenfélnek. Az első meccset idegenben vívja a magyar csapat.
A sorsolás utáni nyilatkoztatok: 

Dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke: – A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk, ez nem vitás. Nem vagyok az a típus, aki elkezd keseregni, a továbbjutás két meccsen dől el. A berlini EHF-kupa négyes döntő előtt senki nem adott egy fabatkát sem nekünk, hogy megnyerjük a viadalt, mégis sikerült. Ők is emberek, mint mi, ezt kell megoldanunk, ami nem könnyű, de állunk elébe. 

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Ez van, ezt kell elfogadnunk, hogy a lehető legerősebb ellenfelet kaptuk meg a legjobb 16 között. A két meccsre fontos lesz jól felkészülnünk, hiszen a Bundesligában a második helyen álló együttes ellen csatázunk. Fontos lesz az idegenbeli találkozó, mert a Löwen otthon igazán veszélyes. Ha egy jó játékkal sikerül előrukkolnunk, akkor a szegedi visszavágón a fantasztikus hangulatot teremtő szegedi szurkolókkal kiharcolhatjuk a továbbjutást. 


Marko Krivokapics, a MOL-Pick Szeged másodedzője: – A három rivális közül a legnehezebbet kaptuk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de a sportban nincs lehetetlen, így most már a magyar bajnoki rájátszás mellett a Löwenre készülünk. Szeretnénk továbbjutni, kemény és nehéz lesz, de megpróbálunk mindent. 

Vadkerti Attila, a MOl-Pick Szeged csapatkapitánya: – Találkozik a bika és az oroszlán. Nem könnyű a helyzetünk, de a célunk a Löwen ellen is kiharcolni a továbbjutást. Egyelőre a magyar bajnoki meccsekre készülünk, szeretnénk újból jó formába lendülni, önbizalmat szerezni, mert a Löwen ellen ez nagyon fontos lesz. Láttuk, hogy otthonukban megverték a Veszprémet, láttuk, hogy a Vardar viszont legyőzte őket. Ez is mutatja, hogy két arcuk van nekik is. Komoly kihívás lesz, de állunk elébe, a célunk, a tervünk nem változott, szeretnénk a nyolc közé jutni.
A szurkolóknál már beindult a mémgyárhirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal

Kiélezett végjáték, száz pont felett, szív és hit kell, maradt még bennük, hiányolt küzdés, egy húron, túlizgult kezdés, kevesen voltak, emlékezetből nem lehet, hol egy kapus? Tovább olvasom