Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

A Pick jól hajrázott

Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban első alkalommal megrendezett Sportolói 3tusát a Pick Szeged nyerte a Médiacsapat, a Szeviép-Szeged és a Szeged Beton VE előtt.
Kibédi (balról), VArga, Kakuk és Pungor is gurított. Fotó: Schmidt Andrea
Kiváló hangulat, élsportolók és klubvezetők önfeledt szórakozása, rengeteg nevetés – ez jellemezte az első alkalommal kiírt Sportolói 3tusa elnevezésű játékos vetélkedőt, amelyet a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata, valamint az újszegedi teke- és bowlingcentrum együtt szervezett.

A Szeviép-Szeged női kosár-, a Szeged Beton VE férfi vízilabda-, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, valamint egy médiagárda négy-négy fős alakulatához csatlakozott sorsolás útján – erősítésként – a hatszoros szuperliga-, Bajnokok Ligája- és Világkupa-győztes Ferroép-Szeged együtteséből egy-egy játékos. A feladat elsőre egyszerűnek tűnt: a háromtusa szerint dartsban, tekében, majd bowlingban mérte össze tudását a négy csapat.

A legelső szám a nyilak és a céltábla világába csalta el a szereplőket. Akadtak félprofik, akik bizony elég ügyesen találták el a számos mezőket, a Pickből például a marketinges Rea Attila, a pólósoktól a cséká – ebben az esetben, ahogy ő nyilatkozta, nem csapatkapitány, hanem cserekapus –, Varga „Pepe". Ám a legjobb teljesítményt Éles Vilmos nyújtotta: sokra nem ment vele a 301-et lefogyasztó játékban, de tény, háromszor egymás után találta el a tripla egyes mezőt.

Szoros csata

Az első Sportolói 3tusa végeredménye: 1. Pick Szeged (Lele Ambrus, Kővári Árpád, Rea Attila, Lele Ákos, Kakuk Levente) 4 helyezési ponttal, 2. Médiacsapat (Süli Róbert, Kibédi Péter, Süli András, Mádi József, Kiss Norbert) 5, 3. Szeviép-Szeged (Donkó Orsolya, Domokos Mihály, Szetey András, Pungor Kriszta, Kaszás Zoltán) 8, 4. Szeged Beton VE (Varga Péter, Juhász György, Éles Vilmos, Varga Árpád, Zapletán Zsombor) 12 helyezési ponttal.

– Direkt csináltam – büszkélkedett a hátát veregetőknek a pólós.
A második tusában, tekében alaposan meglepett mindenkit a médiacsapat. Magabiztosan verte meg az első számban győztes Pick Szegedet, pedig a társadalmi elnök, Kővári Árpád a városi bajnokság jól ismert tekése. Csapatán még a kemény bemelegítés sem segített, 38 fával kikaptak ugyanis a médiától.

A csata a bowlingban dőlt el: a Pick és a médiacsapat fej fej mellett haladt. A két tekés vendégjátékos, az egyaránt világbajnok Kiss Norbert (Média) és Kakuk Levente (Pick Szeged) végletekig kiélezett csatában döntetlenre (668:668) hozta az öt csapattag összteljesítményét. Ez pedig azt jelentette, hogy kevesebb helyezési ponttal nyert a Pick, és az együttes nevében Kővári Árpád vehette át Szentgyörgyi Pál alpolgármestertől a vándorkupát.

– Örülök, hogy elfogadtátok a meghívásunkat, ez az este a sportágak, a csapatok közti kapcsolatok ápolásáról, a jó hangulatról, a szórakozásról szólt. Folytatása következik – nyilatkozta Karsai Ferenc, a Ferroép-Szeged elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdök és Horváth is vb-induló

A meglévő hat vb-indulóhoz (Janics, Keresztesi, Joób, Sík, Csamangó, Gyökös) tegnap a kenunégyesek… Tovább olvasom