Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

A Pick a szerb bajnoknál tartalékosan is jobb volt

Annak ellenére, hogy hét kezdő játékosát nélkülözte Kovács Péter edző, a Pick Szeged harmadik előkészületi mérkőzését is megnyerte. Az újabb szenvedő fél a szerb bajnok, az újvidéki Vojvodina volt.
Pick–Vojvodina 34–31 (19–16)
Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Árokszállási, Janáky.
Pick Szeged: Puljezevics – Berta 3, Herbert, Mezei 2, Vadkerti 5, Valaczkai 1, Lele 7 (3). Csere: Kiss (kapus), Bakos 7 (1), Perunicsics, Vancsics 1, Bendó 8, Simon. Edző: Kovács Péter.
A Vojvodina legjobb góllövői: Nadoveza 7, Milasevics 5, Curkovics, Ivanovics 4-4.

Lele Ákos hét gólt lőtt. Fotó: Gyenes Kálmán
Lehet ez a mérkőzés a pénteki Magyarország–Szerbia és Montenegró Európa-bajnoki csoportmérkőzés tükre? – kérdeztük Kovács Péter edzőtől mielőtt megkezdődött volna csapata és a Vojvodina közötti előkészületi mérkőzés. A tréner habozás nélkül a következő választ adta: „Majd a mérkőzés után választ tudok adni rá."

Egy biztos, Kovács Péter edző ebből a mérkőzésből sem sok tanulságot tudott levonni, hiszen nem elég, hogy nélkülözte a három magyar és ugyanennyi szerb válogatottját, mellé torokgyulladás következtében belázasodott Vladan Matics is.

Talán mindössze a szerb bajnok trénere kapott választ arra, hogy milyen stádiumban van csapata a bajnokság folytatása előtt három héttel. Ugyanis az újvidéki klubtól egyetlen válogatott sem vesz részt a svájci Európa-bajnokságon – tudtuk meg Dobozi Ivántól, aki természetesen szót ért a vendégekkel. A szegedi technikai vezető megjegyezte még, hogy két játékos kivételével csak külföldön játszók húzzák fel a plávik címeres mezét.

A Coco Clubba várják a szurkolókat

A Délmagyarország, a Rádió 88, és a Coco Club a ma kezdődő svájci férfi kézilabda Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott játéknapjain szurkolói klubot szervez. Így ma 20 órára várják az érdeklődőket a Híd utca 6. szám alá, ahol televízión és Lele Ambrus, valamint Lele Ákos társaságában és kommentálásában tekinthetik, illetve értékelhetik ki a Magyarország–Dánia csoportmérkőzést. Aki a találkozó kezdetéig megérkezik, az kap egy korsó sört  ajándékba.

Ez az a mérkőzés, amelyről igen nehéz bármi okosat írni, hiszen mindössze azt a célt szolgálja, hogy megtörje azt az egyhangúságot, amelyet a sorozatedzések nyújtanak. Egyet azonban a mérkőzés elején meg lehetett állapítani, hogy déli szomszédunk bajnokcsapata bármennyire is igyekszik, a tartalékos Pick nem csupán lépést tud tartani, hanem az első negyedóra kivételével állandósítja előnyét. A szerb mentalitásról egy újabb adalék, amikor játékosa ellen hétméterest és kiállítást ítélt a két játékvezető, Kurtes edző odament hozzájuk, s közölte: „Amennyiben még egy ilyet ítélnek, akkor levonulnak..."

Szünet után 25 percig Puljezevics és Perunicsics önfeledten beszélgethetett a kispadon, hiszen a fiatalok küzdöttek, akik hol öt-, hol pedig csak kétgólosra adták az előnyt. Egyet azért meg kell jegyezni: Kiss Olivér sorozatos bravúrjait vastapssal jutalmazták a nézők.

Kovács Péter pedig így összegezte a látottakat: – Az újvidékiek gyorsabban és keményebben játszottak, mint az eddigi ellenfelünk. Élesben láthattuk, hogy egy-egy hiba végzetes lehet egy jó csapat ellen.
Nem kapcsolódik a Pick nemzetközi mérkőzéséhez, de mindenképpen figyelemre méltó a hír, Vlado Sola az új bajnokságban elhagyja a Veszprémet, s visszaigazol Zágrábba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: előnyt kell szerezni

Holnap 18 órától az újszegedi sportcsarnokban női kosárlabda Magyar Kupa-negyeddöntőt játszik a… Tovább olvasom