Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

A Partizannal hangolt a Vasasra a Beton

A szombati, Vasas elleni hazai bajnoki rangadóra a Partizan Beograd ellen hangolt a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata. A szerb klasszisok csütörtök délelőtt és délután is összecsaptak a Kásás-legénységgel.
Varga Sebastian negyed tizenegykor kivette kabátja zsebéből a mobilját, majd felhívta Milos Koroliját. A Szeged Beton Vajdaságból származó másodedzője a Tisza-partiak egykori centerétől afelől érdeklődött, mikorra várható a Partizan Beograd érkezése. A világ egyik legprímább klubcsapata ugyanis előzetesen 10 órára jelezte betoppanását az újszegedi sportuszodába. Mivel a határon kicsit megvárakoztatták Vujaszinovicsékat, a fekete-fehérek csak háromnegyed tizenegykor érkeztek meg.

A szegedieket ez persze különösebben nem zavarta, addig nyújtással, erősítéssel múlatták az időt, a Kiss Csaba, Juhász Zsolt duó pedig kosárlabdázásban mérte össze tudását. Harminchármaztak, a gárda egyetlen balkezesének arra kellett rájönnie, hogy számára nem lenne túlságosan sikeres a sportágváltás...

A jól védő Baksa kapus olykor két labdával is elbánt. Fotó: Karnok Csaba
A jól védő Baksa kapus olykor két labdával is elbánt.
Fotó: Karnok Csaba

Miután a belgrádiak kutyafuttában bemelegítettek, kezdődhetett a kétkapuzás. A meglehetősen foghíjas hazaiaknál a kezdőkön kívül mindössze három mezőnyjátékos várt bevetésre. A sérült trióból Komlósi otthonában lábadozott, Vindisch csak nyújtott, Lehmann erősített, míg a fiatal Palotás az iskolapadot koptatta.

Ahogy az várható volt, pörgős, a keménységet sem nélkülöző meccset játszott a két csapat. A felkészülési mérkőzés első találatát Pijetlovics szerezte, amelyet a válogatott hét eleji edzőtáborából visszaérkezett Török (mellette a Betonból Baksa kapus is élvezte Kemény Dénes bizalmát) egyenlített ki.

Körtvélyessy Péter elnök is kíváncsi volt a Kásás-legénységre. Fotó: Karnok Csaba
Körtvélyessy Péter elnök is kíváncsi volt a Kásás-legénységre.
Fotó: Karnok Csaba

– A belgrádiaknak kiváló a lábmunkájuk, figyeljünk a passzokra! – kiabálta tanítványainak a partról Kásás Zoltán edző, miután a vendégek rövid időn belül két szegedi átadást is lefüleltek. Köztudomású, hogy a Partizan a kemény játék híve, ebből kapott némi ízelítőt többek között Kiss Csaba is. Mindez nem nyerte el a szélső tetszését, ennek hangot is adott, de attól még véletlenül sem kellett tartani, hogy ez az edzőmeccs is úgy végződik, mint az az ominózus szegedi összecsapás, amelyet a magyar válogatott szintén ebben az uszodában játszott Szerbiával. Durvaságról szó sem volt, a keménység viszont belefér a pólóba. Na meg persze a fineszes megoldás. A kirobbanó formát mutató új-zélandi Kayes például ugyanúgy négy gólt dobott (ebből kettő leheletfinom ejtés után esett), mint a kotori Euroliga-találkozón, de a duplázó Juhász, valamint a most is magabiztosnak tűnő Baksa is megvillantotta tudását. A többiekre sem lehetett panasza Kásás edzőnek, aki a Partizan 10–8-as sikere ellenére azt nyilatkozta, a fejlődés, az előrelépés szempontjából igazán üdvözítő lenne, ha minden második héten tudnának Milanovics alakulatával kétkapuzni.

A betonosok ma wellnessdélelőttöt tartanak, este edzés, aztán szombaton 18 órakor jöhet a Vasas elleni várva várt bajnoki rangadó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hungerit: szentesi brit nyelvlecke

A középszakasz két bajnoki mérkőzését játssza le ma (18 óra) és szombaton (15.45) a ligeti uszodában… Tovább olvasom