Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A Pick lemond a rendezésről?

A Pick Szeged minden bizonnyal a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat közé jut, s folytathatja a jövő kedden kisorsolt ellenfelével a küzdelmet. Az öröm mellett gond is akad, hiszen a csoportmásodikoknak hazai pályán kell kezdeniük, s abban az időben az újszegedi sportcsarnokban kick-box világbajnokság zajlik.
A Pick négy évvel ezelőtt a műjégpályán fogadta az EHF-kupában a spanyol Galdart. Fotó: Gyenes Kálmán
Két évvel ezelőtt pályázta meg a Szegedi Tigers SE a kick-box világbajnokság rendezői jogát. Annak rendje és módja szerint alkalmasnak találta a nemzetközi szövetség az újszegedi sportcsarnokot.

A második hely

Akkor kezdett üggyé válni a szegedi verseny, amikor az Európai Kézilabda-szövetség elkészítette a Bajnokok Ligája menetrendjét. Akkor is ötven százalékban volt esély arra, hogy esetleg ütközik a kick-box vb és a BL-nyolcaddöntő első mérkőzése. Ugyanis ha az elmúlt évhez hasonlóan a Pick végez a csoportjában az első helyen, akkor ez ma nem lenne téma. Mivel azonban Kovács Péter együttesének a Ljubuskiban elszenvedett vereség után már csupán a második hely megszerzése lehet a célja, s szombaton hazai pályán ezt el is érheti, ezért a versenykiírás szerint az első mérkőzést pályaválasztóként köteles lejátszani.

Megoldást keresnek

– Már a sorsoláskor feltettem az EHF vezetőinek a kérdést: mi van akkor, ha mi a csoportunkban a második helyen végzünk, s a kick-box világbajnoksággal éppen egy időben kell játszanunk? – magyarázta Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke. – Akkor azt a választ kaptam, várjunk, hogyan alakul a helyzet. Most már annyira előrehaladott az ügy, hogy szinte naponta kell foglalkoznunk vele. Németh Ferenccel, a vb-t rendező Tigers SE elnökével naponta tárgyalok, aki nagyon segítőkész. Együtt törjük a fejünket, hogyan lehetne szabaddá tenni legalább vasárnapra a sportcsarnokot.

Az EHF változatlanul azt ajánlja: várják meg a nyolcaddöntő keddi sorsolását. Lele közben beszélt a Magyar Televízió sportosztályával is, hiszen a nemzetközi szövetség minden ország tévé-jével megegyezett a mérkőzések közvetítéséről. Az MTV-nek pedig szombaton 16.15-től, valamint vasárnap 12.15-től van sportsávja.
Nyolcaddöntő Békéscsabán?

– Felvetettem a Telesportnál egy hétfői közvetítés lehetőségét – folytatta Lele Ambrus. – Erre az volt a válasz: akkor nincs nekik sportsávjuk, de majd utánanéznek. Ha sem a kick-boxosok, sem az ellenfél, sem az m1 nem tud rajtunk segíteni, akkor marad az a lehetőség, hogy elvisszük más városba a mérkőzésünket. Már ezt a variációt is vizsgáljuk.

Egyébként a legközelebb Békéscsabán van olyan sportcsarnok, ahol egy BL-nyolcaddöntőt magas színvonalon le tudnánk bonyolítani. Vagy marad még egy megoldás: visszalépünk a mérkőzés megrendezésétől, de erre egyelőre még csak nem is gondolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy skalp

Hatalmas bravúrt ért el az Első Beton gárdája a futsalbajnokságban. A szegediek az eddig veretlen… Tovább olvasom