Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

A nyolcason a világ szeme

Holnap reggel nyolc órakor kezdődik a 107. országos evezősbajnokság a Szeged melletti Maty-éren. Most először nemcsak a serdülők, ifjúságiak és felnőttek, hanem a mastersek eredményei is beleszámítanak az egyesületi pontversenybe. A Démász-Szeged VE versenyzői nagyon készülnek az eseményre.
– A szabály adta lehetőségeket kihasználva még most is azon dolgozunk, hogy a legjobb összeállításban vegyük fel a versenyt – mondta Dani Zsolt, a Démász-Szeged VE edzője. Majd arról beszélt, hogy számára is a legnagyobb kérdés: a háromnapos országos bajnokság csattanója, a versenyek krémje, a nyolcasok vetélkedője a szegedi egység győzelmét hozza-e?

– Fontos lenne, már csak a csattanó miatt is, hogy zsinórban ötödik alkalommal is a szegedi hajó fusson át elsőként a célvonalon. Egy edzői munka sava-borsa is a nyolcas – jegyezte meg a szakember, aki a befejező napon még a Tancsik Judit vezérelte serdülő leány négyestől is aranyérmet remél, amit arra alapoz, hogy ez az egység nyerte a közelmúltban a vidékbajnokságot.

Ami pedig az első alkalommal már a bajnoki pontversenybe is beleszámító mastersek versenyét illeti, a szegediek arra is nagyon készülnek. A korosztályukban négyszeres világbajnok páros, Varga László és Jakócs György olyan kedvet adott a társaknak, hogy olyanok is készülnek a megmérettetésre, akik több mint egy évtizede nem ültek hajóba. Így aztán nem csupán szegedi páros, hanem négyes, sőt nyolcas is lesz. Sőt női vonalon is képviselteti magát a szegedi klub párosban és négyesben egyaránt.

A szegedi evezős sportban elévülhetetlen érdemeket szerző Soós István leányai, Éva és Klára a régi kupa mellé újabbat is felajánlott, amelyet a serdülő kormányos négyesben győztes egység kap meg. A házigazdák továbbá remélik, hogy nagyon sokan lesznek kíváncsiak az eseményre, s olyanok is kilátogatnak péntektől a Maty-érre, akik több éve elszakadtak ettől a sportágtól. Az evezősök táborának erősítésére a volt versenyzőket is várják vasárnap 17 óra után a pályán rendezendő partira.

Az ob holnap 8 órakor kezdődik az előfutamokkal, délután 13.30-tól 18.30-ig már döntőket tartanak. Ugyanez lesz a program szombaton is, míg vasárnap 13 órától 17 óráig tartanak a finálék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa, a kajakkirálynő

Janics Natasa az idei szezonban is remekel. A Démász Szeged Vízisport Egyesület klasszisa az… Tovább olvasom